Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kılçar; Afyon eğitimde küme düştü

Kılçar; Afyon eğitimde küme düştü
Kılçar; Afyon eğitimde küme düştü

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli Kılçar, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Kılçar, YGS sonuçlarına göre 52’inci sıradaki Afyonkarahisar’ın eğitimde küme düştüğünü söyledi

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli Kılçar ve beraberindekiler AGD Başkan Vekili Mejnun Sancak tarafından karşılandı. Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Ümit Kılçar, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Cavit Göktepe ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli Kılçar, son açıklanan YGS sonuçlarına göre Afyonkarahisar’ın eğitimde küme düştüğünü söyledi. Akil Adamlar listesinde yer alan sendikacıları da eleştiren Kılçar, görevlerinde başarılı olamayan kişilerin ülkenin bölünmesine çanak tuttuğunu iddia ederek, listedekilerin listeye girebilmek için kırk takla attıklarını belirtti.
ÇANAKKALE ÖNSÖZ,
AFYONKARAHİSAR SON SÖZDÜR
Son açıklanan YGS sınav sonuçlarında Afyonkarahisar’ın 52’inci sırada olduğunu üzüntü içinde öğrendiğini belirten Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli Kılçar, Afyonkarahisar’ın ulusal tarihte büyük önem taşıyan bir şehir olduğunu hatırlattı. Kılçar konuşmasında; “Çanakkale ne kadar önemliyse Afyonkarahisar’da bir o kadar önemlidir. Çanakkale önsözdür, Afyonkarahisar son sözdür. Tüm Öğrencilerimize ulusal bilincin aşılanması için mutlaka Çanakkale ve Afyonkarahisar’ın gösterilmesi gerekmektedir.” dedi.
AFYON EĞİTİMDE KÜME DÜŞMÜŞTÜR
Dün açıklanan YGS sonuçlarına bakıldığında Afyonkarahisar için gerçekten incitici ve acı verici bir durumun ortada olduğunu belirten Kılçar, “Bakıyorum komşularımız ilk sıralarda ama Afyon adeta küme düşmüştür. Bence burada küme düşen, başarısız olan, adeta duvara toslayan hiç suçu olmayan çocuklarımız ve büyük özveri ile çocuklarını okutan öğrenci velileri değildir. Ama birileri küme düşmüştür. Birinci küme düşen eğitim sistemidir. Türk eğitim sisteminin adeta çöktüğünün bir göstergesidir. İkinci küme düşen üzerine farz olmayan bir çok işe karışan, adeta Afyonu bölük bölük parçalayan Afyon Valisidir. Çağdaş bir ülkede bu durum olsaydı Vali ve Milli eğitim Müdürü çıkıp halkından özür dilerdi. ‘Biz bunu beceremedik. Biz üzerimize farz olmayan halkımızı birbirinden uzaklaştıran, kutuplaştıran, düşman eden işlerle uğraştık. Gerçekten üzerimize farz olan eğitimi unuttuk. Mustafa Kemal’in kurtuluş savışını başlattığı bu topraklara yakışmayan sonuçlara benimde katkım var, hadi bana eyvallah’ deseydi Vali belki tarihe geçerdi ama sanırım buna bile bir mazeret uydurmaktadır. En azından şunu söylüyordur. ‘81’nci olmadık, başarılıyız.’ diyordur.” diye konuştu.
VALİ VE MİLLİ EĞİTİM
MÜDÜRÜ ÖZÜR BORÇLUDUR
Alınan sonuçlar doğrultusunda Afyonkarahisar Valisi ve Milli Eğitim Müdürünün, Afyonkarahisar halkına bir özür borçlu olduklarını söyleyen Kılçar, kimsenin Afyonkarahisar’daki çocukların, komşu illerin çocuklarının algısından daha az olduğunu söyleyeceğini, hiç kimsenin Uşak’taki çocukların daha iyi algıladığını, Afyonlu çocukların algılayamadıklarını söyleyemeyeceğini ifade etti. Kılçar sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim çocuklarımızda algı sorunu yok. Burada bir algı sorunu varsa oda Vali’nindir, anlatma sorunu varsa Vali’nindir, eğitimde bir düşme sorunu varsa Valinin ve Milli Eğitim Müdürünündür. Benim temennim Vali ve Milli Eğitim Müdürü bu işin tarafları olan halkımızda, öğrenci Velileriyle, eğitimcilerle, bilim adamları ve diğer temsilcilerle, ne oldu bize diye eğitim konusunu bir masaya yatırması lazım.”
TEVHİD-İ TEDRİSAT’IN YOK SAYILMIŞTIR
Ülkemizde çok ciddi sorunların olduğuna da dikkat çeken Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli Kılçar, eğitimle ilgili çok ciddi sorunların olduğunu iddia etti. Bir anda hiç kimseye sorulmadan 4+4+4 diye bir sistem ortaya çıkarıldığını söyleyen Kılçar, bu yasa ve sistemle birlikte Tevhid-i Tedrisat’ın Anayasanın 174. Maddesine rağmen yok sayıldığını da iddia etti. Yasayla birlikte Türkiye’deki tüm okulların hatta ana okullarına kadar hepsinin medreseye çevrildiğini ve çocuklara da adeta kıyıldığını söyleyen Kılçar, hiç suçu olmayan 60 aylık çocukların bu sisteme kurban edilip ve okula başlatıldıklarını kaydetti. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistemin olmadığını vurgulayan Kılçar, dünyada eğitimde model olan Finlandiya’da okula başlama ayının 84 ay olduğunu açıkladı. Kılçar, “Biz 60 aya indik. Ama amaç çok farklıdır bunu da herkes biliyor. Amaçlarına ulaşabilmek için bile bu çocukları kullanmaya, geleceğimize heder etmeye kimsenin hakkı yok.” şeklinde konuştu.
SİSTEMİN YANLIŞLIĞINI GÖRDÜK
Yeni eğitim sistemindeki yanlışlık ve hataların görüldüğüne dikkat çeken Kılçar sözlerini şöyle sürdürdü, “Sistemin yanlışlığını gördük. Sistem ve dizayn 60 aylık çocuklar için uygun değil. Ne masalar, ne sıralar, ne tuvaletler ne tahtalar hiçbir şey uygun değildir. Hatta okulların merdivenleri dahi bu çocuklar için uygun değildir. Ne okullarımız ne de öğretmenlerimiz bu sisteme hazır değildi. Diğer bir sistem ise kılık kıyafet sistemi olan Serbest kılık kıyafettir. Ama bu serbest kılık kıyafet eylemi değil, türbanı ana sınıfına kadar sokma eylemidir. Bu ülke bin yıldır Müslüman’dır ve Müslüman kalacaktır. Bu ülkede hiçbir siyasi iktidar Anadolu insanına ne giyeceği konusunda bir dayatma yapamaz.”
AKİL ADAMLAR
LİSTESİNİ GÖRÜNCE GÜLDÜM
Açıklamalarına Çözüm Süreci’nde açıklanan akil adamlar listesini eleştirerek devam eden Kılçar, özellikle listede yer alan sendika başkanları hakkında da yorumlarda bulundu. Kılçar sözlerini şu şekilde tamamladı, “Bugün yine gördük ki Akil adamlar açıklanmıştır. İsim listene baktığımızda sendika başkanları da bulunuyor. Asgari ücretin arttırılması için verdikleri mücadele sonucunda 1 TL’lik bir artış sağlayan ve bunu bir başarı olarak gören insanlar listede yer almışlar. 1980’de nüfusumuz 45 milyon ve ülkedeki sendikalı sayısı 2,5 milyon ve hepsi toplu sözleşme yapıyor. 2013 yılında lafta ileri demokrasinin yaşandığı ve 75 milyonluk ülkede sendikalı sayısı 1 milyon ve 500 binide toplu sözleşme hakkından mahrum. Dolayısıyla sendikalı üye sayısı 500 bin. Koca koca sendikalar bu konuya çözüm bulacakları yerde, ülkede yoksulluk sınırı 3 Bin 200 lira, açlık sınırı 1200 lira iken siz 770 liraya imza atıyorsunuz ve bundan hiç yüzünüz kızarmıyor. Ama ondan sonra adeta ülkenin bölünmesine çanak tutan süreci yönetmek için biz Akil Adamız diye ortaya çıkıyorsunuz. Bu listede olan sendikacılar en kısa sürede tabanından özür dileyerek istifa etmelidirler. Bu emeğe ve emekçiye karşı yapılan bir ihanettir. Asgari ücreti 1 lira arttırmayı başarı olarak gören, 1 milyon taşeron çalışanın çırpınışını görmeyen bu kişiler Akil Adamlar listesinde olabilmek için adeta takla atmaktadırlar. Bu lafta sendikacı arkadaşları ve 49 akil adamı bu yüce millet hiçbir zaman unutmayacaktır.” (Kocatepe)