Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kimse Suç İşleme Özgürlüğüne Sahip Değil”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.İbrahim Yurdunuseven, bir açılışta yaptığı konuşmada sert mesajlar verdi. Yurdunuseven, isim vermeden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı eleştirerek kimsenin suç işleme özgürlüğü bulunmadığını, suç işleyenin ise ifade vermeme özgürlüğünün olmadığını belirtti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar’da bir fabrika açılışında dikkat çeken mesajlar verdi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a isim vermeden göndermede bulunan Yurdunuseven, “Bizim bir hesap verme yükümlülüğümüz var.  Öncelikle Allah’a hesap vereceğiz. Sonra da vatandaşımıza hesap vereceğiz. Allah’a hesabımızı Ahiret’te vereceğiz, ona inanıyoruz. Halkımıza hesabı da her 5 senede önümüze gelen sandıkta zaten siz bize hesabı gösteriyorsunuz, biz de bundan hesap çıkartıyoruz. 2 gündür bir ifade vermedir gidiyor. Hiç kimse, ben dâhil, şahsım dâhil; hiç kimse suç işleme özgürlüğüne sahip değildir. Suç işliyorsa ifade vermeme özgürlüğüne de sahip değildir. Bir suç varsa, bir isnat varsa, bir iddia varsa devletin makamları, yargı organları, adli makamlar, çağırınca gidersiniz; ifadenizi verirsiniz. Buradan bir ajitasyonla mağduriyet çıkarmanın bir anlamı yok. Buradan bir iş yapmamazlık veya bahane üretmeye de gerek yok” dedi.

DEVLETE PARMAK SALLATMAYIZ!

Suç işleyen kişinin ifade vermekten kaçamayacağını vurgulayan Yurdunuseven, “Bizim Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sadece ve sadece kürsü dokunulmazlığımız var. Biz bir suç işlemişsek görev süremiz bitince, adli makamlar çağırınca gidiyoruz; ifademizi veriyoruz. Ben bir hukukçuyum. Bir savcı beni çağırdığında ağzımı açıp bile bir şey demeden gidip ifademi veririm. Bir isnat var henüz; gidersiniz ifadenizi verirsiniz. Neticede adli makamlar ne diyorsa onun karşılığını siz de yaparsınız. Herkes işini yapsın. Bunu da özellikle söylüyoruz. Devletin makamlarına özellikle bürokrasiye yaptıkları bürokratik işlemlerden dolayı parmak sallatmaya da izin vermeyiz. Bu AK Partili dahi olsa izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

“HALKLA BİRLİKTEYİZ, İÇ İÇEYİZ”

Yurdunuseven, zaman zaman AK Partili Milletvekillerine yöneltilen eleştirilere de cevap verdi. Yurdunuseven, “Bize sahada değilsiniz, halkın içinde değilsiniz, neredesiniz diyorlar. Biz halkın içindeyiz. Biz halkla birlikteyiz, hemhâliz, iç içeyiz, her yerdeyiz. Halk Günleri yapıyoruz, açılışlara katılıyoruz. Bildiğiniz gibi bizim diğer bir görevimiz var. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasama yapmak zorundayız. Salı, Çarşamba, Perşembe günleri yasama yapıyoruz. Cuma ile Pazartesi günleri de memleketimiz Afyonkarahisar’a gelip vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz” diye konuştu.

“GÖKÇE MAHALLESİ’NDE BİR ŞEHİR MEYDANA GELİYOR”

Gökçe Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarını örnek gösteren Yurdunuseven, “22 yıldır ne yaptınız, bir tane çiviniz mi var, diyorlar. ‘Çivisi yok’ diyenler gelsin baksın buraya, bunlar nasıl oldu? Burada istihdam nasıl sağlanıyor? ‘Bir tane istihdam sağladınız mı’ deniyor, buyurun işte istihdamı burası… Dahası, 22 yıl öncesinin Afyonkarahisar’ını şöyle göz önüne getirsin vatandaşlarımız; Afyonkarahisar’ın nereden nereye geldiğine çok iyi baksınlar. Gökçe Mahallesi’nde mesela, 1220 adet konut yapıyoruz vatandaşlarımıza; KDV’sinde yardımcı olduk. Orada bir şehir meydana geliyor neredeyse. ‘Ne yaptınız, bir çivi çaktınız mı’ diyenlere de ben orayı ithaf ediyorum” dedi.