Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırmızı Bülten Nedir?

İnterpol Bülteni ya da Uluslararası Bülten; İnterpol tarafından, üyeler arasında bilgi paylaşımını sağlamak için çıkarılan bir bülten. Yayınlanan bültenlerin altısı renk kodlarıyla belirtilirken çeşit olarak 7 tane olarak yer almakta. Halk arasında en çok gündeme gelen, duyulan ise kırmızı bülten olmakta. Peki, Kırmızı Bülten Nedir?

İnterpol Bülteni ya da

İnterpol Bülteni olarak bilinen bülten, İnterpol tarafından, üyeler arasında bilgi paylaşımını sağlamak için çıkarılan bir bültendir. Bu uyarılardan altısı renk kodlarıyla belirtilmek üzere toplam yedi tanedir. İnternet ortamında da en çok merak edilen türü ise kırmızı bültendir.
Kırmızı Bülten Nedir?
Bir tutuklunun, şüpheli veya sanıkların, tutuklama emri çıkartılan kimsenin görüldüğü yerde tutuklanıp, iade edilmesini belirten bültendir. Tutuklunun ya da bir ülke tarafından tutuklama emri çıkartılmış kişinin yakalandığı ülkenin kanunlarına göre suçlu sayılması halinde iadesi mümkündür. Aksi halde sadece takibe alınır. Görüldüğü yerde yakalanması için İnterpol Genel Sekreterliği tarafından çıkarılan Kırmızı Bülten ile şahsın açık kimliği, suçu ile ilgili adli bilgileri, alınması gereken tedbirler, fotoğraf ve parmak izleri içeren bilgiler yer almakta. Kırmızı bülten veya difüzyon mesajı sonrasında aranan şahsın ülkesinde bulunduğunu tespit eden ülke, gerekli görülmesi halinde şahsın geçici olarak tutuklanmasını sağlar. Şahsı arayan devleti de durumdan haberdar ederek geri verme talepnamesinin iletilmesini ister. Arayan devlet de şahsın bulunduğu devlete geri verme talepnamesini göndererek süreci başlatır.