Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırşehir AFJET’i örnek alıyor – Kocatepe Gazetesi

AFJET A.Ş. Genel Müdürü
Kırşehir AFJET’i örnek alıyor

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, 51 ilin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve bazı illerin İl Genel Meclisi Başkanlarına özel bir sunum yaptı. Sunumun ardından Afyon Jeotermal Elektrik Santrali (AFJES) gezdirildi.
ULUTÜRK İLK SUNUMU KIRŞEHİR’DE YAPTI
Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Jeoloji Mühendisi Bektaş Aydoğan, AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk’ün Kırşehir’de yenilenebilir enerji hakkında sunum yaptığını söyledi. Afyonkarahisar’da Özel İdare Genel Sekreterlerine yönelik Ulutürk tarafından önce ki gün yapılan özel sunumda yer almaktan memnuniyet duyduğunu belirten Aydoğan, “Kırşehir’de Ahi Evran Üniversitesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından jeotermal de ve tarımda pilot üniversite olarak belirlenmiştir. Bu çalışmalar Kırşehir İl Özel İdaresi, Belediye ve üniversite olarak devam ediyor. Kırşehir’de jeotermal anlamda merkezde şu anda 11 tane kuyumuz var. Aynı zamanda merkez dışında da beş ilçemizde jeotermal sahalarımız mevcut. Merkezde üç otelde, bir fizik tedavi merkezinde ısıtma olarak jeotermali kullanıyoruz. Isımız genelde düşük ve şu anda toplam bin 400 konutu ısıtabiliyoruz. 55 derece sıcaklığında suyumuz var merkezde 11 adet kuyumuz var” dedi.
“BİZDE AFJET’İ ÖRNEK ALACAĞIZ”
Kırşehir’de Ahi Evran Üniversitesi’nin jeotermal enerji kullanımının genişletilmesi ve daha kullanılabilir hale gelmesi için çalıştığını belirten Bektaş Aydoğan, “Hem tıbbi açıdan hem de tarım açısından çalışmaları sürdürmektedir. Yusuf Bey de Afyon AFJET A.Ş. de yaptıkları çalışmaları ve tecrübelerini Kırşehir’e gelerek bilgi verdi. Çok bilgilendirici ve faydalanılan 45 dakikalık detaylı bir sunum yaptı. İnşallah bizde AFJET A.Ş.’yi örnek alarak çalışmalara son hızla devam etmekteyiz” diye konuştu.
“ÇALIŞMA VE TECRÜBELERİMİZİ ANLATTIK”
AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, Kırşehir’de ki toplantının bir sağlık çalıştayı olduğunu belirtti. Çalıştay da Kırşehir’de ki termal suların entegre kullanılarak seracılık alanı ve sağlık turizminde ne şekilde kullanılabilineceği konularına değinildiğini aktaran Ulutürk şöyle konuştu: “Pilot üniversite seçilen Ahi Evran Üniversitesi’nde bu konularla ilgili düzenlenen çalıştaya katıldık. Bu çalıştaya Sayın AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcımız Sabri Demirkapu ile bizi ilimizde ki çalışma ve tecrübelerimizi aktarmamız amacıyla çağırıldık. Orada ki kaynağın daha ekonomik ve verimli kullanılması için sürdürülebilir bir saha yönetimiyle entegre kullanımın önemine yönelik bir sunum yaptık.”
KIRŞEHİR’E PROJE DANIŞMANLIĞI YAPILDI
Meslektaşı Jeoloji Mühendisi Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydın’ın Kırşehir’de güzel çalışmalar yaptığını söyleyen Ulutürk, AFJET A.Ş. olarak bölgesel ısınma ile ilgili hazırladıkları projeyi teslim ettiklerini açıkladı. Şehir içi bölgesel ısıtmanın yenilendiğini, aktif olarak çalıştığını belirten Ulutürk, “İkinci olarak da Sayın Aydın’ın öncülük ettiği bir termal turizm hattı projesi var. Bunu da biz AFJET olarak projelendirdik. Genel Sekreterimiz de orada inşallah ihalesini yapılacak. Termal suyun daha etkin ve verimli kullanılması için bu proje faaliyete geçecek. Sevindiğimiz nokta, termali olan belde, il ve ilçelerde meslektaşlarımızın bu işi sahiplenmeleri suyun öneminin daha iyi anlaşılır hale getiriyor” şeklinde konuştu.
İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİNE DEĞİNİLDİ
“Kırşehir de gördüğüm kadarıyla termal su rezerv, debisi ve bununla ilgili çalışmalar devam ediyor” diyen Ulutürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz AFJET A.Ş. olarak yaşadığımız sıkıntılar ve iyi bir saha denetimine yönelik olması gerekenleri bir sunum yapt��k. Bu sunumda özellikle entegre kullanımın önemini yani su sıcaklığına göre jeotermalin hangi alanında yararlanılabileceği anlattık. Sıcaklık yüksek ise elektrik üretimi, orta sıcaklıksa sera üretimi, su daha düşük sıcaklıktaysa termal tedavi kullanmanın doğru olacağını sunumumuzda ifade ettik. Bunu yaparken de Belediye ve Özel İdare işbirliğinin öneminin çok önemli olduğunu vurguladık. Birimlerin koordinasyonunun da önemine temas ettik. Bunların yanı sıra reenjeksiyonun da çok önem taşıdığını belirttik. Termal su kaynağının sonsuz olmadığını hatırlattık. Son birkaç yıldır kuraklık yaşıyoruz. Su seviyelerinde düşmeler var. Bu yönde sunum yaptık.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti