Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay’ın yardım tırı İdlip’e uğurlandı

Türk Kızılay İl Başkanlığı

Türk Kızılay İl Başkanlığı tarafından, dün öğle saatlerinde Devlet Hastanesi yanında No 03
otoparkından İdlip’e yardım tırı gönderildi

 

İdlip’e gönderilmek üzere yola çıkan tırı uğurlamak üzere düzenlenen törende Kızılay İl Başkanı Fatih Okyar katılımcılara hitap etti. Yardım tırı uğurlamasına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, Kızılay gönüllüleri katıldı.
“KIZILAY YARDIM MALZEMESİ ULAŞTIRIYOR”
İdlip’e gönderilen yardım tırı uğurlama töreninde konuşan Türk Kızılay İl Başkanı Fatih Okyar, Türkiye sınırında yaşanan son olaylardan sonra 200 binden fazla kişinin göç ettiğini söyledi. Her şeylerini geride bırakıp canını kurtaran insanların buldukları bir zeytin ağacı dibinde yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Okyar, “Sarınacak battaniye, yiyecek ekmek bulamayan yüz binlerce insan dışarıdan gelecek yardımlara ihtiyaç duyuyor. Kızılay ekipleri, acil yardım müdahalesiyle yaraları sarmaya çalışırken ihtiyaç sahiplerine; gıda kolisi, bebek maması, bebek bezi, hijyen seti, battaniye, yatak, mutfak seti, acil gıda paketi gibi yardım malzemeleri ulaştırıyor.” dedi.
“ACİL İNSANİ DESTEK GEREKİYOR”
Türk Milletinin her zamanki gibi 2011 yılından itibaren yükü en fazla taşıyan millet olduğuna dikkat çeken Okyar, “Vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi bu yükü 2011 yılından bu yana dünyada en fazla taşıyan millettir. Milletimize tekrar dönüyoruz ve bu insanlara tekrar yardım eli uzatmaya çağırıyoruz. Gerçekten durumları içler acısı, kendi kendilerine bırakırsak ölüme terk etmiş olacağız bu insanları. Bu yüz binlerce insanları ülkemizin içerisine alma ihtimalimiz de yok. Dolayısıyla acilen bu insanlara Suriye’nin içerisindeki kamplarımızda ve yeni oluşturacağımız kamplarımızda insani destek sağlamak durumundayız.” diye konuştu.
“KARA BULUTLAR İYİLİK GÜCÜYLE DAĞITILSIN”
Türk Kızılayı aracılığıyla “İdlib’teki Kara Bulutları İyiliğin Gücüyle Dağıt” kampanyası ile vatandaşlardan destek talep eden Okyar, “Hayırsever insanlarımızın desteklerini istiyoruz. Siz de ayni ve nakdi bağışlarınızla çalışmaya destek verebilir, bir insana yardım elinizi uzatabilirsiniz. Tüm GSM operatörleri üzerinden 2868’e ‘HİLAL’ yazıp mesaj (SMS) yollayarak da 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.”şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti