Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

Mali Müşavirler İsyanda

Meslektaşlarımızın da yoğun talepleri üzerine her yıl en az bir defa  yazdığımız bu konuyu yeniden yazma ihtiyacı duyduk.

Mali müşavirler; Devletle vatandaş arasında köprüdür. Mali müşavirler olmasa devlet daha az vergi toplar, esnaf ta ödediği verginin kat kat fazlasını ceza olarak öder.

Yani her iki taraf açısından Mali Müşavirlik mesleği önemli. En azından öyle olmalıdır.

Ama ne acıdır, iki tarafa da yaranamazlar. Her iki taraftan da sevilmezler. Yaşanan olaylar bunu gösteriyor. Her iki taraf ta Mali Müşaviri köle muamelesi yapmaya çalışıyor.

Mükellef nezdinde çok vergi çıkaran adam, devlet nezdinde az vergi çıkaran adamdır Mali müşavir.  Oysa bizler kendi kafamıza göre vergi çıkaramayız. Hatta en çok vergiyi de biz öderiz.

Özellikle son aylarda bıçak kemiğe dayandı. En son 20 yıl önce yapılmış Enflasyon düzeltme beyanlarının yeniden uygulamaya konulması ile neredeyse aylık bildirim sayısı 50 den fazlaya ulaşıyor.

Buna ne vakit yeter, ne de can dayanır. Peki ilave gelen bu yüklerin bedelini mükellefe yansıtmamız gerekiyor mu? Gerekiyor tabi. Ancak bu kolay mı? Kolay değil tabi ki. Yeri gelmişken mükelleflerimizden de anlayış ve hassasiyet bekliyoruz.

Bizler emeğin hakkını almak zorundayız. Adalet bunu gerektirir. Burada kul hakkı vardır. Mali müşavirleri birbirine kızıştırarak düşük ücret ödeme uyanıklığına giden mükellefler vebaldesiniz haberiniz olsun.

Ölçüsüz iş yükü, adil olmayan ücret dengesi mali müşavirlerin iş ve yaşam dengesini berbat ediyor.

Devlet bizim devletimiz, esnaf ta bizim milletimizdir. Ancak önemli bir meslek grubuna bu kadar yüklenmek ve  vergi sistemini zora sokmak doğru bir yol olmasa gerektir.

Meslektaşlarıma sabır ve başarı diliyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti