Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Münir PEHLİVANOĞLU

24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Öncelikle bu sahada çalışan, yazılı ve görsel basın mensuplarının basın bayramını kutlarken, meslekleri uğruna hayatlarını kaybetmiş olanlara da Allah’tan rahmet dilerim.
Halkımızın nitelikli, doğru haber alabilmesi çok önemlidir. Bunun sağlanabilmesi için BASININ ÖZGÜR BİR ŞEKİLDE GÖREV YAPACAĞI güvenli, elverişli bir ortam sağlanmalıdır. Birçok gazeteciye yaptıkları haberlerden dolayı CEZA SORUŞTURMASI AÇILMAKTADIR. Ceza soruşturmasına gerekçe olan MEVZUAT Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi içtihatlarına uygun olarak yeniden düzenlenmelidir.
Basın kartlarının verilmesinde ve mesleğe kabulde meslek kuruluşlarının belirleyici olmaları sağlanmalıdır. Basın İlan Kurumu’nun görevini bağımsız ve tarafsız olarak yerine getirmesinde gerekli dikkat ve özen gösterilmelidir.
Basın İlan Kurumu’nun üye seçimi ve yapısı basın özgürlüğüne uygun olmalıdır.
TRT ve Anadolu Ajansı bağımsız ve tarafsız görev yapmalı ve akreditasyonlarda keyfiliğe yer verilmemelidir.
Medya sahipliği ve medya finansmanlığı daha şeffaf hale getirilmeli, medyada kartelleşme, tekelleşme önlenmelidir. Medya kuruluşları tarafsız bir şekilde denetlenmeli Rekabet Kurumu’nun bu konudaki yetkileri arttırılmalıdır. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu görevini bağımsız ve tarafsız olarak yerine getirmelidir. RTÜK mali ve idari yönden bağımsız olmalı ve bu bağımsızlığı güvence altına alınmalıdır.
Türkiye’deki Basın-Yayın ve İletişim Fakülteleri de nitelik ve nicelik yönünden güçlendirilmelidir.
Ben bugün burada genel sorunlar ve prensipler üzerinde durdum. Basın mensuplarımızın bireysel şikâyetleri ve problemleri vardır. Bunlar da mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır.
Hoşçakalın.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti