Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Münir PEHLİVANOĞLU

SİYASETTE TOPLUMSAL KARŞILIK

Herkesin bildiği gibi siyaset insanla yapılır. Siyaset itibarla yapılır. Siyaset çalışmakla yapılır.
Siyasi partilerin hedefi iktidar olup ülkeyi yönetmektir.
Siyasi şahsiyetlerin beklentileri de partisinden milletvekili olmak, belediye başkanı olmak, il başkanı, ilçe başkanı olmak v.s’dir.
Siyasi partileri Genel Başkandan en uçtakine kadar üyeler topluluğu meydana getirir. Genel merkezler başta olmak üzere, partinin taşra teşkilat yetkilileri ve üyelerin çalışmaları partiyi iktidara taşır. Genel merkezlerin ortaya koyduğu fikir ve siyasi çözümler taşra teşkilatları ve üyeler tarafından ülke sathına yayılır. Bu düşünce ve siyasi çözümler halk tarafından da onaylanırsa parti seçimleri kazanır.
Genel merkezlerin ve teşkilatların performansları çok çok önemlidir. Halkın ekonomik sıkıntılarından tutun da iç ve dış siyasetteki olumsuzluklar iyi tanımlanmalı ve iyi anlatılmalıdır. Teşkilatların hiçbir kişi ayrımı yapmaksızın ve de insanların statüsüne bakmaksızın çalışmaları gerekmektedir. GİRİLMEDİK EV, SIKILMADIK EL BIRAKILMAMALIDIR.
Gençlik Kolları ile Kadın Kollarının çalışmaları fevkalade önem arz eder. Onlar ana teşkilat tarafından sürekli desteklenmeli ve teşvik edilmelidir. Toplumda karşılığı olmayan, partiye zararlı olduğu tespit edilen kişiler teşkilatlardan ve üyeliklerden uzak tutulmalıdırlar. Toplumda karşılığı olmayan kişilerin siyaset yapmaları yanlıştır. Çünkü siyaset toplumla beraber, toplum için yapılır.
Doğduğun şehre 40 yıldır hiç uğramayıp, seçim zamanı siyaset yapacağım diye gelirsen karşılığını bulamazsın. Hem sen hem partin hüsrana uğrar.
Hele Belediye gibi yerel seçimlerde kişiler ayrıca önem arz eder. İnsanlar partilerinin dışında BU ADAM MI? diye bakarlar. Oylarını ona göre verirler. Genel ve yerel siyaseti bozan, kirleten kişiler ile olaylar toplum tarafından dikkatlice izlenir. Toplumun fark etmediğini zannetmek en büyük gaflettir. Bazılarının aksine, Türk halkının siyaset arenasında Cumhuriyet kurulduğu günden beri piştiğini, kantarının belinde olduğunu düşünenlerdenim.
Demokrasilerde halkın sahip olduğu en büyük serveti seçim zamanı kullandığı oydur. Bunu da ülkesinin yararına kullanacağından eminim.
Siyaset sahnesi bir o kadar sert, bir o kadar da kaygandır. Hele toplumsal karşılığınız yoksa kuyruklu yıldız gibi kayar gidersiniz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti