Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Saltuk DURUALP

Etkinlikler Şehri Afyon

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Afyonkarahisar’da çocuklar için dolu dolu geçti. Afyonkarahisar Valiliği tarafından Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nun yerleşkesinde, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Zafer Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler, ailelerin hatıralarında önemli bir iz bıraktı.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a, emeği geçen tüm sorumlu ve personele ayrı ayrı teşekkür etmek gerekir.

Afyonkarahisar aslında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü ve hemen birkaç gün öncesinde, etkinlik düzenleme kabiliyetini de sınamış ve bundan alnının akıyla çıkmış bir şehir olarak kayıtlara geçti.

Şu kadar kısa süre içinde 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği’nin Çocuklar İçin Türküler konseri, Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi’nin Mehmet Fuad Köprülü Söyleşisi, Adine Pilavı etkinliği, Keçe Sergisi; 23 Nisan’da Valilik ve Belediye’nin etkinlikleri, alışveriş merkezlerinin açık alanlarında kendilerine özgü kutlamaları ve son olarak Haluk Levent konseri…

‘Benim’ diyen şehirler bu kadar farklı gruplara hitap eden ama bir taraftan da ortak noktanın bulunmasını sağlayan etkinliklere bu denli başarıyla imza atamaz.

Bu etkinliklerin hepsi ayrı bir alınteri, ayrı bir emek.

Şehirde ‘biz yapabiliriz’ özgüveninin yerine geldiğini görüyorum.

Afyonkarahisar, etkinlikler şehri olabileceğini gösterdi.

 

HALUK LEVENT KONSERİNE DAİR NOTLAR

Gazeteniz Kocatepe, ünlü sanatçı Haluk Levent’in konserini duyurduktan sonra “Bu sefer gelecek mi” diye sormuştu. Bu sefer geldi; sahnede iki yıl üst üste gelemediğini hatırlattı. İzmir Marşı’nı ‘Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye’ sloganı ile bitirdi; büyük alkış aldı.

Konser ile ilgili birkaç not paylaşmak isterim:

  • Konserde ön sıralarda şarkıların duyulduğu, ancak Zafer Müzesi’nden sonra sesin giderek boğuk ve duyulmaz hâle geldiğini söylemeliyiz. Ses düzeninin sonraki konserlerde normale döneceğini düşünüyorum.
  • Yoğun bir katılımın olacağı tahmin edilen konser için Ordu Bulvarı’nın Zafer Meydanı’na çıkan kısmı, Meydan’dan inen kısmının en azından konser saatlerinde trafiğe kapalı olması, trafikteki bekleme sürelerini azaltabilirdi.
  • Konserde her görüşten vatandaş vardı, bu durum Afyonkarahisar’ın zenginliğiydi.
  • Afyonkarahisarlıların “gece gezmesi”ni özlediğini, fırsat verildiğinde kurallara uygun bir şekilde gezip dolaşıp evlerine döndüklerini gördük.
  • Konsere giriş ve çıkış yönleri aynıydı, giriş-çıkış yönleri ayrılabilirdi.
  • Konsere girerken üst araması yapılmadı. Bu bir iyi niyet göstergesiydi, ancak böylesine büyük kalabalıklarda tedbiri en üst düzeyde tutmak yararlı olur.
  • Konserin başlangıç saatinin neden 19.21 olduğu, bu fikrin nereden ve nasıl çıktığı meçhul kaldı. Bu konuda bir açıklama da yapılmadı. 19.20 olsa, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olarak kabul ederdik. Hatırlatmak isterim; 1921 Sakarya Meydan Muharebesi, 1922 Büyük Taarruz, 1923 Lozan Barış Antlaşması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu.
  • Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Haluk Levent’e takdim ettiği hediye, Atatürk’ün Kocatepe’de Büyük Taarruz’la özdeşleşen duruşunun silüetiydi. Köksal’ın Kocatepe silüetini bundan sonra da özellikle şehir dışından gelen misafirlerine takdim etmesi, Afyonkarahisar’ın tanıtımı için önemli olacaktır.

 

BENZER MESAJLAR

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajlarını benzer buldum. Yorum sizin…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti