Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Saltuk DURUALP

Üç Seçenek

Hayatta bazen seçenekler gelir insanın önüne.

Kişinin nasıl davranacağı, hem karakterini hem de dünya tasavvurunu ortaya koyar.

Bunu bir örnekle açıklamak gerekir:

Farz edelim markettesiniz. Yüksek enflasyon karşısında etiketler günlük değişse bile kararlısınız, alışveriş yapacaksınız. Sadece bu bile takdire şayan…

Şaka bir tarafa; markettesiniz ve bir rafta bozuk, hatalı ya da tarihi geçmiş bir ürün gördünüz. Nasıl davranırsınız?

‘Ben o ürünü alır, tüm kurumlara da şikayet ederim’ diyebilirsiniz; paranıza yazık.

Benim aklıma üç seçenek geldi:

Birincisi, hiçbir şey olmamış gibi yola devam edersiniz. Çünkü siz bozuk ürünü almamışsınızdır, almayacaksınızdır. ‘Herkes başındaki karı eritsin’ derler ya; ‘o ürünü alanın sorunu’ diye düşünüp geçersiniz.

İkinci seçenekte bozuk, hatalı ya da tarihi geçmiş ürünü görürsünüz; rafta başkasının da bu sorunu fark edeceği şekilde düzenleme yaparsınız. ‘Alan dikkatli olsun’ deyip sadece tüketiciyi korursunuz; market görevlisinin başına gelebilecekler konusunda ya fikriniz yoktur; ya da bu durumu umursamazsınız.

Üçüncü seçenek ise iletişim yeteneği gerektirir: Hatalı, bozuk, tarihi geçmiş ürünü görürsünüz; ürün sizi ilgilendirmese dahi market görevlisini bulup durumu uygun bir dille izah edersiniz. Bu davranışla hem başka tüketicinin  o ürünü almasını önlersiniz; hem de market görevlisinin muhtemel şikayetler karşısında zor durumda kalmasını engellersiniz.

Üçünçü seçenek zordur; ama kul hakkına girme ihtimalini en aza indirir.

Hayatın her aşamasında üçüncü seçeneğin peşinde olmak, bize uzun vadede kazandıracaktır.

 

NASIL BİR MUHALEFET?

AK Parti, kurulup seçimlere girdiğinden bu yana Afyonkarahisar Belediyesi’nde ilk kez muhalefete geriledi. Muhalefetteki AK Parti’den şu ana kadar en şık ve akılda kalan açıklamayı, Afyonkarahisar Belediye Meclisi Üyesi Bülent Eser yaptı. Bu şık açıklama, siyaseti bilen ve seçim psikolojisini defalarca yaşamış büyüklerimizin dediği gibi havada kaldı. Çünkü muhalefetin her gün açıklama yapmak olduğu kanaati yayıldı. Çok uzağa gitmeye gerek yok; 25 yıl önce Milli Görüş’ün partilerinin yaptığı muhalefet tarzı, AK Parti’ye örnek olmalı. Hayırlı olduğu düşünülen işlerde destek, zararlı olduğu düşünülen işlerde itiraz…

Milli Görüş geleneğini bilen, toplumun tüm kesimleriyle kolayca iletişim kurabilen isimler, AK Parti İl Başkanlığı için değerlendirilirse Afyon ilerler.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti