Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burak Aydın

ZAFER HAFTASI VE İYİ PARTİ

 

 

Siyasetin gündemi uzun süredir İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Afyonkarahisar’da yapacağı miting ve o mitingde yapacağı konuşmalar.

Günlerdir her kesimden gazeteci meslektaşımız bu konuyu ele alıyor, yorumluyor, konuşmanın içeriğine dair bilgiler veriyorlar.

Afyonkarahisar özelinde baktığımızda ise Zafer Haftası kutlamalarının siyasi bir gündemle yan yana gelmesinin sancıları dikkat çekiyor.

Meral Akşener’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz Zaferi’ni sevk ve idare ettiği Kocatepe’den partisinin yeni yol haritasını açıklayacağını günler önceden duyurması ve buradan vereceği mesajların içeriğindeki gizem günlerdir hem Afyonkarahisar’ı hem de İYİ Parti’yi gündemde tutuyor.

Aslında Kocatepe’nin isminin ulusal basında sıkça yer alması şehrimiz açısından sevindirici bir durum. Nitekim yıllardır Kocatepe’nin adının daha fazla duyulması, Zafer Haftası kutlamalarına devletin zirvesinden katılım olması için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu konuda yazdığımız köşe yazıları, haberler ile Kocatepe’yi gündemde tutmaya gayret gösterdik.

***

Bu yıl Büyük Taarruz Zaferi’nin 101. Yıl dönümünü hep birlikte coşkuyla kutlayacağız. Her yıl olduğu gibi yine dolu dolu geçecek bir dizi etkinlikler ile kutlamalar yapılacak. Afyonkarahisar’ı ve Kocatepe’yi bir kez daha tüm Türkiye’ye duyurmaya, milli mücadele döneminde şehrimizin kilit bir noktada olduğunu, cumhuriyetin, bağımsızlığa giden yolun mihenk taşlarının Afyonkarahisar’dan döşenmeye başladığını sesimizin ulaştığı her kesime ulaştırmaya çalışacağız.

***

Ancak son günlerde kamuoyuna yansıyan bazı gelişmeler kutlamalara siyasi gölge düşürme gayreti varmış hissi uyandırdı. Akşener’in Kocatepe’de yapacağı mitingin yapılacağı alana İYİ Parti yetkililerinin 16 Türk Devletini simgeleyen çadırlar kurmak istediği ve Valiliğin İYİ Parti programına “şartlı” izin verdiği haberleri dikkat çekiyor.

***

Konunun ayrıntılarına ilişkin Valilik yetkililerinden edindiğimiz bilgiler ise yazılanların tam tersi. İYİ Parti yetkilileri 25 Ağustos günü Kocatepe’ye çadırları kurmak için izin talep ediyorlar. Valilik yetkilileri ise o gün o alanda resmi kutlama programlarının yapıldığını, kutlamalar sırasında herhangi bir siyasi partinin yapacağı etkinliğin hazırlıklarının alanda olmasına müsaade edilmeyeceği bilgisi verildi. Bilindiği gibi her yıl 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece Zafer Yürüyüşü yapılıyor, 26 Ağustos sabahı ise Kocatepe’de törenler icra ediliyor. Bu program Valilik tarafından her yıl yapılan ve aslında hepimizin artık bildiği rutin hale gelmiş bir program. Bunu bildiği halde ısrarla bugünde o bölgeye çadır kurmak istemek açıkçası çok da iyi niyetli olmayan bir davranış gibi geldi bizlere.

Yine Valilik yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre, aslında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ın da katılacağı kutlamaların bittiği andan sonraki saatler için İYİ Parti yetkililerine izin veriliyor. Ancak parti yetkilileri resmi devlet programının olduğu saatlerde çadırları kurma konusunda ısrarcı olmaya devam ediyor.

***

Çok değil bundan birkaç ay öncesine gidecek olursak İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar için gecesini gündüzüne katacağını, çok çalışacağını, her kesime iyi ki seçmişiz vekilimizi dedirteceğini ifade etmişti. Şimdi bu tabloya genel olarak baktığımızda aslında tüm taraflar arasında köprü olacak ve bu konuyu iyi niyetle tatlıya bağlayacak isim bize göre Sayın Milletvekilidir. Zafer Haftası kutlamaları için geri sayım başlamışken, tüm hazırlıklar yapılmış, heyecan ve coşkuyla zaferin 101. yılı beklenirken, yıllardır aynı şekilde yapılan devlet (resmi) programının sekteye uğratılmaya çalışılması, kamuoyunun bu tür konularla meşgul edilmesi aslında hoş bir durum değil. Bu konular hem şehrimize hem de kutlamalara zarar vermektedir. Ecdadımızın bizlere armağan ettiği bu Aziz topraklarda, onların şanlı zaferini 101. kez yâd ederken bu şanlı zaferi siyasi bir mitingle yan yana getirmek kimseye fayda sağlamayacaktır…

 

YORUMLAR

4 adet yorum var

  1. 101 yıl önce aidiyet kimliğimizin ve inanç özgürlüğümüzün ilelebet süreceğine karar verildigi güne, zaferle taçlandıran yüce komutan Mustafa Kemal Atatürk’ e ve arkadaşlarına selâm olsun..Seven kalpler sizleri unutur mu? Kalbe Yolculuk Bağışıklık ve Inflamasyonun Hikayesi Göl Yay Ist. Kocatepe ‘ye saygılarımla …

  2. Tarihe bir bütün olarak bakmak.. Malazgirt Türklerin Anadoluya geliş tarihidir. Ancak tarih bilimi 1000 yıl önce değil 5000 de değil; MÖ 8000 yıllarına yani Sümerlere kadar bizi götürmektedir. Türklerin bu tarihlerden itibaren bu coğrafyada bulundukları kanıtlar güçlenmekte . Dünyada bütün coğrafyalarda farklı inançlarda olsa da yaşamaktadır . Akraba ve komşu halklar ile dost ilişkiler içinde tarih boyu olmuştur. Olacaktır . Saygılarımla

  3. Türklerin tarihi…Denize dökülen Yunan ordusudur. Osmanlı içinde bağımsızlığına kavuşan 39 kavimden birisi..Türklerin bu coğrafyada varlık sebebini degersizlestirmek ve onemsizlestirmek gibi bir yola asla müsade edilmemelidir. Burak Bey bu konudaki eleştirinize katılıyorum. Tarihi gerçekleri ideolojik platform yaratarak “fon” olarak kullanmak hatalıdır. Saygılarımla.

  4. Türklerin bayramı…Istiklali ve bağımsızlığı ve özgürlüğü tercih eden Cumhuriyet değerlerine ekleyen zafer bayramını en içten duygularımla kutluyor bu uğurda şehit düşen askerlerimizin ruhlarının şad olmasını niyaz ediyorum..Kocatepe’ye sevgilerimle..

Yoruma kapalıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti