Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“200 Adet Meyve Fidanını Çöp Ve Moloz Dökülmesini Engellemek İçin Diktik”

Bilal Çiftçi, İsmail Çiftçi ve Hüseyin Bozoklu, yaptıkları ortak açıklamada, Çakır Mahallesi’nde ki hazine arazisine 200 adet meyve fidanını araziye çöp ve moloz dökülmesini engellemek için diktiklerini belirttiler

Bilal Çiftçi, İsmail Çiftçi

İl Merkezi Çakır Mahallesinde bulunan mülkiyeti hazineye ait 211 ada 52 parsel numaralı taşınmazın bazı kişiler tarafından ele geçirilmeye çalışıldığı yönünde iddialarla ilgili isimleri geçen Bilal Çiftçi, İsmail Çiftçi ve Hüseyin Bozoklu ortak bir açıklama yayımladılar.

“HABERDE İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ ART NİYET SÖZKONUSU DEĞİLDİR”

Söz konusu arazinin devletin hüküm ve tasarrufu altında “Ham toprak” vasıflı bir alan olduğuna değinilen ve ilgili haberde iddia edildiği gibi art niyetin söz konusu olmadığı ifade edilen ortak açıklamada, “25 Nisan 2024 tarihinde bir internet haber sitesinde hakkımızda çıkan, ‘Afyon’da o mahalle ayaklandı: 350 Milyon TL’lik araziye kimler çöküyor?’ başlıklı asılsız bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu arazi devletin hüküm ve tasarrufu altında ‘Ham toprak’ vasıflı bir alandır. Haberde iddia edildiği gibi bir art niyet söz konusu değildir. İlimiz Merkez ilçesi Çakır Mahallesi 211 Ada 52 parsel nolu ‘ham toprak’ vasıflı 35.176 metrekare alan civarında halk tarafından sahipsiz görüldüğü için çöp ve moloz dökülerek çevre kirletiliyordu. Bilal Çiftçi ve İsmail Çiftçi olarak kendi imkânlarımızla aldığımız 200 adet çeşitli meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek ve bu alana komşu parselde bulunan orman alanına pikniğe gelen vatandaşlar ve civar halk yesin diye diktik. Alanın ağaçlandırıldığının belli olması ve yeni çöplerin dökülmemesi maksadı ile tarafımızdan ağaçlandırıldığına dair de levha yazdırdık. Ancak 31 Mart 2024- 3 Nisan 2024 tarihleri arasında kimliği bilmediğimiz kişi ya da kişilerce diktiğimiz fidanların çoğu sökülmüş ve levhalarımız haberde de açıkça beyan edildiği gibi alınmış. Sökülen fidanları civardaki kötü niyetli insanlar satmak maksadıyla söktüğünü düşünerek bu kez sökülen fidanların yerine ardıç diktik. Söz konusu alanda tarafımızdan yapılmış hiçbir yapılaşma girişimi yoktur. Alan yıllar önce toprak almak amacıyla talan edilmiştir. İş makineleri kullanarak alanda herhangi bina yapmak maksadı ile temel açılması ve sonradan tepki üzerine kaldırılması gibi bir olay söz konusu değildir.” denildi.

“200 Adet Meyve Fidanını Çöp Ve Moloz Dökülmesini Engellemek İçin Diktik”

 “VALİLİĞİN TAHLİYE KARARINI SAYGI İLE KARŞILIYORUZ”

Hiçbir maddi kaydı kaygı ve menfaat gözetilmediği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ağaçlandırmaya verilen tepkiye anlam veremedik. Köy muhtarı ve halkı keşke bizden önce alan çöplüğe dönüştürülmeden önce bu duyarlılığı gösterse idi. Onlarca kamyon harfiyat artığı, gübre ve her çeşit atığın halen alanda mevcut olup çevreyi güzelleştirmek adına dikilen yeşermiş fidanların bile insafsızca defaten sökülmesi düşündürücüdür. Hiçbir maddi kaydı kaygı ve menfaat gözetilmeden yapmış olduğumuz ağaçlandırmaya verilen haksız tepkiye hiçbir anlam verilememiştir. Bizi üzen hakkımda ki haksız ithamlardan çok alanın neden çöplük haline geldiğinin dillendirilmemesi ve bu alanın Afyonkarahisar halkına yakışır bir yeşil alana dönüştürülmesi için bir çözüm sunulmamış olmasıdır. Haberde iddaa edildiği gibi olayda hiçbir siyasi partinin, kamu kurum ve kuruluşlarının bir dâhili yoktur. Afyonkarahisar Valiliği’nin vermiş olduğu tahliye kararını saygı ile karşılıyoruz. Tebliğ edilen karara uyacağız ve alanı bugün itibari ile teslim edeceğiz.”

“200 Adet Meyve Fidanını Çöp Ve Moloz Dökülmesini Engellemek İçin Diktik”

“ALANA HÜSEYİN BOZOKLU TARAFIMDAN BİR LEVHA DİKİLMEDİ”

Ortak açıklama şu ifadelerle tamamlandı: “Konu ile alakalı bir diğer ismi geçen Hüseyin Bozuklu’dur. Bu haberle hiçbir alakasının olmamasına rağmen ismi geçmektedir ve tarafından hiçbir levha dikilmemiştir. 5 Nisan 2024 tarihinde bir internet haber sitesinde hakkımızda çıkan ‘Afyon’da o mahalle ayaklandı: 350 Milyon TL’lik araziye kimler çöküyor?’ başlıklı asılsız bir haber yayınlanmıştır. Bu haberde hiçbir dahli olmadığı halde Hüseyin Bozoklu’nun da ismi zikredilmiştir. Alana Hüseyin Bozoklu tarafından bir levha diktirilmemiştir. Bizler; Bilal ve İsmail Çiftçi ile olan dostluğu, orman mühendisi olması ve hayatın olağan akışı içinde çeşitli ortamlarda birlikte görülmemiz nedeniyle ismi birlikte zikredilmiştir.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti