Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Met Gala Nedir?

Sanatseverler ve moda trendlerinin takipçileri, Met galanın ne olduğunu araştırıyor.

Sanatseverler ve moda trendlerinin

Met gala nedir ve ne zaman niye düzenlenir?

Met Gala veya Met Ball, resmi olarak Costume Institute Gala veya Costume Institute Benefit olarak adlandırılan, New York City’deki Metropolitan Sanat Müzesi’nin Kostüm Enstitüsü yararına düzenlenen yıllık bir bağış toplama galasıdır.

DÜNYANIN EN PRESTİJLİ MODA ETKİNLİĞİ SOSYAL BULUŞMASI

Met Gala, dünyanın en prestijli moda etkinliği ve sosyal buluşması olarak kabul edilir ve “modanın en büyük gecesi” olarak bilinir; davetiyesi oldukça popülerdir. Moda, film, televizyon, müzik, tiyatro, iş dünyası, spor, sosyal medya ve siyaset gibi çeşitli profesyonel alanlarda günümüz toplumuna kültürel olarak önemli görülen kişilikler, Vogue dergisi tarafından düzenlenen Met Gala’ya katılmak için davet edilir. Gala, her yıl Mayıs ayının ilk Pazartesi günü düzenlenen bir etkinliktir ve Manhattan’ın Upper East Side’ında bulunan Kostüm Enstitüsü’nün yıllık moda sergisinin açılışını işaret eder. Katılımcıların birçoğu Vogue dergisinin kapağında ve sayfalarında tasvir edilir. Her yılki etkinlik, o yılın Kostüm Enstitüsü sergisinin belirli temasını kutlar ve gece için resmi kıyafetin tonunu belirler.

ZAMANLA KÜRESEL HALE GELDİ

Gala konuklarının, genellikle haute couture olmak üzere, yıllık serginin temasına uyacak şekilde moda küratörlüğünü yapmaları beklenir. Vogue’un genel yayın yönetmeni olan küresel moda ikonu Anna Wintour, Wintour’un İngiliz Vogue’daki halefi Liz Tilberis’in başkanlık ettiği 1996 Met Gala dışında, 1995’ten beri Met Gala’ya başkanlık yapıyor. Zaman içinde Met Gala, New York moda merkez üssünün ötesine geçerek perspektifinde giderek daha küresel ve geniş tabanlı hale geldi. Met Gala 1948 yılında moda yayıncısı Eleanor Lambert tarafından, yıllık sergisinin açılışını kutlamak üzere yeni kurulan Kostüm Enstitüsü için bir bağış toplama etkinliği olarak kuruldu. İlk gala bir akşam yemeğinden oluşuyordu ve biletlerin tanesi 50 dolardı. Varlığının ilk birkaç on yılında Gala, New York hayır kurumları için düzenlenen birçok yıllık yardımdan sadece biriydi. Buna göre, ilk Galalara katılanların neredeyse tamamı New York sosyetesinin veya şehrin moda endüstrisinin üyeleriydi. 1948’den 1971’e kadar etkinlik, Waldorf Astoria, Central Park ve Rainbow Room dâhil olmak üzere çeşitli Manhattan mekânlarında düzenlendi. Met Gala, dünyadaki en seçkin ve en özel sosyal etkinlikler arasında kabul ediliyor. Met Kostüm Enstitüsü Galası, Enstitünün yıllık moda sergisinin açılış kutlaması olarak hizmet veren, oldukça ünlü bir bağış toplama etkinliğidir.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti