Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal’ın Başkan Yardımcısı Yıldız Dereçine’yi 11 milyon borçla devretmiş

Dereçine eski Belediye Başkanı Ömer Yıldız Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı. Dereçine’nin yeni Başkanı Aykut Okumuş Dereçine Belediyesi’ni borç içinde devraldığını açıkladı

Dereçine eski Belediye Başkanı

Köksal’ın Başkan Yardımcısı Yıldız Dereçine’yi 11 milyon borçla devretmiş

Dereçine Belediye Başkanı Aykut Okumuş, belediye yönetimini enkaz olarak devir aldığını, Belediye’nin borç batağında olduğunu açıkladı. Okumuş, “Dereçine Belediyemizde sıkıntılarımız büyük. Küçülmeye gideceğimizi sizlere belirtmek istiyorum.” dedi.

ESKİ BAŞKAN YILDIZ ŞİMDİ AFYON BELEDİYESİ YÖNETİMİNDE

Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine Belediyesi’nin CHP’li eski başkanı Ömer Yıldız, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın yardımcılığı görevine atanmıştı. Dereçine’nin yeni Başkanı Okumuş, eski Başkan Yıldız’dan enkaz bie belediye devraldığını açıkladı. İYİ Parti’den Dereçine Belediye Başkanı seçilen Aykut Okumuş, belde halkının Ramazan Bayramını kutladı.

Başkan Okumuş, Dereçine Belediyesi’nin mali durumu hakkında detaylı bilgiler verdi. Okumuş, şu ifadelere yer verdi:

“Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyorum. Bilindiği üzere 5 yıllık bir Belediye Başkanlığı süreci geçirdim. Birçok hizmet verdik. Bu Belediye Başkanlığı sürecinde neler yaptığımı sizler daha iyi biliyorsunuz. Çarşamba günü mazbatamızı aldıktan sonra görevi devir aldık. Bununla ilgili belediyemizin son durumu hakkında bilgi vermek istiyorum. Biz görevi bıraktığımızda vergi ve sigorta borcu olmak üzere tam 7 milyon TL borç bırakmıştık. Bu 7 milyon TL borcu bıraktığımızda düğün salonları, belde meydanı, tuvaletler, 8 kilometrelik içme suyu, en önemlisi ardından pazar yeri, 98 bin metrekarelik parke taşı v.s. hizmetleri yapmıştık. Sizler bunları daha iyi biliyorsunuz. Biz bunları yaparken hiçbir yerden gelir gelmeden kendi yağımızda kavrularak sizlere hizmet vermeye çalıştık.

Köksal’ın Başkan Yardımcısı Yıldız Dereçine’yi 11 milyon borçla devretmiş

11 MİLYON BORÇ VAR, MAAŞ YÜKÜMÜZ ÇOK AĞIR

Lakin devir teslim aldıktan sonra sizlerle Belediyemizin son durumunu paylaşmak istiyorum. Biz bu hizmetleri yaparken çalıştırdığımız personel sayımız da bellidir. Şu anda faturalandırılmış ve faturalandırılmamış olmak üzere dış piyasaya, esnafa olan borcumuz 1 milyon 46 TL’dir. İkincisi ise EDS Şirketine 14 milyon 600 bin TL Belediyemize bir gelir olarak girmiş, Belediyemiz de bir gelir olarak durmakta o da bu işin içindedir. Tekrar ifade ediyorum faturalanmış ve faturalanmamış dış borcumuz esnafa 1 milyon 46 TL’dir. EDS Şirketimize bize gelen payı yönlendiriyoruz. Buraya da 800 bin TL gibi bir borcumuz vardır. Bunlar yetmemiş özel bir bankadan 2 milyon TL kredi çekmişiz. Bu kredinin 17 aylık geri ödemesi olup aylık taksit ödemesi 175 bin TL’dir. Toplam 2 milyon 975 TL olarak yapılacak ödemenin şu ana kadar 3 taksiti ödenmiştir. 6 milyon TL SGK ve vergi borcumuz vardır. SGK ile görüşmedik bunun fazlası da olabilir. Şu anki durum budur. Bu borç, anlattıklarıma bizim zamanımızda ki borcumuz dahil değildir. İller Bankası’ndan aldığımız kredilerin ödemesi halen devam ediyor. Onu eklemiyorum o da 2 milyon 500 TL gibi bir borç. Bu anlattığım borçların hiçbirine dahil değil. Vergi borcumuzun 973 bin TL’si şu anda yapılandırmadadır. Şunu anlatmak istiyorum Dereçine Belediyemizin 11 milyon TL’ye yakın borcu var. Şu anda memur ve işçi maaşlarını ödeme de sıkıntımız var. Sizin de bilgilerinize sunuyorum. Tam olarak inceleyemedik, inceleme süreci devam ediyor. Sizlerle ufak bir anekdotu paylaşmak istiyorum. Küçük bir açıklama yapıyorum sadece. Aylık memur maaşı 252 bin TL. Taşeron işçilere verdiğimiz maaş 598 bin TL. Kadrolu işçi personele verdiğimiz maaş toplamı 245 bin TL’dir. Bu rakama ikramiyeleri dahil değildir. Ayrıca ikramiyeleri var. Yani toplam aylık 1 milyon 150 bin TL personel gideri var. Bu rakama sigortaları dahil değildir. Ben ve ekibimiz geçmiş dönemde EDS gibi bir projeden gelen 14 milyon 600 TL gibi 3 yılda bir gelen gelirimiz yoktu. Bizler hizmet etmek için elimizden geleni yaptık. Bu para olmadan hiçbir yerden gelirimiz olmadan bunları başardık. Ama şu andaki durumumuz budur. Bunları sizlerle paylaşmak istedim. Dereçine Belediyemizde sıkıntılarımız büyük. Küçülmeye gideceğimizi sizlere belirtmek istiyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti