Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konservatuvar, çevre illere de destek oluyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet
Konservatuvar, çevre illere de destek oluyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kütahya’lı halk müziği sanatçısı Hisarlı Ahmet adına açılan Kültür Sanat Evi’nin açılış sürecine katkıda bulundu. AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, “Konservatuvar ve Kütahya Güzel Sanatlar Derneği birlikteliği ile her yıl düzenli olarak Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nu düzenliyoruz. Sempozyum kapsamında bildiri sunumları yanında konserler, atölye çalışmaları, panel ve sergilerde yer alıyor. Çalışmalarımıza her daim destek olan ve yakından destek olan Kütahya Belediye başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu çalışmalarımıza ödül olarak Belediye tarafından restore edilen tarihi Kemer Hamamı’nı Kütahya Güzel Sanatlar Derneği’ne tahsis edilmesi yönünde destek verdi” dedi.
KÜTAHYA’DA HER
SALI ETKİNLİK
Türkmen, şöyle devam etti:
“Konservatuvardaki arkadaşlarımla görüştüm ve onlarda bu güzel tarihi mekana yakışır etkinliklerin yapılması hususta destek olacaklarını söylediler. Kasım 2017’den Haziran 2018’in son haftasına kadar her hafta Salı günleri saat 07:30’da bilimsel ve sanatsal etkinlikler gerçekleşecek. Ülkemizin seçkin sanatçılarının da yer alacağı konser etkinlikleri yanında söyleşiler, konferanslar, resim, seramik gibi sergiler tarihi mekânda gerçekleşecek. Mekânın adının ise Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Eviolması hemen herkesi çok memnun etti. Süreç içerisinde konservatuvarın katkısı Kütahya’lılar tarafından takdir ediliyor.”
AFYONKARAHİSARLILAR ŞANSLI
Türkmen, Afyonkarahisarlıların Konservatuvar’ın tüm etkinliklerine davetli olduğunu belirterek, “Afyon halkı ne kadar şanslı. Üç uluslararası festivali, 4 ulusal şenliği var. Konservatuvarın her yıl yaklaşık 100 konseri var. Konservatuvar çok güçlü sanatçı topluluğu var. Kütahya iline bu vesile ile katkıda bulunabilmek ise ayrı bir mutluluk” dedi.
>> Murat ARISOY’un Haberi