Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğal afetler için Bölgesel Lojistik Destek Deposu kurulacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Doğal afetler için Bölgesel Lojistik Destek Deposu kurulacak

Afyonkarahisar’da doğal afetlerde kullanılmak ve çevre illerin de ihtiyaçlarına cevap vermek için Bölgesel Lojistik Destek Deposu kurulacak. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Bölgesel Lojistik Destek Deposu’nun, doğal afetlerde müdahalenin etkin bir şekilde yapılmasını sağlayacağını söyledi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye’de 13 noktada Bölgesel Lojistik Destek Deposu kurulması için çalışma başlattı. 13 nokta arasında Afyon-karahisar da bulunuyor. 10 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak Bölgesel Lojistik Destek Deposu, Afyon-karahisar’ı afetlere müdahale konusunda öne çıkaracak.
10 BİN METREKARELİK ALAN
Bölgesel Lojistik Destek Deposu ile ilgili bilgi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, “Bölgesel Lojistik Destek Deposu kurulacak Afyonkarahisar’da. 10 bin metrekarelik bir alan. Burası termal turizm havzası içinde kaldığı için daha manevra kabiliyeti yüksek bir alanı düşünüyoruz. Köy Hizmetleri ve Açık Cezaevi’nin bulunduğu yerde havaalanı risk oluşturmayacaksa oraya yapacağız” dedi.
TÜRKİYE’DE 13 NOKTA VAR
İstanbul (Avrupa ve Anadolu Yakaları), İzmir, Karabük Mersin, Hatay, Erzincan, Trabzon, Kars, Van, Hakkari ve Samsun’un da depo merkezi olacağını aktaran Buldan, Bölgesel Lojistik Destek Deposu’nun kurulma amacını da şöyle açıkladı:
“Afet ve acil durum hallerinde ilk müdahalenin yerinden hızlı ve etkin şekilde yapılmasına katkı sağlayacak Bölgesel Lojistik Destek Merkezleri oluşturmak doğrultusunda gerekli lojistik yeterliliği bulunmayan bölgelerde yeni lojistik malzemeler bulunması veya merkez olarak kullanılabilecek mevcut yapıların Merkez olarak kullanılması planlanıyor.”
AFYON ÖLÇEĞİNDE DEPREM HARİTALARI
Afyonkarahisar’ın doğal afet sonrasına hazırlık konusunda önemli aşamalar kaydettiğine dikkat çeken Buldan, “Türkiye’de ilk defa afete maruz bölge kararı alınmış yerleri sayısal ortama işlemiş il biziz. Türkiye deprem bölgesi haritalarını Afyonkarahisar ölçeğine indirgedik. Afyonkarahisar’daki fay hatlarını gösteren bir harita hazırlanmış durumdadır. İlçelere Acil Afet Yardımı kapsamında geçici iskan sahaları nereleri olduğu belirlendi” dedi.
ANA DAĞITIM ÜSSÜ FUAR ALANI
Afyonkarahisar’da Lojistik Koordinasyon Destek Merkezi’nin Fuar Alanı olarak saptandığını kaydeden Buldan, şu ifadeleri kullandı:
“Şehir içinde belirlenen 22 alanda 11 bin 358 çadır kurulabilecek. Bu alanların toplamı 800 bin 690 metrekare. Neleri olduğu da belirlendi. 17 ilçenin yüzde 90’ında bu planlama yapıldı, diğer ilçelerde de çalışma bitmek üzere. Çadırkent alanları, depo alanları, hastane olarak kullanılabilecek alanlar, enkaz dökme alanları, morg alanları, lojistik alanlarının nereye kurulacağı belirlendi. bizim ana dağıtım Lojistik Koordinasyon Destek Merkezi, Fuar Alanı’dır. Onunla ilgili talimat da vardır. Afet olduktan sonra diğer illerden gelecek yardımda ulaşım yerleri haritasını çizdik. Emniyet ve jandarmanın hangi ana güzergahlarda Afyonkarahisar’a giriş yerleri olduğunu belirtiyoruz. Emniyet ve jandarmaya da göndereceğiz. Herhangi bir afet olduktan sonra, siz bu yollardan girişi sağlayıp Fuar Alanı’na şu güzergahta eskortluk edeceksiniz diyeceğiz. Yardımların kontrolsüz biçimde, nereye gideceğini bilmeden, kontrolsüz biçimde hareket etmeyecekler. Bunu kontrol altına almış olacağız. Bununla ilgili şehir plancımız çalışmakta.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti