Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÖYDES’e 57 milyon 435 bin TL’lik ödenek ayrıldı

KÖYDES’e 57 milyon 435 bin TL’lik ödenek ayrıldı
KÖYDES'e 57 milyon 435 bin TL’lik ödenek ayrıldı

Afyonkarahisar Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi tahsisat komisyonu Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında toplandı

Toplantıda, Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi sayesinde köylerin gerek alt yapı, içme suyu, kanalizasyon ve üst yapı çalışmalarının kolaylıkla yapılabildiğine dikkat çeken Vali İrfan Balkanlıoğlu, KÖYDES’in kaymakamlık için bir nimet olduğunu söyledi. Yapılabilecek her türlü iş için KÖYDES’den gerekli desteğin alındığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, kendi Kaymakamlık yılları sırasında çektiği kaynak sıkıntılarından bahsetti.
Kaymakamlardan sürekli proje üretmelerini isteyen Vali Balkanlıoğlu, köylerin sorunlarının iyi bilinmesi ve yapılan iş ve işlemlerin ise yerinde incelenmesini istedi. Vali İrfan Balkanlıoğlu; Hükümet tarafından susuz ve yolsuz köy bırakmamak amacıyla 2005 yılında yürürlüğe konan ve 2012 yılında da devam eden Köylerin Alt Yapısını Destekleme Projesi kapsamında son yedi yılda 52.539.956.00, bu yılda ise 4.896.000 TL olmak üzere Afyonkarahisar’a toplam 57.435.956 TL’lik ödenek ayrıldığını söyledi. Toplantıda KÖYDES Sorumlusu İbrahim Okumuş tarafından katılımcılara çalışmalar hakkında bilgiler sunuldu. 18 Nisan 2012 tarih ve 2012/3 kararı ile uygulayıcı birimler hesabına aktarılan 4.896.000.00 TL ödeneğin İl strateji Planına, İl Çevre Düzeni Planına, Bölge Planı ile YPK Kararının altıncı bölümünde yer alan KÖYDES İl Yatırım Programı Hazırlığının esas ve önceliklerinin dikkate alınarak, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerine aktarılan ödenekler açıklandı. Toplantıya; Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim H.Demirsoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Vahit Okumuşer, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, İl Özel İdaresi birim amirleri, teknik personellerin katıldı. (Kocatepe)