Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Küpelemeleri sözleşmeli veterinerler yapacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Küpelemeleri sözleşmeli veterinerler yapacak

Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. M. Fatih Birdane, il genelinde koyun ve keçilerde küpeleme işlemlerini Veteriner Hekimler Odası ile sözleşme imzalayan 63 veteriner hekim ve teknisyenle yapılmaya başlandığını kaydetti

Küpeleme bedelinin kuzu oğlak başına 1 TL olup tüm kuzuların küpelenmesinin mecburi olduğunu bildiren Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. M. Fatih Birdane, küpesiz koyun bulunduranların il ve ilçe müdürlüklerine durumu bildirmelerinin menfaatleri icabı olacağına işaret etti.
Kayıtlı ve hayvan varlığının düzenli şekilde güncelleyen işletmelere küpeleme dahil devlet desteğinin koyun başına 2012 de 15 TL’den 18 TL’ye çıkarıldığını ifade eden Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. M. Fatih Birdane; “İlimiz genelinde koyun, keçi yetiştirenlerin Haziran 2012 tarihine kadar işletmelerindeki tüm hayvanların kayıtlarını güncellemeleri menfaatleri icabıdır. Bu tarihten sonra sisteme girişlerde sıkıntı yaşanacak ve koyun başına 59 TL ceza ödemek durumunda kalabileceklerdir. Odamızın 2012 yılı için ilimizde önerdiği aşılama takvimi veteriner hekimlere verilmiş olup, küpeleme esnasında ve sonrasında planlamalarını veteriner hekimlerle beraber yapmaları gerekmektedir. Yetiştiricilerin kendi aşılarını kendilerinin yapması ve aşıların yetiştiriciye satılması yasaktır. İl genelinde bazı yetiştiricilerin elden aşı alarak kendilerinin uyguladığı bu yüzden de pek çok hayvan kaybına ve hastalıkların yayılmasına sebep oldukları bilinmektedir. Aşıdaki soğuk zincire dikkat etmeyen ve aşı satma yetkisi olmayan kişilerden ve torbalarla alıp kendilerinin yapmaya çalıştığı aşılardan her zaman zarar göreceklerdir.” (Kocatepe)