Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kürt ayrılıkçı sanatçıyla “barış ve kardeşlik”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP’li Pervin Buldan ile birlikte İstanbul Kadıköy’de düzenlenen “Bir Opera Gecesi” dinletisine katıldı. Özel, Kürt devleti isteyen ve Türkiye’yi işgalci gören Pervin Çakar’ın elini öpüp bu anları sosyal medya hesabından ‘barış ve kardeşlik’ notuyla paylaştı.

CHP Genel Başkanı Özgür


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP’li Pervin Buldan ile Türkiye’yi ‘işgalci’ gören Pervin Çakar’ın elini öpüp konserini dinledi.

Göreve seçilir seçilmez ilk iş olarak, terör tutuklusu HDP’li Selahattin Demirtaş’a selam gönderen CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, son olarak HDP’li Pervin Buldan ile birlikte, İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Süreyya Opera Sahnesi’nde “Bir Opera Gecesi” dinletisine katıldı. Kürt devleti isteyen ve Türkiye’yi işgalci gören Pervin Çakar’ın elini öpen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu anları sosyal medya hesabından ‘barış ve kardeşlik’ notuyla paylaştı.


“Kürtlerin devleti yoksa Kürt soprano da olmaz Kürt besteci de olmaz”

Pervin Çakar, ismini Pervin Chakar olarak kullanıyor. 2021 yılında, Ayşen Güven’e yaptığı açıklamada, Kürt devleti kurulması gerektiğini belirtip, “Mecburi bir sürecin sonunda Türklerle aynı toprakları paylaşıyoruz. Onların dillerini öğreniyor ve konuşuyoruz. Kültür ve geleneklerini biliyoruz. Ama onlar bizimkini bilmeyi bir tarafa bırak onu yok etmek için seferber olmuş durumdalar. Bundan bir medeniyet üretilemeyeceği gibi bu güzelliklerin yok edilmesi sürecinin ta kendisi. Tekrar etmekte fayda var mesele statü meselesi, Kürtlerin devleti yoksa Kürt soprano da olmaz Kürt besteci de olmaz.” açıklamasında bulunmuştu.

“Türkler, Kürt eserlerini talan etti”
2020’de ise Kürdaraştırmaları isimli bir siteye açıklamalarda bulunan Çakar, Türkleri ‘Kürt eserlerini talan etmekle’ suçlamış, “Kürtler bölünmüş olmakla kalmadılar, onların topraklarını işgal edenler fırsat buldukça onların topraklarını bir savaş alanına çevirdiler, ekonomilerini yok ettiler, tarlalarını yakıp hayvanlarını öldürdüler, dillerini kestiler. Bu böyleyken bize ait olan pek çok eserin de hem Türkler hem Ermeniler tarafından kendilerine mal edildiğine tanık olduk. Yüzlerce Kürt müzik eseri bu iki halk tarafından resmen talan edilmiştir. Devletiniz yoksa birileri mutlaka bu zenginliğe sahip çıkmak, yağmalamak veya benimsemek için ortaya çıkacaktır.” demişti.

PERVİN ÇAKAR KİMDİR?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, İstanbul Kadıköy’deki dinletisine katılması ve HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan’ın da katıldığı dinletiye gitmesi üzerine, sosyal medyada “Pervin Çakar kimdir?” araması öne çıktı. Chakar uzun yıllardır dünyaca ünlü bir soprano ve Kürt halkı tarafından bilinen bir isim. Pervin Çakar, 1981 yılında Mardin’li beş çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olarak Diyarbakır’da dünyaya geldi. Babası öğretmen olduğu için ilkokulu Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı bir köyde okudu.

Çakar’ın müzik hayatı Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde başladı. Müzik öğretmeninin anne babasına kızlarının sesinin güzel olduğunu söylediği Perven Çakar, Bismil Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği yarışmaya katılarak 14 yaşında birinci oldu.

Müzik eğitimine 1990’lı yılında Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başlayan Çakar, 2003 yılında Ankara’da Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Bölümü Şan Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. 2007 yılında Perugia F. Morlacchi Konservatuarı’ndan üstün derece ile diploma aldı. Sahneye ilk kez 2005 yılında Uluslararası Eskişehir Müzik Festivali’nde Carl Orff’un Carmina Burana eserinde solo soprano olarak çıkan Pervin Çakar, aynı yıl Handel’in Deidamia eserinde Nerea rolünde Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde yer aldı.

Uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanan Pervin Çakar, 28. Uluslararası Mari Caniglia Opera Yarışması’nda 1.lik (2011), New York Lotte Lehmann Vakfı özel ödülü yılın en iyi kadın sesi (2011), 4. Milano Magda Olivero Opera Yarışıması’nda 2.lik (2010), 11. Tiran Marie Kraja Opera Festivali Yarışması’nda 2.lik (2010), 6. Leyla Gencer Opera Yarışması’nda 3.lük (2010) ödüllerini aldı. Yine Rigoletto (Gilda) rolüyle 2. Primo Palcoscenico ve 3. Giovanni Pacini yarışmalarında birincilik ödüllerine değer görüldü. Civico de La Spezia’da ve A. Bonci di Cesena Tiyatrolarında sahne aldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti