Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuruçay’da baraj özlemi bitti – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kuruçay'da baraj özlemi bitti

Kendi kategorisinde Avrupa’da birinci sırada yer alan Çine Barajı’nın da içinde bulunduğu 10 dev tesis Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Aydın’da hizmete açıldı. 10 tesis arasında yer alan Sinanpaşa Kuruçay Barajı ve Sulaması’nın açılışı nedeniyle Baraj’da tören düzenlendi

Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı tarafından tamamlanan 110 tesisin ilk 10’u Aydın’da açıldı. Açılan 10 tesis arasında Sinanpaşa Kuruçay Barajı ve Sulaması da bulunuyor.
Aydın’daki törende konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Çevre ve Orman Bakanlığı olarak biz, yatırımcı kurumlarımızla birlikte bir hedef belirledik. Dedik ki 10 Ekim 2010’da Türkiye’de Ağrı’dan ta Edirne’ye 110 tesisi belirlemek için büyük bir hedef belirledik. Şu anda tam 130 tesis bu sabah itibariyle tamamlandı” dedi.
Aydın’daki törenden Afyonkarahisar’a yapılan canlı bağlantı sırasında konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hitap ederek “İlimiz adına en içten saygılarımı arz ediyorum. Zatı alilerinizin yüksek huzuru ile açılışı yapılacak tesislerimizin Türkiye’ye hayırlara vesile olmasını diler, başta zat-ı alilerinize, Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na şükranlarımızı arz ederiz. Açılışı gerçekmleştirilecek muhteşem 10 tesis içinde yer alan Afyonkarahisar Kuruçay Barajı, temel atma merasimi 23 Mayıs 2009 tarihinde sayın Bakanımızın teşrifleriyle gerçekleştirildi” diye konuştu.
Çevre Tırı, Sinanpaşa’da
Vatandaşların çevre hakkında bilgilendirilmesi için Türkiye’yi dolaşan Çevre Tırı, Kuruçay Barajı’nın açılış töreninin yapıldığı alanda hazır bulundu. Çeşitli animasyonlarla Sinanpaşalı gençleri eğlendiren Tır’da en çok ilgiyi “ateşli adam” çekti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti