Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütüphaneler milli hafızadır – Kocatepe Gazetesi

52. Kütüphane Haftası nedeniyle
Kütüphaneler milli hafızadır

52. Kütüphane Haftası nedeniyle dün sabah Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’nde kutlama töreni gerçekleştirildi. Tören öğrencilerin Kütüphane Marşını seslendirmesi ile başladı.
HERKES HESAP VERECEK
Programın açılış konuşmasını Kütüphane Müdürü Abdullah Aytekin yaptı. Son dönemde ülke üzerinde dolaşan kara bulutların bir an önce bertaraf edilmesini temenni eden Aytekin; “Güzel vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, gözü yaşlı ailelere sabrı cemil niyaz ediyorum. Herkes yaptığının hesabını mutlaka er veya geç mutlaka verecektir. Ama bu dünya da ama ukba da. Benim temennim odur ki, dökülen kanların acilen karşılığının alınması ve onların bu güzel vatandan bir an önce kovulmasıdır” dedi.
KİTAPLAR SOLMAYAN
ÖLMEYEN ÇİÇEKLERDİR
Abdullah Aytekin, Kütüphane Haftalarının 52 yıldır kutlandığını, bu hafta ile kitapla, kütüphane ile halkla, okurları buluşturmanın amaçlandığını söyledi. Kütüphane ve kitaplarla okurlarını kaynaştırıp, verilen araya göre de barışmanın sağlanmasını istediklerini kaydeden Aytekin; “52 yıldan beri bunun mücadelesini veriyor, bunun hesabını yapıyoruz. Nasıl bir yol izleyelim ki kitaplarla okuyucularımız bir an önce buluşsunlar. Çünkü kitaplar insanlar için solmayan ölmeyen çiçeklerdir. Kitaplar bizlerin gerçek dostlarıdır. Kütüphaneler bir milletin milli hafızalarıdır” diye konuştu.
KÜTÜPHANE DE 90 BİN KİTAP VAR
Kütüphanelerin geçmiş ile geleceğe ışık tutan, köprü vazifesi gören milli ve manevi değerleri gözeten devletin en güzel kurumları olduğunu vurgulayan Aytekin; “Biz Afyonkarahisar’da Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi olarak ilk defa kütüphane binamızın talepleri karşılayamadığını gördük. Çünkü geçmiş yıllara göre Allah’a şükürler olsun ki gelişme vardır. İl Halk Kütüphanmiz de şu an itibariyle 90 bin kitap mevcuttur. Geçen yılın sonunda kütüphanemize üye sayısı 8 bin 400’e ulaşmıştır. Kitap ve üye sayısı artışı yüzde 10’un üzerindedir” şeklinde konuştu.
OKUMA BİREYSEL
 FARKINDALIKLA OLUR
İlim sahiblerinin, kendilerini, hadlerini ve Rablerini bildiklerinin altını çizen Abdullah Aytekin şöyle konuştu: “İlim yaratılış alanını bilmektir. Yeni yetişen nesillerimizi kitapla yetiştirmek zorundayız. Buna çok büyük önem vermeliyiz. Bunu sadece yılda bir defa kutlanan Kütüphane Haftası ile amacına ulaşılacak bir yol değildir. Çok uzun bir maratondur. Bu eksiği telaffi etmenin çaresi aile, okul özellikle de görsel medya ile olur. Eğer bunlar bu konunun üzerine eğilip birlik beraberlik içerisinde el ele, gönül gönüle verilirse inşallah bu talihsizliği de aşmış olacağız. Çünkü okuma işi zorlama ve kandırma ile olacak birşey değildir. Türkçe ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz son 2 yıldır öğrencilerini kütüphanemize sınıflar olarak getirerek destek okumaya destek veriyorlar. Öğretmenlerimiz öğrencilerinin kütüphanemize üye olmalarını sağlayarak kitaplardan azami faydalanmalarını sağlamışlardır. En iyi arkadaş kitap hediye edendir anlayışını sloganlaştırıp hayata geçirmek zorundayız.”
İKİNCİ PATLAMA
BİLGİSAYAR DÖNEMİNDE
ŞKOO 6-C sınıf öğrencisi Zeynep Telef “Kütüphanem” isimli şiiri okudu. “Küresel Anlayış ve Kütüphaneler” başlıklı sunumu Kütüphaneci Esin Evsin gerçekleştirdi. Bilginin kayıtlı olduğu ortamın teknoloji gelişiminin tarihsel sürecinde değişkenlik gösterdiğini belirten Evcin şunları söyledi: “Değişim süreci taştan, kil tabletlerine, papirüsten, perşömene, perşömen destelerinden el yazması kitaplara, basılı kağıttan günümüzde kullanılan manyetik, optik, çoklu etkileşim araçlarına dek devam etmektedir. Dünya matbaa buluşu ile bilgi ve belge patlaması yaşamıştır. Günümüzde ikinci bilgi, belge patlaması dönemini de bilgisayar teknolojileri ile yaşanan gelişmelerde yaşanmaktadır.”
EN FAZLA KİTAP OKUYANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’nden en fazla kitap alarak yararlanan okurlara hediyelerini Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu verdi. Sergi açılışının ardından tören sona erdi. Törene; Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Özge Öztürk Demirayak, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katlıdılar.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti