Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Liyakatsizlerin Yerine Liyakatliler Geçiriliyor”

CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Belediye’de bulunan böcek ve gizli kamera konusunun Emniyet birimlerince incelendiğini, AK Parti Afyon Milletvekillerinin popülist açıklamalar yaptığını, Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın mesai arkadaşlarının tespit etmesinin son derece doğal bir süreç olduğunu söyledi. Erhan, “Biz AKP gibi arsa ihalelerine müdahale eden bir il başkanı değiliz. Biz sadece görevimizi yapıyoruz. Bu şehre faydası olan hiçbir işbirliği iptal edilmez. Ama sadece bir yandaşa, bir cemaate, bir gruba hizmet ediyorsa tabii ki bunun önlemi alınacaktır.” dedi.

CHP İl Başkanı Faruk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, partide düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“EMNİYET MENSUPLARI BÖCEK VE GİZLİ KAMERA KONUSUNU İNCELİYOR”

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı makamında bulunan böcekler ve kameralar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunup bulunmadıkları sorusunu yanıtlayan Başkan Erhan, “Konuyla ilgili olarak emniyet mensuplarımız Belediye’de incelemeler yapıyor. Bunlar sonuçlandığında gerekli işlemler yapılacak. Kameralarla böceklerin ne zaman konulduğuna yönelik süreyi de konunun uzmanları inceliyorlar. Her şey netleştiğinde bilgi verilecektir.” dedi.

“AFYON MİLLETVEKİLLERİ POPÜLİST DAVRANIYOR”

Bir gazetecinin “AK Parti’nin 3 Afyonkarahisar Milletvekili TBMM’de birlikte açıklama yaptılar. Ama biz Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın milletvekilliğinden alışkınız ki iddialarla ilgili soru önergesi verilir. Kısır bir tartışmaya dönüştü. Afyonkarahisar’da kaybeden iktidar TBMM’de siz ise partide açıklama yapıyorsunuz. TBMM’de soru önergesi verilerek sorun çözülebilir miydi?” sorusunu Başkan Erhan şu sözlerle yanıtladı: “Sayın Milletvekilleri basın açıklaması yapmayı tercih ettiler. Bunun daha popülist bir yaklaşım olduğunu düşünebiliriz. Böylece daha iyi seslerini duyurabileceklerini düşündüler. Ama o sesleri 20 yıldır duyurabilirlerdi. Kendi partisinin Belediye Başkanından sonra bile tüm personeli değiştirenler şimdi bize ‘Neden personel değişiyor.’ gibi bir şey söylüyorlar ki aldığım bilgiye göre bizim çıkardığımız herhangi bir personel yok. Ama sadece liyakatsiz personellerin yerine liyakatli personeller geçiriliyor.”

“BAŞKANIMIZIN MESAİ ARKADAŞLARINI TESPİTİ DOĞALDIR”

“Belediye Başkanımızın kendi mesai arkadaşlarının tespit etmesinden daha doğal bir şey yok.” diyen Başkan Erhan, personel değişikliği ve işten çıkarma iddialarıyla ilgili soruyu da yanıtladı. Başkan Erhan, “Afyonkarahisar Belediyesi’nde personel, çalışan işçiler kısaca herkes mesaisine devam ediyor. Ama birim müdürleri görevlendirmesinde tabi ki Belediye Başkanı kendi tercih ettiği kişileri görevlendirecektir. Şahsi tasarrufudur, bu gayet doğaldır. Makine Mühendisinin Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde ot yoldurmada görevlendirilmesi iddiası varsa işin içinde mutlaka bir sorun vardır.” diye konuştu.

“BİZ AKP GİBİ ARSA İHALELERİNE MÜDALE EDEN BİR İL BAŞKANI DEĞİLİZ”

Afyonkarahisar Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler biriminde görevli iken Gastronomi Konağı’nda garson olarak görevlendirilen Belediye çalışanı hakkındaki düşüncesi ve AK Parti Milletvekillerinin arsa satış iptaline yönelik açıklamaları sorulan Başkan Erhan, sözlerini şöyle sürdürdü. “Konu hakkında bilgim yok. Bilgi aldıktan sonra değerlendirmesini yaparım. Arsa satışı ve satış iptali konusunda da bilgi sahibi değilim. Bir istihdam ofisi oluşturulacak ve tüm personel alımı bu ofis üzerinden yapılacağını biliyoruz. Alımlarda liyakat esas olacak. İstanbul’da bu nasıl yapıldıysa sadece belediye personeli değil, tüm fabrikalardan, personel alımı yapabilecek tüm şirketlerle birlikte bir ağ kuracağız. Bundan sonra personel alımı işi bu şekilde çözülecek. Arsa satış iptali ile ilgili yandaş birisine ihale verilmesi durumu varsa muhtemelen bunun önüne geçilmesi içindir. Ama tabi biz AKP dönemindeki gibi arsa ihale satışılarına v.s müdahale eden bir İl Başkanı değiliz. Biz sadece burada görevimizi yapıyoruz. Bu soruların muhatabı Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’dır. Bu şehre faydası olan hiçbir işbirliği iptal edilmez. Ama sadece bir yandaşa, bir cemaate, bir gruba hizmet ediyorsa tabii ki bunun önlemi alınacaktır.”

“TEK DERDİMİZ 7 SENEDİR BİTİRİLMEYEN ZAFER MÜZESİNİN HİZMETE AÇILMASIDIR”

Zafer Müzesi restorasyon çalışması hakkındaki görüşü sorulan Başkan Erhan, şöyle konuştu: “Eğer Zafer Müzesi bu sene bitirilecekse 7 senedir niye bitirilmedi? Bu ayrı bir sorudur. Eğer bitireceklerse de biz onlardan sadece devir talebinde bulunduk. Eğer biz bu sene içerisinde Zafer Müzesi restorasyon çalışmasının bitirilmesine vesile olduysak ne kadar güzel. Onlar da bitireceklerse bir şey fark etmez. Bizim tek derdimiz Zafer Müzesi’nin bir an önce hizmete açılmasıdır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti