Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lokum gibi olan Afyonkarahisar pisti yarışlara hazır

Afyonkarahisar’da 12-13 Haziran’da düzenlenecek

Afyonkarahisar’da 12-13 Haziran’da düzenlenecek olan Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası, Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Motokros Şampiyonası ve Türkiye Motokros Şampiyonası için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Şampiyonaların yapılacağı yerde gerçekleşen toplantıya Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş katıldı.

Dünyanın en önemli pistlerinden birine sahip Afyonkarahisar, hafta sonu Avrupa, Balkan ve Türkiye’den genç motokrosçulara ev sahipliği yapacak.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle yapılacak yarışmaya Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk, Macaristan, Hırvatistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) sporcuların katılacak.

Anadolu Motor Sporları Kulübü organizatörlüğünde düzenlenecek şampiyonada, Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası’nın ikinci ayak yarışı, BMU Motokros Şampiyonası’nın üçüncü ayak yarışı ve Türkiye Motokros Şampiyonası’nın ilk yarışında sporcular ödül kürsüsüne çıkmak için mücadele edecek.

Şampiyonada, 9 farklı kategori; MX, MX1, MX2, MX2 Junior, MXSenior, Veteran, 50cc, 65cc ve 85 cc’de kupa mücadelesi verilecek.

Şampiyona, 12 Haziran Cumartesi günü antrenman ve sıralama turlarıyla başlayacak. Aynı gün MX ve minik sporcuların yer aldığı 50 cc sınıflarının ilk etap yarışları yapılacak.

‘6 SENE ÖNCEKİ HEYECANI DUYUYORUM’

Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke, koronavirüsten sonra Afyonkarahisar’da, Türkiye’de ilk uluslararası organizasyonu belediyenin katkılarıyla yapacaklarını söyledi. 6 sene evvelki ilk heyecanı duyduğunu dile getiren Akülke, “Çünkü bir buçuk yıldır hem organizasyona hem yarışlara hem de normalleşmeyi özlemiştik. İnşallah önce Afyonkarahisarımız için sonra da ülke için normalleşmenin ilk göstergesi olur. Geçen sene demiştik ‘Güvenlik Ülke Türkiye’ sloganı ile  Doğu Avrupa, Avrupa ve Türkiye Şampiyonasını bu hafta sonu gerçekleştireceğiz.” dedi.

ŞAMPİYONALAR NORMALLEŞMENİN İLK ADIMLARI

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 2020 yılında gerçekleştirmek istedikleri Dünya Motokros Şampiyonası’nı pandemiden dolayı bu seneye ötelediklerini söyledi. Sağlık Bakanı’nın yaptığı açıklamalara göre Haziran ayı sonuna kadar 20 yaş altına kadar bitireceklerini ifade ettiğini hatırlatan Başkan Zeybek, hükümetin yeterli miktarda aşıyı temin ettiğini ifade etti. Bundan sonra normalleşmeye dönüldüğüne dikkat çeken Başkan Zeybek, “Normalleşmenin ilk işareti olarak da Mahmut Bey’in söylemiş olduğu Avrupa Şampiyonası, Balkan Şampiyonası ve Türkiye Motokors Şampiyonasını Afyon’da gerçekleştireceğiz. Tabi normal Dünya Motokros Şampiyonası da Ekim ayı içerisinde okullar yüz yüze eğitim başladığı anda olacak. Festival şeklinde 5 günlük bir süre içerisinde devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

‘PİST LOKUM GİBİ’

Konuşmaların ardından Başkan Zeybek’e pistin hazır olduğunu anlatan Başkan Alülke, toprağın çok güzel ve yumuşak, sporcuların tabiri ile “Yenecek durumda” olduğunu aktardı. Bir basın mensubunun da “Lokum Gibi” sözü üzerine yabancı sporculara doğru tabirin “Lokum Gibi” olarak anlatacağını söyledi. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti