Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mağdurun Belgesini Özkaya Yayınladı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, “ifade” tartışmasının başlangıcı olan şikayet metninin belgesini sosyal medya hesabından yayınlandı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ifadesine başvurulması ile ilgili ilk belgeyi yayınladı.

Özkaya, şu paylaşımı yaptı:

“15 yıldır Afyonkarahisar’da ikamet eden ve T.C. vatandaşı hemşehrimiz ile evli olan Irak vatandaşı, işyeri açmak için tüm yasal şartlarını yerine getirerek, vergiye kaydolup sonra da Belediyeye müracaat ederek işyeri açma ruhsatı istiyor. Ancak Belediye başkanı, ırkçı ve şovenist bir yaklaşımla  ‘ağzın ile kuş tutsan da sana ruhsat vermeyeceğim’ diyor. İlgili kişi de uğradığı haksızlığı, ırkçı ve nefret söylemini Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etmiştir. Başsavcılık ve Cimer şikayetleri nedeniyle de Afyonkarahisar Valiliği Hukuk Devletinin bir sonucu ve gereği olarak araştırma/inceleme başlatıp Belediye Başkanının ifadesini istemiştir. CHP’liler ile bir kısım Belediye Meclis üyeleri, ‘kimse belediye başkanımızdan ifade isteyemez’ diye Devlet’e parmak sallıyor.

Hukuk Devletinde hiç kimse sorumsuz ve sorgulanamaz değildir. Eğer bir şikayet varsa inceleme/araştırma/soruşturma yapılır. Suç varsa gereği yapılır, yoksa da dosya sonuçlandırılır. Devlete parmak sallamak kimsenin hakkı ve haddi değildir.

Afyonkarahisar, bir huzur şehridir. Hiçbir gerekçe şehrimizin huzurunun bozulmasına sebep olmamalıdır. Dünyanın her yerinde, Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimiz yatırım yaptığı gibi şehrimizin huzuruna katkı sunacak tüm yabancı yatırımcılara da aynı hoşgörüyle yaklaşmamız gerekiyor. Irkçı ve nefret söylemiyle hayatımızı kimsenin yaşanmaz kılmaya hakkı ve haddi yok…”

Mağdurun Belgesini Özkaya Yayınladı