Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maliyet Azaltma Teknikleri eğitimi verildi

ATSO KOBİ Akademisi’nin 2021

ATSO KOBİ Akademisi’nin 2021 yılındaki ikinci eğitimi olan “Maliyet Azaltma Teknikleri Eğitimi”, video konferans yöntemiyle düzenlendi

 

“ATSO BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞIYOR”
Eğitimin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey, ATSO’nun dünyadaki Yeşil Binalar arasında birincilik için yarıştığına dikkat çekerek, “3 Haziran 2020 tarihinde merkezi İngiltere’de bulunan ve Yeşil Binalar için sertifikalandırma yapan BREEAM’denOutstanding (Olağanüstü) seviyede Yeşil Bina sertifikası almıştık. Şimdi BREEAM’in dünya genelinde başlattığı oylamada ülkemizi temsil ediyoruz. İlgili duyurularımızı sosyal medya mecralarımızdan yaptık; bizlere bu oylamada destek veren başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. RifatHisarcıklıoğlu’na, Afyonkarahisar Valiliği’ne, Afyonkarahisar Belediyesi’ne, Zafer Kalkınma Ajansı’na Oda ve Borsa Camiası’na ve ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşları’na teşekkür ederiz. 16 Mart 2021 gününe kadar devam edecek oylamada www.breeam.com/awards/ adresindenOdamız’a oylarınızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Eğitimi veren Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arıl Cansel, işletmelerde maliyet analizinin önemine dikkat çekerek, “Organizasyondaki bir iyileştirmeden kaynaklanan maliyet düşüşünü ölçmek zordur. Her bir işlev ve sorumluluğun tanımı doğru yapılmalıdır. Görevlerin uygun şekilde atanması ve sorumluluk dağılımı, tekrarlayan, kesişen görevlerin ayıklanması sağlanmalıdır. Çeşitli yönetim seviyeleri arasında uygun iletişim kanalları oluşturulmalıdır. Şüphelerin ve sürtüşme noktalarının ortadan kaldırılması gerekmektedir. Maliyet azaltma önerisi için çalışanlar teşvik edilmelidir. Çalışanlardan gelen önerileri de uygulamak ve denemek gerekmektedir. Yöneticinin maliyet düşüşleri konusunda girişim yapması, genel giderler konusunda kesintiye gitmesi gerekmektedir. Aydınlatma gibi maliyetler düşürüldüğünde, olumlu bir yansıma olacaktır.” diye konuştu.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti