Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanımız en az yüzde 52 ile tekrar Cumhurbaşkanı olacak

Cumhurbaşkanımız en az yüzde

Cumhurbaşkanımız en az yüzde 52 ile tekrar Cumhurbaşkanı olacak

Karahisar TV ev sahipliğinde Kocatepe Gazetesi, Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesi yazarları Milletvekili aday adaylarını ağırlamaya devam ediyor. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı tecrübeli siyasetçi Mahmut Emin Birliktir Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim’in sorularına cevap verdi.

Afyonkarahisar siyasetinin güçlü isimlerinden olan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mahmut Emin Birliktir Seçime Doğru programında Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim’in konuğu oldu. 26 yıl Madeni Sanatkarlar Oda Başkanlığı, 27 yıldır Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, 13 yıl Tüm Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanlığı,  10 yıl Belediye Başkan Vekilliği,  Meclis üyeliği, Trafik Komisyon Başkanlığı, Kent Konseyi Başkanlığı gibi çeşitli alanlarda başkanlıklar yapan Mahmut Emin Birliktir tüm sorulara içtenlikle cevap vererek neden aday adayı olduğunu açıkladı.

ESNAF İSTEDİ BİZDE ADAY OLDUK

Siyasete nasıl ve nereden başladığını anlatan Birliktir, “Çok geçmişe gitmeyelim. Böyle bir şeyimiz yoktu. Bizim esnaf teşkilatları başta Odalar Birliği başkanımız olmak üzere bütün oda başkanları esnaf kefalet kooperatif başkanları bölge Birliği Başkanı falan bunlar kendi aralarında konuştular. Geçen hafta salı gününden itibaren Ankara’daydım. Bizim kendi Merkez birliğimizin Kongresi vardı. Biliyorsunuz orada da benim bölgede başkan vekilliğim var hem de Ankara delegesiyim. Oradan dönüşte de buraya bir uğra dediler odanın birisinde toplanmışlar. Oradan başladı. Dediler ki ‘Uzun zamandır esnaf temsilcimiz yok. Esnafın sıkıntılarını anlatacak bizim peşimizden koşacak birisi yok’ Evet AK Parti hükümeti döneminde gerçekten çok büyük sorunlar çözüldü ama bürokratların yanlış yönlendirilmesi neticesinde bazı yasalar da yanlışlıkla çıktı. Bana, ‘Başkan milletvekili adayı olarak teşkilatlarımızın böyle bir düşüncesi var’ dediler oradan başladı. Esnaf istedi bizde aday olduk diyebiliriz”

ŞEKER FABRİKASINDA ÇALIŞTIM

Kendisi hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Aday Adayı Birliktir, “1962 Nisan doğumluyum. Afyon Merkez’de doğdum Afyon’dan da hiç ayrılmadım. Liseyide Mehmet Emin Güzbey kardeşimle beraber okuduk Afyon Ticaret Lisesinde şimdi Ahi Evran olmuşb Daha sonra liseden sonra o dönemde biliyorsunuz terör de çoktu Selçuk Üniversitesi’ni kazandık. Ama tabii kolay değil de o yıllar bir de yokluk da vardı. Şeker Fabrikasını sınavına girdim. 1979’da Şeker Fabrikasının arkasında pancar muhasebe servisinde 3 sene çalıştıktan sonra Askere gittim. Askerden geldim zaten bizim baba mesleği Matbaacılık. 1984 yılında matbaayı açtık o günden bugüne matbaacılık devam ediyor. Bu arada tabii gazete sizin de sektörünüze girdik gazetecilik yaptık. Radyolar aldık falan ama gazetecilik çok zor zanaat. Beceremedik yani gazeteciliği 5-15 sene sonra gazetecilikten çıktık. Evliyim Allah 3 tane evlat bağışladı iki oğlan bir kız bağışladı. Şu anda dörtte torun bağışladı Allah cümlemize nasip etsin”

 

GÖREVLERİ KENDİ İSTEĞİMLE BIRAKTIM

Şu zamana kadar birbirinden önemli görevlerde bulunan Birliktir, “Bu arada 1996 yılından 2000 yılına kadar yaklaşık 13-14 sene Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin Başkanlığını yaptım. 1995’ten 2022 yılına kadar Madeni Sanatkarlar Esnaf Odasının Başkanlığını yaptım. 1995’ten bugüne kadar hala Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanlığı yürütüyorum. Niğde Aksaray Konya Karaman Afyon Eskişehir ve ilçelerinin olduğu Yirminci Bölge Birliğinin Başkan Yardımcılığına devam ediyorum. Bu arada tabii aklıma gelenler sayıyorum. Belediyede 10 yıl belediye meclis üyeliği, Belediye Meclis Başkanı vekilliği yaptım. 10 yıl Trafik Komisyonu Başkanlığı yaptık 10 yıl Kent Konseyi Başkanlığını yürüttük. Bunların çoğu hepsi bir arada oldu hatta bir gün Sayın Mehmet Emin Güzbey’in misafiri vardı Yavuz Donat beyefendi. Onunla bir kahvaltıda beraber sağ olsunlar bizi de çağırmışlar. Üç beş şapkası olan başkan falan diye köşesinde yer vermişti çokta hoşuma gitmişti sağ olsun. Biraz sağlık sorunları yaşadık 4-5 sene evvel. Dolayısıyla görevlerimizi bir bir bıraktık. Allah’a hamdolsun yani bu kadar görev içerisinde hiçbir görevimi seçim kaybederek bırakmadım hepsini kendi rızamla ve benim istediğim adamların seçilmesini sağlayarak bıraktık. Yani emin ellere bıraktık şu anda Esnaf Kefalet Kooperatif Birliği Başkan Yardımcılığım devam ediyor” dedi.

ESNAFIMIZ BÜYÜK DESTEK VERDİ

Aday adaylığını esnaf temsilcilerinin katılımıyla açıklamasını değerlendiren Birliktir, “Oradaki katılımda tek tek esnaf olarak değil de onların hepsi Başkan yönetici falandı. Orada katılanların hemen hemen hepsi sağ olsunlar yani inanın ben A partiliyim B partiliyim veya C partiliyim demeden hepsi ‘Başkanım sen varsan biz varız’ dediler. Hatta yani ender de olsa %3’de %5’de %10’da olsa içlerinde de mesela diğer partilere gider değerli başkanlarımız var. ‘Ömrümde hiç AK Parti’ye oy vermedim sen olursan oy vereceğim’ diyen başkalarımız var. Bunları da yaparlar çünkü yani biliyorsunuz beni yıllardır yani sizin yani hani meslektaşız rahmetli babalarınız babalarımız aynı dükkan komşuları falan. Dolayısıyla yani biz bugüne kadar 25-30 senedir başkanlıklar yapıyoruz insanlara yardım etmeye çalışıyoruz falan. Kimseyi bugüne kadar kırmamak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Yani esnafımız onların yanındayız yani öteki taraftan bir bakıyorsun garip gruba bir taraftan eş dost akraba gazeteciler. Gazetelerde çalışanların çoğu zaten birebir, ‘Sizin yanınızdayız’ diyor. Allah nasip ederse güç kuvvet versin altından kalkarım”

İNŞALLAH ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN

Aday adayı Birliktir, “Benim sülalemde geçmişimde geleceğim de de öyle bir çok büyük bir şeyler çıkmamış çok büyük milletvekili genel müdür çıkmamış. Bu herhalde genel kural olmuş, Yani böyle çok işçi çocuğu alttan gelen küçük esnaftan gelen falan ya bunlar ne işi var denilmiş yani kıyıya atılmış falan. Allah sizlerden de razı olsun yani gazeteciler bu konuda destek oldular zaman zaman sağdan soldan ufak tefek krokilerde vursalar ama gazeteciler hep Allah razı olsun yani destek oldular. Yani biz halkımıza esnaf sanatkarımıza kendi kendimize anlattık kongrelerde falan ama Afyon halkına siz anlattınız bizim nasıl bir insan olduğumuzu. Ben bundan dolayı hakikaten samimi duygularla basına hepsine şükranlarımı sunuyorum. Dolayısıyla çok iyi karşıladılar. Sosyal medya falan da çok bilmezdim ama AK Parti Genel Merkezinden sosyal medya kullanırsın demişler. Sağ olsun Güzbey kardeşimiz yardımcı oldular işte sosyal medya uzmanı falan getirdiler sayfamızı indirdiler. Esnafı geziyorum son derece memnunlar. Benim samimiyetimi bilirsiniz gerçekten samimi olarak sanki kendi abisi babası kardeşi seçilmiş ya da seçime girecekmiş gibi samimi duygular içerisindeler. Üstüne basa basa söylüyorum hepsi memnuniyetlerini dile getiriyorlar İnşallah Allah sonumuzu hayır etsin” dedi.

350 MİLYON TL KREDİ DAĞITTIK

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mahmut Emin Birliktir, “Bir defa doğruyu da doğru yani burası doğru ama şöyle de düzeltilmesi lazım anlatmak lazım. Doğru ama önce şundan bahsetmek lazım. Hem pandemi döneminde hem de bu sıkıntılı dönemde kredi olarak kredi faizinin düşük kredi faizinin desteği olarak da Cumhuriyet tarihinde böyle bir destek almadık son üç yılda aldığımız desteği. En son yaklaşık 1952 yılından 2021’e kadar olan 75-80 milyar liralık devlet desteği eski parayla karşılıyor. Şu anda 100 milyar bir kere de verdi Cumhurbaşkanımız. 50 milyar da bir kere verdi yani 150 milyar ben Afyon olarak söylüyorum. Yani esnafın ihtiyaçlarını karşıladık sağ olsun yönetim kurulu üyelerdeki katıldılar. Dün gece 65 milyon lira falan esnaf ve sanatkara kredi onayladı. Yılbaşından beri 350 milyon lira civarında biz esnaf ve sanatkara Afyon’da kredi desteği sağlamışız. Kasamızda sabah gelirken baktım daha hala 50 milyonun üstünde para var. Bunlardan dolayı ben devletimize hükümetimize Cumhurbaşkanımıza şükranlarımız sunmazsam yani nankörlük etmiş oluruz” dedi.

BAKKAL AMCALAR KAYBOLMAYA BAŞLADI

Zincir marketler konusunda ki görüşlerini de aktaran Birliktir, “Zincir marketler meselesi var. Önce bir bakkal amcaya konuşmak lazım. Avrupa bunu çözmüş. Avrupa’da ama belediye bünyesinde ama Valilik bünyesinde bir komisyon oluşturulmuş. Sadece kabaca anlatıyorum diyor ki şu caddeye iki tane zincir Market kurulur ya da bir tane tuhafiyeci kurulur. Ya da bir tane berber kurulur böyle bir planlama yapmışlar.  Marketlerimiz yani o araba lastiğine kadar zincire kadar aklınıza ne gelir mobilyaya kadar satan zincir marketlerimiz var. Peki bunları sınırlandırmazsak ne olur. Şimdi bakkal amcalar kaybolmaya başladı. Diğer taraftan aynı mesleği yapan küçük esnaf kaybolmaya başladı. Bunların bu küçük esnaf ve sanatkarın korunması lazım. Yani neden aday olduğunuzun en önemli meselesinden bir tanesi de bu. Burada bürokrat yanlış yönlendiriyor siyasetçiyi. Dolayısıyla bunu bürokrat oturduğu yerde siyasetçiyi yönlendirdiğinden dolayı buna göre de yasalar da yanlış çıkıyor.  Bunu onun içerisinden gelerek yani esnaf ve sanatkarın sorunun o bilmeden masanın başında anlatılacak bir şey değil. Ahilik o kadar kolay bir şey değil. Dolayısıyla biz bunları gördüğümüz için bunları bildiğimiz için ya anlatıyorsun milletvekiline de anlatıyorsun doğru anlamış gibi oluyor ama yasa yine yanlış.  En son çıkan yöneticilerle ilgili bir yasa var. Allah var yani çalışkan milletvekillerimizden bir tanesi Ali Özkaya Beye anlattım yasadaki bazı yanlışlıkla düzeltti o da” dedi.

İYİ YÖNETİCİ OLMAK ZORUNDAYIZ

Esnafa ve sanatkarın menfaatlerini koruyup kollamak için aday adayı olduğunu dile getiren Birliktir, “Memurlarımızda yıpratmak istemiyorum ama yani adam diyor ki memurdan bahsediyorum. Ben diyor işte şu kurumda çalışıyorum senin esnafın yüzde 7,5’tan kullanıyor. Ben diyor yüzde 20’den konut kredisi falan. Memurda başımızın üstünde işçi de başımızın üstünde emekli de başımızın üstünde. Esnaf sanatkar da ama esnaf sanatkar diyor nasıl olacak. Dolayısıyla bunları dengeyi koyabilmek için yani buradaki sıkıntıları artısını etkisini doğru neyse anlatabilmek için aday olduk. Asıl temel nokta bu. Yani yaklaşık 2 milyon esnaf sanatkar 8 milyon nüfusuna bakan yaklaşık yanında 3-3,5 milyon esnaf sanatkarın sorunlarını anlatmak için aday adayıyım. Sadece esnaf sanatkar değil neticede milletin vekili Allah nasip ederse.  Ziraat odalarından da sağ olsunlar gelenler gidenler var. Ben şunu hep söylemişimdir. Tarlada kullanılan traktörün mazotuyla dolmuşçunun mazotuyla otobüsçünün mazotu ile benim senin bildiğimiz lüks arabanın mazotu niye aynı para. Böyle bir garip bir ülkede yaşıyoruz.  Avrupa çözmüş İtalya çözmüş bunu.  Bunlarda büyük bir şekilde kontrol altına alınabilir bunların iyi çalışılması lazım. Eğer siz onların girdiği maliyetlerini ama nakliyecilerin ama çiftçinin girdiği maliyetlerini aşağıya çekemezsiniz Avrupa ile ya da bir başka ülkelerle rekabet etmesini bekleyemezsiniz. Nitekim bir sürü tarlamız atıl durumda bekliyor ekilmiyor çünkü maliyeti yüksek. Şimdi et yükseliyor diyorlar haklı niye yükseliyor. Eskiden süt para etmedi süt üreticisi para etmediğini kestirdiler şimdi. Yoğurt peynir süt artıyor et fiyatı artıyor niye üretim yok sen zamanında desteklemedin ya da yanlış desteklendi destekler yanlış yönlendirildi.  Siyasetçi her şeyi bilmiyor. Bu konuda Hadis-i Şerif var onu da söyleyeyim ki tam buraya oturuyor.  Allah diyor iyi yöneticiye diyor iyi yardımcı verir o da diyor Onu sürekli uyarır ve yardımcı olur kötü yöneticiye kötü yardımcı verir O da uyarmaz yardımcı olmaz. İyi yönetici olabilmek önemli. Torpille olursunuz seçimle olursunuz itmeyle olursunuz ama toplum yararına halkın yararına sen de sucusun bucusun demeden aynı işi yapılan hizmeti herkese aynı şekilde sunabiliyor musunuz işte seni iyi yöneticisin. Dolayısıyla şimdi 20 senedir başkanlık yapıyoruz diyoruz hiç bir kimse bakın rakiplerim dahil benim hakkımda da bana işte kızdığı için şu işimi görmedi diyen 20 yıldır kimse çıkamaz. Dolayısıyla Allah iyi yönetici olmayı hepimize nasip etsin”  dedi.

45 SENEDİR GİDER GELİRİM

Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’in, “Pek çok şapkalarınızdan bir tanesi de Menzil Afyon’da temsilcisi sizsiniz o konuda neler söylemek istersiniz?” sorusuna cevap veren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mahmut Emin Birliktir, “Şimdi o ayrı tabii. İnsanların normal dini yapınca sevabı olan yapmayınca gühanı olmayan nafile ibadetlerin öğretildiği bir kurum olarak düşünebilirsiniz. Ben oraya 1974 yılında beraber biz hacım deriz birbirimize. Sayın Güzbey’le ortaokul 2’ye falan gidiyordum babam rahmetli götürdü. O günden bugüne de giderim. Yani insanlar der ki işte yok tarikat şudur budur falan filan. Benden bugüne kadar ne 1 lira para istediler ne başka bir şey. 45 senedir de gider gelirim dolayısıyla her şeyini bilirim. Onlar bizi bilirler Allah cümlemize nasip etsin diyorum. Yani mesele bu tasavvuf kapısı yaşamak isteyen olursa tasavvufen ayrı bir manevi duygu verir ayrı bir aleme girersiniz. Ama yaşamak istemezseniz de kimseye yani İslam’ın şartı gibi Allah muhafıza öyle bir şey yok yani olursa olur olmazsa günahı olmayan bir yapı diyelim” dedi.

BEN AK PARTİLİYİM

Birliktir, “Ben AK Partiliyim milliyetçi muhafazakar bir adamım. Dolayısıyla aday gösterirler göstermezler bilmem. Kimi gösterirlerse göstersinler yani kendim gibi çalışırım. Kimi gösterirlerse göstersinler onunla beraberde çalışırım. Kendimi gösterirlerse zaten çalışırım yok başka birisini koymuşlar sıralamaya kendim gibi de nerede görev verirlerse oraya da gider çalışırım. Mesele onu bunun olması değil ama bu seçim Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi ben öyle bakıyorum biz öyle görüyoruz. Hatta çok daha ileri gideceğim ama yani çok büyük tepki alırım diye söylemiyorum bunu şeyde söyledim bu seçimde. Allah muhafaza ad değiştirilecek olursa yani dereden geçilirken at değiştirilmez. Türkiye’nin en az 50 sene geriye gider. Muhalefet partilerine de yüklenmek istemiyorum ama başta Cumhuriyet Halk Partisi’nden bahsetmek istiyorum. ya Kardeşim bu ülkede 50 bin Kürt Türk Alevi Sünni demeden çocuk bebek asker büyük demeden vatandaşımızı şehit eden lanet terör örgütü PKK’nın meclisteki temsilcisi ile sen oturacaksın sırf cumhurbaşkanı olabilmek adına. Onların önüne koyduğu 11 maddelik şartı kabul edeceksin o bebek katilinin içeriden çıkması da şart olacak. Bir tanesi de diyecek ki ben işte seçilirsek Avrupa’dan teşekkür alacağım diyecek ve bunları artık çekinmeden söyleyecekler. Amerika’dan orada oturduğu yerde bir bunak başkanları var diyecek ki muhalefete destekleyecek yeter ki Erdoğan gitsin diyecek ya bunların bize ne zaman hayra dokunmuş da şuan neden Tayyip Erdoğan gitsin diyorlar. Eğer bir kaba koyup da şapka yerine koyup düşünemiyorsak bu biraz bizim de eksikliğimiz olur. Allah muhafaza diyorum ola ki iktidar  değişikliği olabilir Türkiye en az şu anki kazanımlarını geriye götürdüğü gibi en az 50 senede geriye gider.

11 MADDEYİ YARIM SAATTE KABUL ETTİ

Cumhuriyet halk Partisi’ne eleştirilerini sürdüren Milletvekili Aday Adayı Birliktir, “Nasıl olur 11 maddeyi birden tek kalemle yarım saatte kabul etti çıktı adam. Ya HDP’ye gitti 11 maddeyi yarım saatte kabul etti çıktı kimin adına kabul ediyorsun kardeşim ülke senin mi bu ülkede bir karış toprağın mı var senin. Soyunda sülalende bir tane şehit olmuş birisi mi var. Onun için bu vatan bu kadar boş değil her karışık toprağında bu vatanın şehit kanı var bunlara bırakılamayacak kadar Avrupa’yı Amerika’ya bırakılamayacak kadar kıymetli bu ülke.  Dolayısıyla inşallah öylede olmayacak ve tahmin falan da değil benim düşüncem şu yüzde 52 civarında oyla sayın Cumhurbaşkanımız seçilecek. En az o kadar oyla da büyük bir Millet Meclisi’nde çoğunluğunu hem de 1 turda alacağız. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar uğraşacaklar koşacaklar koşturacaklar ama Allah bunlara fırsatı vermeyecek. Oraya girmek istemiyorum vermemesinin sebeplerinde yani manevi boyutuna bakarız zari boyutuna bakarız. Bunlardan olmaz bunlardan dikiş tutmaz yamada olmaz bunlardan hiçbir şey olmaz. Dolayısıyla öyle altılı masa altındaki toprağın altında toprağın üstündeki falan PKK’nın temsilcisi. Muharrem İnce de desteklerse Ahmet’te desteklese Mehmet’te desteklese ağzıyla kuş tutsalar sayın Cumhurbaşkanı en az yüzde 52 ile tekrar Cumhurbaşkanı olacak” dedi.

SORUNLARI YAKINDAN BİLİYORUM

Gazeteci-Yazar Sezer Küçükkurt’un, “Görev nasip olursa yapacağınız ilk şeyler nelerdir?” sorusuna cevap veren, “Yani işin gerçeğine bakarsak sevgili Sezer Başkanım salı günü aday adayı ettiler çarşamba günü aday olduk falan yani böyle bir plan yaptık desek yalan olur. Ama sorunlar zaten belli  %90’ını biliyoruz yani temsil ettiğim kesimlerin sorunlarını biliyorum. En azından bu da toplumun büyük bir çoğunluğu demektir.  Yani ben Ayşe teyzemin fırıncının sorununu biliyorum ben esnaf sanatkarın sorununu biliyorum. Sadece yerel değil ülke bazında ki genel sorunları ve yasalarda ki yanlışlıkları iyi kötü biliyoruz. İyi kötü tahsilimiz ona da yetiyor Her ne kadar Ticaret Lisesi mezunu falan desek de.  Şimdi bazı üniversite mezunları dilekçe yazmayı bilmiyor”  dedi.

BUNLAR KANDİLDEN EMİR ALIYOR

AK Parti’nin de HDP ile görüşmesi yönünde Gazeteci-Yazar Ömer Mazi’nin yönelttiği soruya cevap veren Birliktir, “Şimdi AK Partinin çeşitli konularda dediğiniz gibi anayasa konusunda değişikliğe gittiğinde doğru Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türkiye Cumhuriyeti kanununa göre kurulmuş bir yasal bir parti kesinlikle doğrudur. O diyor ki Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığını versek de verseler de almayız diyor bir de pis pis gülüyor.  İspanya’da terör örgütünü kınamadı diye Parti kapattı biz hala bu partiyi kapatamıyoruz. Bu partinin değil Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde siyasi alanda da yeri olmaması lazım. Bu vatan bölünmez bir vatan. 6 buçuk milyon oy var diyeceksiniz doğru var o 6 buçuk milyon oyun sahibi olan Kürt vatandaş. Terörle alakası olmayan yeni bir parti kuracak başımızın gözümüzün üstüne getirecekler ama terörle arasına mesafeyi koyacak bunlar kandilden emir alıyor kandil ne derse o”

CANİYE HALA SAYIN DİYORLAR

Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’in, “Şimdi onu diyorsunuz ama İstanbul seçimlerinde yani 2019 seçimlerinde İstanbul belediye başkanlığıyla ilgili Kandilden gelen mektubu da TRT’de gene bu iktidar okutturdu. O zaman bir çifte standart yok mu?” sorusuna cevap veren Birliktir, “Ben şimdi onu doğru demedim bakın dikkat ediyorsanız yani haklı olduğunuz yerler var dedim doğru yani onun için bunun yapılmaması lazım doğru” dedi. Birliktir, “HDP’nin PKK ile bağı yok mu? Bir kere bu PKK’ya terör örgüt diyemediler hala. O İmralı’da ki caniye hala Sayın diye hitap edebiliyorlar. Ben bir Türk vatandaşı olarak içime kanıma sindiremiyorum. Yasin Börü’nün ne suçu vardı. Çocuğu et dağıtırken öldürdüler”

ADAYLARIN RÜZGARLARI DA ÖNEMLİ

AK Parti Afyonkarahisar kadrolarında değişiklik olacağını yönünde kendisine duyumlar geldiğini dile getiren Birliktir, “Evet buda söyleniyor söyleyen var. İlçeler gezdiğimizde de tabi bir buna benzer şeyler söyleniyor yani şöyle yok desek yalan olur. Ama genel merkez neyi uygun görürse o.  Dolayısıyla şey değil benim gerçekten yani şuradan işaret aldım buradan işaret aldım falan diye değil.  Evet tabii herkes aynı fikirde olmayacak o zaman da demokrasi olmaz zaten Kuzey Kore oluruz herkes aynı şeyi düşünürse ben diyorum ki tekrar cumhurbaşkanımıza seçilmesi AK Parti’nin tekrar iktidar olması için Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi diyorum kendi açımdan. AK Partili olarak söylüyorum bir oy kim fazla getirecekse onun aday olması gerektiğine inandığım için aday oldum. Bu memlekette 30 yıldır garibine gurabasına esnafına işçisine kime nasıl yardım yapılması gerekiyorsa yaptım. Dolayısıyla partime bir oy fazla getirmek için adayım.  Diğer adaylarımıza da oy getirmezler diyemeyiz. Yani ne derler yani ummadığım taş baş yarar kafanızı gözümüzü yarar. Böyle ama biz gene de AK Parti’ye çalışırız. Dolayısıyla ben oy konusunda partime yararlı olacağını düşündüğüm için adayım. Tayyip  Bey’in rüzgarı var Kemal Kılıçdaroğlu’nun rüzgarı var,  Devlet Bahçeli’nin rüzgarı var, Meral Akşener’in rüzgarı var ama hiçbir parti için eskisi gibi koydum oldu seçimi değil dolayısıyla adayların kendi rüzgarları da önemli Büyükler yukarıdakiler  biliyordur  bunu. Değerlendireceklerdir ne kadar fazla oy alabilecek insan varsa onları sıralamaya koyacaklardır” dedi.

TEMAYÜLDE EN AZ İKİ ÜÇÜM

Temayül yoklaması hakkında da görüşlerini açıklayan Mahmut Emin Birliktir: Şimdi yüzde 92 deyince AK Parti’nin ne kadar demokrat olduğu da çıkar. Yani biz sandığa sahibiz diyorlar yani sandığa güveniyoruz Onun için şey de temayül de şöyle söyleyeyim. ilçeleri gezdik iki gün gezdim başka günüm yoktu 18 ilçeyi gezdik. Yöneticilerimizle de görüşme imkanı oldu. İlçelerde büyük ilgi gördüm. Biz kendimiz kazandık  onun için de yani insanlar samimiyet derecesine ölçebiliyoruz temayülle  ne alakası var dediğinizde her ilçemizde iyi kötü tanıdığımız var anahtar vermişler şey liste onların yüzde sekseninde Allah razı olsun yani Bolvadin Sandıklı yazmamış Emirdağ Dinar’ı yazmamış falan ama sağ olsunlar yani bizi demişler.  Temayülde ben ben en az iki üçüm” dedi.

SEN GİBİ İNSANLARA DA İHTİYACIMIZ VAR

Aday adaylığı başvurusu öncesi ilk olarak AK Parti İl Başkanına gittiğini dile getiren Birliktir, “Afyon siyasetimizin iktidarın yöneticileri ben bu yola çıkmadan tamam bizim her ne kadar başkanlarımız arkadaşlarımız Ankara’daki dostlarımız ya işte zamanı falan deseler de ilk önce il başkanımıza gittim. Dedim ki yani böyle bir niyetimiz var. Sonra Belediye Başkanımıza Mehmet Zeybek başkana gittim. Böyle bir niyetimiz var Burhanettin Bey ile de telefonla görüştüm yani oraya gidemedim vaktim yoktu. Sağ olsun üçü de özellikle il Başkanım son derece memnun olduğunu söyledi. Biz elimizden ne geliyorsa yaparız, ‘Sen gibi insanlara da ihtiyacımız var’ dedi. Mehmet Zeybek başkanımda, ‘Ben onur duyarım’ dedi. Hatta bunların içerisinde Sayın Güzbey ve  Sezer Küçükkurt var. Yani istişare etmemiz lazım istişaresiz olmaz zaten. Afyon siyasetinin iktidar siyasetinin o önemli üçlüsü ile görüştüm. Sağ olsunlar memnun olduklarını söylediler”

 

Cumhurbaşkanımız en az yüzde 52 ile tekrar Cumhurbaşkanı olacak

Karahisar TV ev sahipliğinde Kocatepe Gazetesi, Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesi yazarları Milletvekili aday adaylarını ağırlamaya devam ediyor. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı tecrübeli siyasetçi Mahmut Emin Birliktir Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim’in sorularına cevap verdi.

 

Afyonkarahisar siyasetinin güçlü isimlerinden olan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mahmut Emin Birliktir Seçime Doğru programında Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim’in konuğu oldu. 26 yıl Madeni Sanatkarlar Oda Başkanlığı, 27 yıldır Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, 13 yıl Tüm Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanlığı,  10 yıl Belediye Başkan Vekilliği,  Meclis üyeliği, Trafik Komisyon Başkanlığı, Kent Konseyi Başkanlığı gibi çeşitli alanlarda başkanlıklar yapan Mahmut Emin Birliktir tüm sorulara içtenlikle cevap vererek neden aday adayı olduğunu açıkladı.

ESNAF İSTEDİ BİZDE ADAY OLDUK

Siyasete nasıl ve nereden başladığını anlatan Birliktir, “Çok geçmişe gitmeyelim. Böyle bir şeyimiz yoktu. Bizim esnaf teşkilatları başta Odalar Birliği başkanımız olmak üzere bütün oda başkanları esnaf kefalet kooperatif başkanları bölge Birliği Başkanı falan bunlar kendi aralarında konuştular. Geçen hafta salı gününden itibaren Ankara’daydım. Bizim kendi Merkez birliğimizin Kongresi vardı. Biliyorsunuz orada da benim bölgede başkan vekilliğim var hem de Ankara delegesiyim. Oradan dönüşte de buraya bir uğra dediler odanın birisinde toplanmışlar. Oradan başladı. Dediler ki ‘Uzun zamandır esnaf temsilcimiz yok. Esnafın sıkıntılarını anlatacak bizim peşimizden koşacak birisi yok’ Evet AK Parti hükümeti döneminde gerçekten çok büyük sorunlar çözüldü ama bürokratların yanlış yönlendirilmesi neticesinde bazı yasalar da yanlışlıkla çıktı. Bana, ‘Başkan milletvekili adayı olarak teşkilatlarımızın böyle bir düşüncesi var’ dediler oradan başladı. Esnaf istedi bizde aday olduk diyebiliriz”

ŞEKER FABRİKASINDA ÇALIŞTIM

Kendisi hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Aday Adayı Birliktir, “1962 Nisan doğumluyum. Afyon Merkez’de doğdum Afyon’dan da hiç ayrılmadım. Liseyide Mehmet Emin Güzbey kardeşimle beraber okuduk Afyon Ticaret Lisesinde şimdi Ahi Evran olmuşb Daha sonra liseden sonra o dönemde biliyorsunuz terör de çoktu Selçuk Üniversitesi’ni kazandık. Ama tabii kolay değil de o yıllar bir de yokluk da vardı. Şeker Fabrikasını sınavına girdim. 1979’da Şeker Fabrikasının arkasında pancar muhasebe servisinde 3 sene çalıştıktan sonra Askere gittim. Askerden geldim zaten bizim baba mesleği Matbaacılık. 1984 yılında matbaayı açtık o günden bugüne matbaacılık devam ediyor. Bu arada tabii gazete sizin de sektörünüze girdik gazetecilik yaptık. Radyolar aldık falan ama gazetecilik çok zor zanaat. Beceremedik yani gazeteciliği 5-15 sene sonra gazetecilikten çıktık. Evliyim Allah 3 tane evlat bağışladı iki oğlan bir kız bağışladı. Şu anda dörtte torun bağışladı Allah cümlemize nasip etsin”

 

GÖREVLERİ KENDİ İSTEĞİMLE BIRAKTIM

Şu zamana kadar birbirinden önemli görevlerde bulunan Birliktir, “Bu arada 1996 yılından 2000 yılına kadar yaklaşık 13-14 sene Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin Başkanlığını yaptım. 1995’ten 2022 yılına kadar Madeni Sanatkarlar Esnaf Odasının Başkanlığını yaptım. 1995’ten bugüne kadar hala Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanlığı yürütüyorum. Niğde Aksaray Konya Karaman Afyon Eskişehir ve ilçelerinin olduğu Yirminci Bölge Birliğinin Başkan Yardımcılığına devam ediyorum. Bu arada tabii aklıma gelenler sayıyorum. Belediyede 10 yıl belediye meclis üyeliği, Belediye Meclis Başkanı vekilliği yaptım. 10 yıl Trafik Komisyonu Başkanlığı yaptık 10 yıl Kent Konseyi Başkanlığını yürüttük. Bunların çoğu hepsi bir arada oldu hatta bir gün Sayın Mehmet Emin Güzbey’in misafiri vardı Yavuz Donat beyefendi. Onunla bir kahvaltıda beraber sağ olsunlar bizi de çağırmışlar. Üç beş şapkası olan başkan falan diye köşesinde yer vermişti çokta hoşuma gitmişti sağ olsun. Biraz sağlık sorunları yaşadık 4-5 sene evvel. Dolayısıyla görevlerimizi bir bir bıraktık. Allah’a hamdolsun yani bu kadar görev içerisinde hiçbir görevimi seçim kaybederek bırakmadım hepsini kendi rızamla ve benim istediğim adamların seçilmesini sağlayarak bıraktık. Yani emin ellere bıraktık şu anda Esnaf Kefalet Kooperatif Birliği Başkan Yardımcılığım devam ediyor” dedi.

ESNAFIMIZ BÜYÜK DESTEK VERDİ

Aday adaylığını esnaf temsilcilerinin katılımıyla açıklamasını değerlendiren Birliktir, “Oradaki katılımda tek tek esnaf olarak değil de onların hepsi Başkan yönetici falandı. Orada katılanların hemen hemen hepsi sağ olsunlar yani inanın ben A partiliyim B partiliyim veya C partiliyim demeden hepsi ‘Başkanım sen varsan biz varız’ dediler. Hatta yani ender de olsa %3’de %5’de %10’da olsa içlerinde de mesela diğer partilere gider değerli başkanlarımız var. ‘Ömrümde hiç AK Parti’ye oy vermedim sen olursan oy vereceğim’ diyen başkalarımız var. Bunları da yaparlar çünkü yani biliyorsunuz beni yıllardır yani sizin yani hani meslektaşız rahmetli babalarınız babalarımız aynı dükkan komşuları falan. Dolayısıyla yani biz bugüne kadar 25-30 senedir başkanlıklar yapıyoruz insanlara yardım etmeye çalışıyoruz falan. Kimseyi bugüne kadar kırmamak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Yani esnafımız onların yanındayız yani öteki taraftan bir bakıyorsun garip gruba bir taraftan eş dost akraba gazeteciler. Gazetelerde çalışanların çoğu zaten birebir, ‘Sizin yanınızdayız’ diyor. Allah nasip ederse güç kuvvet versin altından kalkarım”

İNŞALLAH ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN

Aday adayı Birliktir, “Benim sülalemde geçmişimde geleceğim de de öyle bir çok büyük bir şeyler çıkmamış çok büyük milletvekili genel müdür çıkmamış. Bu herhalde genel kural olmuş, Yani böyle çok işçi çocuğu alttan gelen küçük esnaftan gelen falan ya bunlar ne işi var denilmiş yani kıyıya atılmış falan. Allah sizlerden de razı olsun yani gazeteciler bu konuda destek oldular zaman zaman sağdan soldan ufak tefek krokilerde vursalar ama gazeteciler hep Allah razı olsun yani destek oldular. Yani biz halkımıza esnaf sanatkarımıza kendi kendimize anlattık kongrelerde falan ama Afyon halkına siz anlattınız bizim nasıl bir insan olduğumuzu. Ben bundan dolayı hakikaten samimi duygularla basına hepsine şükranlarımı sunuyorum. Dolayısıyla çok iyi karşıladılar. Sosyal medya falan da çok bilmezdim ama AK Parti Genel Merkezinden sosyal medya kullanırsın demişler. Sağ olsun Güzbey kardeşimiz yardımcı oldular işte sosyal medya uzmanı falan getirdiler sayfamızı indirdiler. Esnafı geziyorum son derece memnunlar. Benim samimiyetimi bilirsiniz gerçekten samimi olarak sanki kendi abisi babası kardeşi seçilmiş ya da seçime girecekmiş gibi samimi duygular içerisindeler. Üstüne basa basa söylüyorum hepsi memnuniyetlerini dile getiriyorlar İnşallah Allah sonumuzu hayır etsin” dedi.

350 MİLYON TL KREDİ DAĞITTIK

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mahmut Emin Birliktir, “Bir defa doğruyu da doğru yani burası doğru ama şöyle de düzeltilmesi lazım anlatmak lazım. Doğru ama önce şundan bahsetmek lazım. Hem pandemi döneminde hem de bu sıkıntılı dönemde kredi olarak kredi faizinin düşük kredi faizinin desteği olarak da Cumhuriyet tarihinde böyle bir destek almadık son üç yılda aldığımız desteği. En son yaklaşık 1952 yılından 2021’e kadar olan 75-80 milyar liralık devlet desteği eski parayla karşılıyor. Şu anda 100 milyar bir kere de verdi Cumhurbaşkanımız. 50 milyar da bir kere verdi yani 150 milyar ben Afyon olarak söylüyorum. Yani esnafın ihtiyaçlarını karşıladık sağ olsun yönetim kurulu üyelerdeki katıldılar. Dün gece 65 milyon lira falan esnaf ve sanatkara kredi onayladı. Yılbaşından beri 350 milyon lira civarında biz esnaf ve sanatkara Afyon’da kredi desteği sağlamışız. Kasamızda sabah gelirken baktım daha hala 50 milyonun üstünde para var. Bunlardan dolayı ben devletimize hükümetimize Cumhurbaşkanımıza şükranlarımız sunmazsam yani nankörlük etmiş oluruz” dedi.

BAKKAL AMCALAR KAYBOLMAYA BAŞLADI

Zincir marketler konusunda ki görüşlerini de aktaran Birliktir, “Zincir marketler meselesi var. Önce bir bakkal amcaya konuşmak lazım. Avrupa bunu çözmüş. Avrupa’da ama belediye bünyesinde ama Valilik bünyesinde bir komisyon oluşturulmuş. Sadece kabaca anlatıyorum diyor ki şu caddeye iki tane zincir Market kurulur ya da bir tane tuhafiyeci kurulur. Ya da bir tane berber kurulur böyle bir planlama yapmışlar.  Marketlerimiz yani o araba lastiğine kadar zincire kadar aklınıza ne gelir mobilyaya kadar satan zincir marketlerimiz var. Peki bunları sınırlandırmazsak ne olur. Şimdi bakkal amcalar kaybolmaya başladı. Diğer taraftan aynı mesleği yapan küçük esnaf kaybolmaya başladı. Bunların bu küçük esnaf ve sanatkarın korunması lazım. Yani neden aday olduğunuzun en önemli meselesinden bir tanesi de bu. Burada bürokrat yanlış yönlendiriyor siyasetçiyi. Dolayısıyla bunu bürokrat oturduğu yerde siyasetçiyi yönlendirdiğinden dolayı buna göre de yasalar da yanlış çıkıyor.  Bunu onun içerisinden gelerek yani esnaf ve sanatkarın sorunun o bilmeden masanın başında anlatılacak bir şey değil. Ahilik o kadar kolay bir şey değil. Dolayısıyla biz bunları gördüğümüz için bunları bildiğimiz için ya anlatıyorsun milletvekiline de anlatıyorsun doğru anlamış gibi oluyor ama yasa yine yanlış.  En son çıkan yöneticilerle ilgili bir yasa var. Allah var yani çalışkan milletvekillerimizden bir tanesi Ali Özkaya Beye anlattım yasadaki bazı yanlışlıkla düzeltti o da” dedi.

İYİ YÖNETİCİ OLMAK ZORUNDAYIZ

Esnafa ve sanatkarın menfaatlerini koruyup kollamak için aday adayı olduğunu dile getiren Birliktir, “Memurlarımızda yıpratmak istemiyorum ama yani adam diyor ki memurdan bahsediyorum. Ben diyor işte şu kurumda çalışıyorum senin esnafın yüzde 7,5’tan kullanıyor. Ben diyor yüzde 20’den konut kredisi falan. Memurda başımızın üstünde işçi de başımızın üstünde emekli de başımızın üstünde. Esnaf sanatkar da ama esnaf sanatkar diyor nasıl olacak. Dolayısıyla bunları dengeyi koyabilmek için yani buradaki sıkıntıları artısını etkisini doğru neyse anlatabilmek için aday olduk. Asıl temel nokta bu. Yani yaklaşık 2 milyon esnaf sanatkar 8 milyon nüfusuna bakan yaklaşık yanında 3-3,5 milyon esnaf sanatkarın sorunlarını anlatmak için aday adayıyım. Sadece esnaf sanatkar değil neticede milletin vekili Allah nasip ederse.  Ziraat odalarından da sağ olsunlar gelenler gidenler var. Ben şunu hep söylemişimdir. Tarlada kullanılan traktörün mazotuyla dolmuşçunun mazotuyla otobüsçünün mazotu ile benim senin bildiğimiz lüks arabanın mazotu niye aynı para. Böyle bir garip bir ülkede yaşıyoruz.  Avrupa çözmüş İtalya çözmüş bunu.  Bunlarda büyük bir şekilde kontrol altına alınabilir bunların iyi çalışılması lazım. Eğer siz onların girdiği maliyetlerini ama nakliyecilerin ama çiftçinin girdiği maliyetlerini aşağıya çekemezsiniz Avrupa ile ya da bir başka ülkelerle rekabet etmesini bekleyemezsiniz. Nitekim bir sürü tarlamız atıl durumda bekliyor ekilmiyor çünkü maliyeti yüksek. Şimdi et yükseliyor diyorlar haklı niye yükseliyor. Eskiden süt para etmedi süt üreticisi para etmediğini kestirdiler şimdi. Yoğurt peynir süt artıyor et fiyatı artıyor niye üretim yok sen zamanında desteklemedin ya da yanlış desteklendi destekler yanlış yönlendirildi.  Siyasetçi her şeyi bilmiyor. Bu konuda Hadis-i Şerif var onu da söyleyeyim ki tam buraya oturuyor.  Allah diyor iyi yöneticiye diyor iyi yardımcı verir o da diyor Onu sürekli uyarır ve yardımcı olur kötü yöneticiye kötü yardımcı verir O da uyarmaz yardımcı olmaz. İyi yönetici olabilmek önemli. Torpille olursunuz seçimle olursunuz itmeyle olursunuz ama toplum yararına halkın yararına sen de sucusun bucusun demeden aynı işi yapılan hizmeti herkese aynı şekilde sunabiliyor musunuz işte seni iyi yöneticisin. Dolayısıyla şimdi 20 senedir başkanlık yapıyoruz diyoruz hiç bir kimse bakın rakiplerim dahil benim hakkımda da bana işte kızdığı için şu işimi görmedi diyen 20 yıldır kimse çıkamaz. Dolayısıyla Allah iyi yönetici olmayı hepimize nasip etsin”  dedi.

45 SENEDİR GİDER GELİRİM

Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’in, “Pek çok şapkalarınızdan bir tanesi de Menzil Afyon’da temsilcisi sizsiniz o konuda neler söylemek istersiniz?” sorusuna cevap veren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mahmut Emin Birliktir, “Şimdi o ayrı tabii. İnsanların normal dini yapınca sevabı olan yapmayınca gühanı olmayan nafile ibadetlerin öğretildiği bir kurum olarak düşünebilirsiniz. Ben oraya 1974 yılında beraber biz hacım deriz birbirimize. Sayın Güzbey’le ortaokul 2’ye falan gidiyordum babam rahmetli götürdü. O günden bugüne de giderim. Yani insanlar der ki işte yok tarikat şudur budur falan filan. Benden bugüne kadar ne 1 lira para istediler ne başka bir şey. 45 senedir de gider gelirim dolayısıyla her şeyini bilirim. Onlar bizi bilirler Allah cümlemize nasip etsin diyorum. Yani mesele bu tasavvuf kapısı yaşamak isteyen olursa tasavvufen ayrı bir manevi duygu verir ayrı bir aleme girersiniz. Ama yaşamak istemezseniz de kimseye yani İslam’ın şartı gibi Allah muhafıza öyle bir şey yok yani olursa olur olmazsa günahı olmayan bir yapı diyelim” dedi.

BEN AK PARTİLİYİM

Birliktir, “Ben AK Partiliyim milliyetçi muhafazakar bir adamım. Dolayısıyla aday gösterirler göstermezler bilmem. Kimi gösterirlerse göstersinler yani kendim gibi çalışırım. Kimi gösterirlerse göstersinler onunla beraberde çalışırım. Kendimi gösterirlerse zaten çalışırım yok başka birisini koymuşlar sıralamaya kendim gibi de nerede görev verirlerse oraya da gider çalışırım. Mesele onu bunun olması değil ama bu seçim Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi ben öyle bakıyorum biz öyle görüyoruz. Hatta çok daha ileri gideceğim ama yani çok büyük tepki alırım diye söylemiyorum bunu şeyde söyledim bu seçimde. Allah muhafaza ad değiştirilecek olursa yani dereden geçilirken at değiştirilmez. Türkiye’nin en az 50 sene geriye gider. Muhalefet partilerine de yüklenmek istemiyorum ama başta Cumhuriyet Halk Partisi’nden bahsetmek istiyorum. ya Kardeşim bu ülkede 50 bin Kürt Türk Alevi Sünni demeden çocuk bebek asker büyük demeden vatandaşımızı şehit eden lanet terör örgütü PKK’nın meclisteki temsilcisi ile sen oturacaksın sırf cumhurbaşkanı olabilmek adına. Onların önüne koyduğu 11 maddelik şartı kabul edeceksin o bebek katilinin içeriden çıkması da şart olacak. Bir tanesi de diyecek ki ben işte seçilirsek Avrupa’dan teşekkür alacağım diyecek ve bunları artık çekinmeden söyleyecekler. Amerika’dan orada oturduğu yerde bir bunak başkanları var diyecek ki muhalefete destekleyecek yeter ki Erdoğan gitsin diyecek ya bunların bize ne zaman hayra dokunmuş da şuan neden Tayyip Erdoğan gitsin diyorlar. Eğer bir kaba koyup da şapka yerine koyup düşünemiyorsak bu biraz bizim de eksikliğimiz olur. Allah muhafaza diyorum ola ki iktidar  değişikliği olabilir Türkiye en az şu anki kazanımlarını geriye götürdüğü gibi en az 50 senede geriye gider.

11 MADDEYİ YARIM SAATTE KABUL ETTİ

Cumhuriyet halk Partisi’ne eleştirilerini sürdüren Milletvekili Aday Adayı Birliktir, “Nasıl olur 11 maddeyi birden tek kalemle yarım saatte kabul etti çıktı adam. Ya HDP’ye gitti 11 maddeyi yarım saatte kabul etti çıktı kimin adına kabul ediyorsun kardeşim ülke senin mi bu ülkede bir karış toprağın mı var senin. Soyunda sülalende bir tane şehit olmuş birisi mi var. Onun için bu vatan bu kadar boş değil her karışık toprağında bu vatanın şehit kanı var bunlara bırakılamayacak kadar Avrupa’yı Amerika’ya bırakılamayacak kadar kıymetli bu ülke.  Dolayısıyla inşallah öylede olmayacak ve tahmin falan da değil benim düşüncem şu yüzde 52 civarında oyla sayın Cumhurbaşkanımız seçilecek. En az o kadar oyla da büyük bir Millet Meclisi’nde çoğunluğunu hem de 1 turda alacağız. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar uğraşacaklar koşacaklar koşturacaklar ama Allah bunlara fırsatı vermeyecek. Oraya girmek istemiyorum vermemesinin sebeplerinde yani manevi boyutuna bakarız zari boyutuna bakarız. Bunlardan olmaz bunlardan dikiş tutmaz yamada olmaz bunlardan hiçbir şey olmaz. Dolayısıyla öyle altılı masa altındaki toprağın altında toprağın üstündeki falan PKK’nın temsilcisi. Muharrem İnce de desteklerse Ahmet’te desteklese Mehmet’te desteklese ağzıyla kuş tutsalar sayın Cumhurbaşkanı en az yüzde 52 ile tekrar Cumhurbaşkanı olacak” dedi.

SORUNLARI YAKINDAN BİLİYORUM

Gazeteci-Yazar Sezer Küçükkurt’un, “Görev nasip olursa yapacağınız ilk şeyler nelerdir?” sorusuna cevap veren, “Yani işin gerçeğine bakarsak sevgili Sezer Başkanım salı günü aday adayı ettiler çarşamba günü aday olduk falan yani böyle bir plan yaptık desek yalan olur. Ama sorunlar zaten belli  %90’ını biliyoruz yani temsil ettiğim kesimlerin sorunlarını biliyorum. En azından bu da toplumun büyük bir çoğunluğu demektir.  Yani ben Ayşe teyzemin fırıncının sorununu biliyorum ben esnaf sanatkarın sorununu biliyorum. Sadece yerel değil ülke bazında ki genel sorunları ve yasalarda ki yanlışlıkları iyi kötü biliyoruz. İyi kötü tahsilimiz ona da yetiyor Her ne kadar Ticaret Lisesi mezunu falan desek de.  Şimdi bazı üniversite mezunları dilekçe yazmayı bilmiyor”  dedi.

BUNLAR KANDİLDEN EMİR ALIYOR

AK Parti’nin de HDP ile görüşmesi yönünde Gazeteci-Yazar Ömer Mazi’nin yönelttiği soruya cevap veren Birliktir, “Şimdi AK Partinin çeşitli konularda dediğiniz gibi anayasa konusunda değişikliğe gittiğinde doğru Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türkiye Cumhuriyeti kanununa göre kurulmuş bir yasal bir parti kesinlikle doğrudur. O diyor ki Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığını versek de verseler de almayız diyor bir de pis pis gülüyor.  İspanya’da terör örgütünü kınamadı diye Parti kapattı biz hala bu partiyi kapatamıyoruz. Bu partinin değil Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde siyasi alanda da yeri olmaması lazım. Bu vatan bölünmez bir vatan. 6 buçuk milyon oy var diyeceksiniz doğru var o 6 buçuk milyon oyun sahibi olan Kürt vatandaş. Terörle alakası olmayan yeni bir parti kuracak başımızın gözümüzün üstüne getirecekler ama terörle arasına mesafeyi koyacak bunlar kandilden emir alıyor kandil ne derse o”

CANİYE HALA SAYIN DİYORLAR

Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’in, “Şimdi onu diyorsunuz ama İstanbul seçimlerinde yani 2019 seçimlerinde İstanbul belediye başkanlığıyla ilgili Kandilden gelen mektubu da TRT’de gene bu iktidar okutturdu. O zaman bir çifte standart yok mu?” sorusuna cevap veren Birliktir, “Ben şimdi onu doğru demedim bakın dikkat ediyorsanız yani haklı olduğunuz yerler var dedim doğru yani onun için bunun yapılmaması lazım doğru” dedi. Birliktir, “HDP’nin PKK ile bağı yok mu? Bir kere bu PKK’ya terör örgüt diyemediler hala. O İmralı’da ki caniye hala Sayın diye hitap edebiliyorlar. Ben bir Türk vatandaşı olarak içime kanıma sindiremiyorum. Yasin Börü’nün ne suçu vardı. Çocuğu et dağıtırken öldürdüler”

ADAYLARIN RÜZGARLARI DA ÖNEMLİ

AK Parti Afyonkarahisar kadrolarında değişiklik olacağını yönünde kendisine duyumlar geldiğini dile getiren Birliktir, “Evet buda söyleniyor söyleyen var. İlçeler gezdiğimizde de tabi bir buna benzer şeyler söyleniyor yani şöyle yok desek yalan olur. Ama genel merkez neyi uygun görürse o.  Dolayısıyla şey değil benim gerçekten yani şuradan işaret aldım buradan işaret aldım falan diye değil.  Evet tabii herkes aynı fikirde olmayacak o zaman da demokrasi olmaz zaten Kuzey Kore oluruz herkes aynı şeyi düşünürse ben diyorum ki tekrar cumhurbaşkanımıza seçilmesi AK Parti’nin tekrar iktidar olması için Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi diyorum kendi açımdan. AK Partili olarak söylüyorum bir oy kim fazla getirecekse onun aday olması gerektiğine inandığım için aday oldum. Bu memlekette 30 yıldır garibine gurabasına esnafına işçisine kime nasıl yardım yapılması gerekiyorsa yaptım. Dolayısıyla partime bir oy fazla getirmek için adayım.  Diğer adaylarımıza da oy getirmezler diyemeyiz. Yani ne derler yani ummadığım taş baş yarar kafanızı gözümüzü yarar. Böyle ama biz gene de AK Parti’ye çalışırız. Dolayısıyla ben oy konusunda partime yararlı olacağını düşündüğüm için adayım. Tayyip  Bey’in rüzgarı var Kemal Kılıçdaroğlu’nun rüzgarı var,  Devlet Bahçeli’nin rüzgarı var, Meral Akşener’in rüzgarı var ama hiçbir parti için eskisi gibi koydum oldu seçimi değil dolayısıyla adayların kendi rüzgarları da önemli Büyükler yukarıdakiler  biliyordur  bunu. Değerlendireceklerdir ne kadar fazla oy alabilecek insan varsa onları sıralamaya koyacaklardır” dedi.

TEMAYÜLDE EN AZ İKİ ÜÇÜM

Temayül yoklaması hakkında da görüşlerini açıklayan Mahmut Emin Birliktir: Şimdi yüzde 92 deyince AK Parti’nin ne kadar demokrat olduğu da çıkar. Yani biz sandığa sahibiz diyorlar yani sandığa güveniyoruz Onun için şey de temayül de şöyle söyleyeyim. ilçeleri gezdik iki gün gezdim başka günüm yoktu 18 ilçeyi gezdik. Yöneticilerimizle de görüşme imkanı oldu. İlçelerde büyük ilgi gördüm. Biz kendimiz kazandık  onun için de yani insanlar samimiyet derecesine ölçebiliyoruz temayülle  ne alakası var dediğinizde her ilçemizde iyi kötü tanıdığımız var anahtar vermişler şey liste onların yüzde sekseninde Allah razı olsun yani Bolvadin Sandıklı yazmamış Emirdağ Dinar’ı yazmamış falan ama sağ olsunlar yani bizi demişler.  Temayülde ben ben en az iki üçüm” dedi.

SEN GİBİ İNSANLARA DA İHTİYACIMIZ VAR

Aday adaylığı başvurusu öncesi ilk olarak AK Parti İl Başkanına gittiğini dile getiren Birliktir, “Afyon siyasetimizin iktidarın yöneticileri ben bu yola çıkmadan tamam bizim her ne kadar başkanlarımız arkadaşlarımız Ankara’daki dostlarımız ya işte zamanı falan deseler de ilk önce il başkanımıza gittim. Dedim ki yani böyle bir niyetimiz var. Sonra Belediye Başkanımıza Mehmet Zeybek başkana gittim. Böyle bir niyetimiz var Burhanettin Bey ile de telefonla görüştüm yani oraya gidemedim vaktim yoktu. Sağ olsun üçü de özellikle il Başkanım son derece memnun olduğunu söyledi. Biz elimizden ne geliyorsa yaparız, ‘Sen gibi insanlara da ihtiyacımız var’ dedi. Mehmet Zeybek başkanımda, ‘Ben onur duyarım’ dedi. Hatta bunların içerisinde Sayın Güzbey ve  Sezer Küçükkurt var. Yani istişare etmemiz lazım istişaresiz olmaz zaten. Afyon siyasetinin iktidar siyasetinin o önemli üçlüsü ile görüştüm. Sağ olsunlar memnun olduklarını söylediler”

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti