Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzedelere Ramazan hazırlığı yapıldı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından Afyonkarahisar yurtları ve Sultandağı Gençlik Kampı, depremden etkilenen binlerce vatandaşa kapısını açtı. Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte yurtlarda ve Gençlik Kampı’nda kalan vatandaşlar için hazırlıklar yapıldı

 

Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Çiğiltepe ve Tınaztepe Yurdu ile Sultandağı Gençlik Kampına yerleştirilen depremzede vatandaşlar ile nöbetçi yurt olarak açık bulunan Safiye Sultan ve Afyon Yurdunda bulunan öğrenciler için de Ramazan ayı hazırlıkları tamamlandı.
DEPREMZEDELER İÇİN ÖZEL ETKİNLİKLER YAPILACAK
Afyonkarahisar gençlik merkezlerine bağlı çalışanlar ve gönüllü gençler, Ramazan Ayı boyunca depremden etkilenen çocukları eğlendirmeye yönelik etkinlikler düzenleyecek. Kadın ve erkekler için ayrı ayrı mukabele programı ve Ramazan Sohbetleri düzenlenecek, çocuklara pamuk şekeri ikramı yapılacak.
Ramazan ayının manevi ikliminin hakkıyla yaşanabilmesi için gençler ve depremzede vatandaşların teravih ve vakit namazlarını birlikte kılmaları sağlanacak. Yurtlarda kalan depremden etkilenen çocuklar için Ramazan ikliminin yansıtılacağı etkinlikler, oyunlar, gösteriler düzenlenecek. Ramazan Ayı’na uygun enstrümantaller olarak Ney, Tasavvuf Musikisi gibi müzik çalınması sağlanacak.
Depremzede misafirler için diğer kurumlar tarafından verilen hizmetler, Ramazan Ayı boyunca da devam edecek.
Ramazan ikliminin yansıtılacağı Ramazan Köşesi de oluşturuldu. ve Tınaztepe Yurduna mahya asıldı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, “Yurtlarımızda misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin Ramazan Ayı’nın manevi iklimini hakkıyla yaşayabilmesi için mesai arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Güzelliğin, birliğin ve beraberliğin içerisinde olduğu Ramazan-ı Şerif’imizin mübarek olmasını diliyorum.” dedi.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti