Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Enerji sektörünün önemli ismi AK Parti’den aday

Enerji alanındaki uzman isimlerden

Enerji alanındaki uzman isimlerden Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Fazıl Şenel, AK Parti’den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Geçtiğimiz seçimlerde de AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Fazıl Şenel, perşembe günü AK Parti Afyonkarahisar il Başkanlığı’na adaylık müracaatını yapacak.

Fazıl Şenel kimdir?

1972 Afyonkarahisar doğumlu. 1989’da Afyon İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 1990-1995 İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünü bitirdi.

1995-1997 İTÜ Makina Fakültesi Otomotiv Mühendisliği bölümünde Master, 1998-2000 ABD’de Iowa State Üniversitesi’nde Makina Mühendisliği dalında Master ve Doktora çalışmalarında bulundu.

Enerji, petrol, doğalgaz ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren yurtiçi ve yurtdışı kuruluşlarında değişik kademelerde yöneticilik yaptı.

1995 yılında İGDAŞ’ta etüd ve proje mühendisi olarak iş hayatına başladı. 1997-2000 yılları arası Sakarya Üniversitesi’nde ve Iowa State Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 2000-2007 yılları arası ABD’de Cummins Engine firmasında mühendis, Jenbacher Energy Systems firmasında proje müdürü, AİT firmasında danışman ve proje yöneticisi, Avrupa’da ve Ortadoğu’da Chicago Pneumatics firmasında bölge müdürü olarak çalıştı. 2007-2010 yılları arası Botaş International Ltd. (BIL)’de Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak ve en son 2010-2012 yıllan arası Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ)’de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Çok iyi derecede İngilizce ve iyi derecede Arapça ve Azerice bilmektedir. 30 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Üyesi olarak atanan Fazıl ŞENEL, evli ve 4 çocuk babasıdır.

30 Mayıs 2018 tarihi itibariyle EPDK’daki görev süresi sona eren Fazıl Şenel özel sektör tarafından Tuz Gölü civarında kurulan yer altı doğalgaz depolama projesinde genel müdür olarak görev aldı. Fazıl Şenel, Hace Teknoloji isimli firması ile özel sektördeki faaliyetlerini sürdürüyor.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti