Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Telefonla oy istemek etik ve yasal değil”

İYİ Parti 28. Dönem

İYİ Parti 28. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Av. Hakan Şeref Olgun, Türkiye’de seçim kanunlarına göre seçim propagandası yapmak için telefon
kullanmanın yasak olduğunu belirtti. Olgun, “Telefon ederek oy istemek,
bir avukat ve hukuk insanı olarak bana göre etik ve yasal bir yöntem değildir” dedi

 

İYİ Parti 28. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı Av. Hakan Şeref Olgun, neden telefon ederek oy istemediği hakkında bir açıklama yaptı.
“SEÇİM PROPAGANDASINDA TELEFON KULLANIMI YASAK”
Hakan Şeref Olgun açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Telefon ederek oy istemek, bir avukat ve hukuk insanı olarak bana göre etik ve yasal bir yöntem değildir. Bu yöntem, insanların özel hayatlarına ve kişisel tercihlerine saygısızlıktır. Bu durum insanları rahatsız etmeye, taciz etmeye ve baskı altına almaya yol açar. Ki bizler hâlihazırda baskıcı, kişisel tercihlere ve halkın iradesine müdahale eden sistemlere karşı duruşumuzla bu yola çıkmış bulunmaktayız. Ayrıca, insanların telefon numaralarını izinsiz olarak kullanmak ve paylaşmak da gizlilik haklarını ihlal etmek anlamına gelir. Telefon ederek oy istemek, bir seçim propogandasıdır ve Türkiye’de seçim kanunlarına göre seçim propogandası yapmak için telefon kullanmak yasaktır. Bu kanun; seçim kurullarının izni olmadan ve seçmen listelerine, uygun olmayan şekilde telefon ederek oy isteyenleri cezai yaptırımlara maruz bırakır. Bu nedenlerle telefon ederek oy isteme hareketini yapmadım, yapmayacağım. Seçim kampanyamda daha saygın ve etkili yöntemler kullandım ve kullanacağım.”
“BASKICI HER TÜRLÜ HAREKETE KARŞIYIM”
Olgun sözlerini şöyle tamamladı: “Bugüne dek yapmış olduğum icraatlarımı ve göreve geldiğimde yapacağım icraat planlarımı, etik kurallar çerçevesinde paylaşmaktayım. Detaylı bilgi almak için şahsıma, ekibime ve teşkilatımıza ulaşan üyelerimize de izahat vermekteyiz. Ayrıca, bugüne kadar yönetimlerin baskıcı tavırlarından milletçe usandığımızı da belirtmek isterim. Ben baskıcı her türlü harekete karşıyım ve bunu göstermek için de bu yöntemi tercih etmedim. Sizlerden de bu konuda destek bekliyorum. Egemenlik de, irade de hemşehrilerimdedir ve ben hemşehrilerimin kişisel iradesine sonuna kadar güveniyor, saygı duyuyorum.”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti