Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis minibüslerde yaş sınırını 17 olarak belirledi

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın M plaka hatlı minibüslerin yaş sınırlamasının 14 yıldan 19 yıla çıkarılmasını talep etmişti. Belediye Meclisi, şehir içi minibüslerde 0-17 yaş arasındaki araçların Belediye tescil işlemlerinin yapılmasını, 19 yaşına gelen araçların trafikten çekilmesine karar verdi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısı dün akşam Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığında yapıldı. Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısı 1 Nisan 2022 Cuma akşamı saat 17.30’da başlayacak.
ZEYBEK: FAİZ SİLME
YETKİMİZ YOK
Toplantı açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, geçtiğmiz Miraç Kandilini kutladı. Zeybek, “Cenab-ı Hakk yeni kandillere sağlıcakla ulaşmayı nasip etsin. Mübarek üç aylardayız. Recep ayı bitmek üzere, Şaban ayını idrak edeceğiz. Ramazan ayı yaklaştı. Nisan ayı ile birlikte Ramazan ayına gireceğiz. Cenab-ı Hakk kazasızca Ramazan ayında ibadetlerimizi yerine getirmeyi nasip etsin.” dedi. Meclis Başkanlığına Millet İttifakı Meclis Üyelerinden Abdullah Hocaoğlu ve arkadaşlarının imzası bulunan bir önerge verildi. Önergede; “2021 yılında Karayolları kavşağında yapılan Şükrü Çelikalay alt geçiti yapımında bölgenin araç ve yaya trafiğine kapatılmıştır. Bu sebepten dolayı alt geçit yapım süresini kapsayan zaman aralığında bu durumdan etkilenen esnafların Belediyemize olan borçlarının faizlerinin silinip borçlarının eşit taksitte ödenecek şekilde yapılandırılmasını talep ediyoruz. Mülkiyeti Belediye’ye ait yerler varsa kira alınmaması hususunu bildiriz.” ifadeleri kullanıldı. Mehmet Zeybek, alt geçit yapımı sırasında Belediye’nin o alanı taşıt trafiğine kapatmadığını söyledi. Zeybek, “Park Afyon AVM istikametinden gelen minibüsler alt geçitin başladığı alandan itibaren Veysel Eroğlu Spor Salonu’nun oradan Kurtuluş Caddesine bir geçiş alanı düzenledik. Müze’nin bitiminde yolu trafiğe açmıştık. Burda içme suyu hattı çalışmaları vardı. Boru döşemesi bittikten sonra Müze’nin diğer tarafına trafiği açtık. Orada sadece taksi durağı ve Ördek Camiinin oradaki taksi durağı vardır. Orada sadece Belediyemizin müsteciri olan bir park var. Parkla ilgili arkadaşlarımız görüşüyorlar. Bizim borç faizini silmek gibi bir yetkimiz yoktur.” dedi.
SU TARİFESİNDE KDV YÜZDE
8’DEN YÜZDE 1’E DÜŞÜRÜLDÜ
Belediye’nin su satış tarifesinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi teklifi görüşüldü. Mehmet Zeybek, “Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlanmadan böyle bir uygulamaya geçmiştik. Bu uygulamanın kararını meclisimizden almamız gerekiyor.” diye konuştu. Teklif oybirliğiyle kabul edildi. Afyonkarahisar Belediyesi ile Karaaslan Köy Muhtarlığı arasında köy tüzel kişiliğine ait arazide şehrin su ihtiyacına istinaden bir adet sondaj kuyusu açılması için imzalanacak protokol için Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Zeybek, “İlerleyen günlerde su sıkıntısı yaşamamak için Karaaslan köyü bölgesinde su kuyusu açma çalışmalarımız olacak.” şeklinde konuştu.
SAĞLAM: ÖNCE
KOCATEPE’YE GİDİLMELİ
1 Mart-31 Aralık 2022 tarihleri arasında Büyük Zaferin 100. yıl kutlamaları kapsamında lise son sınıf öğrencilerine yönelik Çanakkale Gezisi düzenlenmesi için Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılacak protokolü imzalamak üzere Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Konu hakkında söz alan Millet İttifakı İYİ Parti Meclis Üyesi Harun Sağlam, “Ben bir öğretmenim, eğitimciyim. Eğitimde yakından uzağa ilkesi vardır. Ben yıllarca öğretmenlik yaptım. Çanakkale’ye gidelim, Malazgirt’e gidelim de ö önce bizim Afyonumuz’da olan Kocatepe’ye ve şehitliklere gidilmesini öneriyorum. Çünkü yakınını bilmeyenin uzağı öğrenmesi daha zor olur. Daha az başarıya ulaşırız. Biz Afyon Belediye Meclis üyesiyiz, Afyon’u savunmalıyız. Bu nedenle ben bunun yanlış olduğunu belirtiyorum. Önce Kocatepe’ye gidilmesini rica ediyorum, öneriyorum.” dedi.
“KOCATEPE DE BİZİM
ÇANAKKALE DE İKİSİNE DE GİDERİZ”
Mehmet Zeybek, Harun Sağlam’a bir felsefe kuralını hatırlattı. Zeybek, “Felsefe de bir kural vardır hocam. Tümelden tikele de gidilir, tikelden tümele de gelinir. Şahsen ben kendim bile Çanakkale’yi görmedim. Çanakkale de bizim, Kocatepe de bizimdir. Kocatepe’ye gitmeyelim demiyoruz. Kocatepe’ye de gideceğiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile böyle bir anlaşma yaptık. Öğrencilerimizi Çanakkale’ye götüreceğiz. Milli Eğitimle görüşürüz Kocatepe’ye de şehitliklere de götürürüz. Bunda sıkıntımız yoktur.” ifadelerine yer verdi.
MART AYINDA İNANÇ VE
GENÇ KONFERANS VERECEK
Afyonkarahisar Belediyesi’nin Büyük Taarruzun 100. yıl kutalmaları kapsamında Mart ayında halk ve gençlere yönelik Avukat-Yazar Hayati İnanç İktisatçı-Şair Nurullah Genç tarafından verilmesi planlanan söyleşiler ve organizasyon giderlerinin Belediye tarafından karşılanması teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Mehmet Zeybek, büyük çoğunluğun sosyal medyadan gençliğin ve insanlığın nereden nereye gittiğini takip ettiğini söyledi. Zeybek, “Biraz daha farklı insanların yapacağı söyleşiler ve etkinliklerin tüm halkımıza açık olmak şartıyla Hayati İnanç ve Nurullah Genç tarafından verilecek söyleşi veya konferans gibi organizasyonlar düzenleyeceğiz. Büyük ihtimalle bu etkinlikleri üniversitedeki konferans salonunda yapacağız.” dedi.
19 YAŞINDAKİ MİNİBÜSLER
TRAFİKTEN ÇEKİLECEK
Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın M plaka hatlı minibüslerin yaş sınırlamasının 14 yıldan 19 yıla çıkarılması talebini değerlendiren Trafik Komisyonunun şehir içi minibüslerde model değişikliğinde 0-17 yaş arasındaki araçların Belediye tescil işlemlerinin yapılmasını uygun gördüğü, 19 yaşına gelen araçların trafikten çekilmesi kararı bildirildi. Komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Ticari minibüslerin şehir içi çalışma sürelerinin belirlenmesi hakkında Trafik Komisyonu tarafından yapılacak inceleme ve araştırma sonrası konu tekrar meclis gündemine gelecek. Sahipata Minibüs Durak Temsilcisi Yasin Saygı’nın, Sahipata minibüs güzergâhında düzenleme yapılması talebi Trafik Komisyonunun inceleme ve araştırması sonucu tekrar meclis gündemine gelecek.
PLAN DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ
İÇİN TEKNİK İNCELEME YAPILACAK
Güvenevler Mahallesinde 992 ve 4994 adaların bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılmasını uygun gören Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu kabul edildi. Karşıyaka Mahallesinde İzmir-Ankara çevre yolunun güneyindeki bölgede kadastro sayısallaşmasından doğan bazı farklılıklar nedeniyle imar plan değişikliğini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Akçin Mahallesinde Ankara-İzmir çevre yolunun kuzeyinde bulunan yerlerde talep edilen imar plan değişikliği talebi komisyonun yapacağı teknik inceleme sonrası meclise gelecek. Akçin Mahallesi 308 ada, 33,43 ve 176 numaralı parsellerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Konu hakkında bilgi veren Mehmet Zeybek, “Çevre yolunun arkasında kamyon garajı var. Onun önünde kalan ufak bir alanı komisyon ticari alan olarak değerlendirilmesini uygun gördü.” dedi.
FATİH MAHALLESİNE
SAĞLIK TESİSİ DESTEĞİ
Erenler Mahallesi 172 ada, 86 parselde plan değişiklik talebi içinde Bayındırlık ve İmar Komisyonu teknik inceleme yapacak. Eşrefpaşa Mahallesi 2270 ada 12 parselde imar plan değişikliğine karar verildi. Burada bulunan Aile Sağlığı Merkezinin yanında bulunan Belediye hizmet alanının yeni bir düzenleme ile sağlık tesisi alanına dönüştürülecek. Zeybek, “Burada taş ocakları yolu üzerinde Fatih Mahallesinde Belediyemize ait geniş bir alan var. Oradaki Sağlık Ocağı uzun süredir yeterli gelmiyordu. İl Sağlık Müdürlüğü’nden bu alanın kendilerine verilmesi talep edildi. Bu alanın 2 bin metresini Sağlık Müdürlüğüne vererek Sağlık Ocağı ile birlikte kalan kısmıda Belediyemize tescilleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
ESKİ LABORATUAR ALANINA
GASTRONOMİ SOKAĞI YAPILACAK
Akmescit Mahallelsi 199 ada, 1 parselde sosyal tesis alanı amaçlı imar plan değişikliği talebini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Mehmet Zeybek yaptığı açıklamada, “Gıda Laboratuarının bulunduğu alanda yapılacak imar planı değişikliği ile binayı yıktıktan sonra orada meydanı olan bir Gastronomi Sokağı yapacağız. Nefis bir proje Zafer Ajansı da destekliyor.” dedi.
YONCAALTI CAMİİ ARKASINDA
OTOPARKLI, 7 GÜN AÇIK
PAZARYERİ YAPILACAK
Mülkiyeti Belediye’ye ait Fakıpaşa Mahallesi 707 ada, 1 parseldeki taşınmaz üzerindeki yapının yıkılması teklifi oybirliği ile kabul edildi. Mehmet Zeybek, “Yoncaaltı Camii arkasındaki binanın yıkılıp oraya haftanın 7 günü açık kalacak eskiden olduğu gibi yerleşik bir pazar yeri yapmayı düşünüyoruz. Altı da 80 araçlık otopark olacak. Oraya Ankara-Ulus’ta ki gibi 32 tane haftanın 7 günü açık kalacak yerleşik bir pazar yeri yapacağız.” dedi.
MAKSADI AŞAN MASAJ VE GÜZELLİK SALONLARINA GEÇİT YOK
Belediye gelir tarifesinde sıcak asfalt serim ve üretim bedellerinin artışına karar verildi. Artan maliyetler göz önüne alınarak, petrole gelen zamlardan dolayı bütün bedelinin 7 bin 603 TL’den alındığı açıklandı. Bu nedenle bir ton sıcak karışım asfalt bedeli 520 TL’den 750 TL’ye getirildi. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına dair yönetmelikte masaj salonları ruhsatlandırmanın yolu açılması sonucu vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetlerde masaj salonlarında amacı açan faaliyetler yapıldığı bildirildi. İlgili yönetmeliğin K maddesindeki masaj salonları için oteller hariç meskenlerin altındaki işyerlerine, konutlara masaj salonu açma ve çalıştırma ruhsatı verilmeyecek. Geriye kalan alanlarda ruhsat düzenlenirken de masaj salonu için gereken mimari proje, hamam-sauna olarak yapı kullanma izin belgesi alınması ve en az 300 metre alana sahip olması gerekecek. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Apartman altlarına açılan galeriler gibi mantar türer gibi günlük en az 4 kişi masaj salonu ve güzellik salonu açmak için başvuruyor. Bilhassa şehir dışından gelenler var. Adam Kütahya’dan Afyon’a masaj- güzellik salonu açmaya geliyor. ‘Kütahya’nın insanları çok mu güzel de buraya geldiniz, orada açın .’ diyorum. Farklı amaçlar var. Emniyet tarafından tespit edilen farklı amaçlarla kullanımlar sözkonusudur. Biz bazı yerleri kapatırken işin açıkçası diğerlerine de ruhsat vermiyoruz. Eğer apartmanda olursa apartmandan taahhütname alması için zorluyoruz. Çünkü apartmandan bir kişi hayır dediğinde açması mümkün değil.” diye konuştu.
ZAFERİN 100. YILINA ÖZEL
ŞAMPİYONA DÜZENLENECEK
Belediye’nin 2022 yılı bütçesinden Park ve Bahçeler Müdürlüğüne 7 milyon TL ek ödenek aktarılmasına karar verildi. Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun 100. yılı kapsamında Klasik Müzik ve Caz Festivali yapılması için imzalanacak protokol için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e oybirliği ile yetki verildi. Zeybek, festivallerin Sanat Yönetmen Hüseyin Başkadem’in 21 yıldır organize ettiği festivaller nedeniyle UNESCO tarafından ödül verildiğini ifade etti. Mart ayında olimpik yüzme havuzunu hizmete alabileceklerini söyleyen Mehmet Zeybek, “Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, ‘Olimpik yüzme havuzunda ne zaman yüzülecek?’ diye sordu. Büyük ihtimalle Mart ayında tamamlarız dedim. Bakanımız ‘Büyük Tarruzun 100. yıldönümü nedeniyle bir Türkiye şampiyonası yapalım.’ dedi. Kano Tesisi binamız bitti çalışmalar başladı. Kano yarışlarına özel bir şampiyonada düzenleyeceğiz. Bu seneki Motokros Şampiyonasını biraz daha farklı bir festival şeklinde gerçekleştireceğiz. Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke hazırlıyor. Bu sene herhalde 4 ya da 5 festival birden yapacağız.” dedi.
EVLENDİRME DAİRESİNİN BULUNDUĞU BİNA
BU YIL RESTORE EDİLECEK
İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi İrfan Özsandık, Afyon Lisesi’nin yanındaki binada Belediye’nin Evlendirme Dairesinin bulunduğunu binanın içi ve dışının iyi durumda olmadığını söyledi. Mehmet Zeybek, bina mülkiyetinin Hazineye ait olduğunu Belediye’ye tahsisli olduğunu ifade ederek, “Bu sene o binanın restorasyonunu yapacağız.” dedi.
KASAP: KURTULUŞ PANOROMASINI YAPARSAK AFYON’A HİZMETİMİZ
BÜYÜK OLUR
MHP Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kasap söz alarak Kurtuluş Panoraması hakkında gelişme olup olmadığını sordu. Kasap şöyle konuştu: “Akören’de Milli Parklar’ın bulunduğu yerde bir gelişme var mı? Biz şöyle bir çalışma yapabilir miyiz? İstanbul’daki Minia Türk gibi bir Kurtuluş Panoraması düşünülse Afyon’dan Kocatepe’den başlayıp Dumlupınar ve İzmir’e kadar olan bölgede Kurtuluş Savaşını aksettiren bir panoroma yapılamaz mı? Bu panoromayı askeriyenin boşalttığı bölgede yapsak Kocatepe’ye çıkacak olan vatandaş önce Kurtuluş Panoromasını gezip belli bir bilgi ve birikime sahip olduktan sonra Kocatepe’ye çıksa daha iyi olur. Kurtuluş Panoromasını ücretli yapmak Afyon Belediyesi’ne gelir sağlar ve giderek yozlaşıp kültür erozyonuna uğrayan topluma katkı sunar diye düşünüyorum. Bunu Belediye Meclisi olarak biz mi yapacağız yoksa İl Genel Meclisi mi bakacak yoksa Valilik mi bakacak nasıl olacak tam olarak bilemiyorum. Ama böyle bir proje yaparsak bilhassa kültür yönünden Afyon’a çok büyük bir hizmet yapmış oluruz. Esasen İstanbul’daki Minia Türk’ün Kurtuluş Panoroması olarak değerlendirilmesini söylemek istiyorum. Bu konuyu İmar eski Müdürü Eyüp Güngör’le de etraflıca görüş alışverişinde bulunduk. Ama sanıyorum bu konuda pek fazla mesafe alınamadı.”
BÜYÜK ZAFER MEYDANDAN
KALE’YE YANSITILACAK
Vali Gökmen Çiçek’le birlikte valilikte toplantı yaptıklarını söyleyen Zeybek şunları söyledi: “İlimize çoğu illerde panoromaları yapan firmayı çağırdık. Aynı zamanda bizim oradaki panoromaya yeni bir düzenleme yapacak. Galata Kulesi’nde slayt gösterisi şeklinde gece yansıtılan İstanbul’un kuruluşu v.s görüntüleri gibi bizde de Afyon’da kurtuluşu büyük zaferimizi meydandan Karahisar Kalesine yansıtacak bir projeyi hazırlattırıyoruz. İnşallah bu gösterim Zafer Haftası boyunca devamlı yapılacak. Kurtuluş Panoroması ile ilgili çalışma var. Bizim panoroma çalışması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yapıldı. Şu anda onlar tarafından işletiliyor. Yeni bir düzenleme yapılacak. Çalışmalar bitince sunum yapılacak.”
Millet İttifakının CHP’li Üyesi Alaaddin Nakilcioğlu, çetin kış koşullarında yaya yollarının zarar gördüğünü havalar düzelince asfalt yol ve yaya yollarının tamirinde fayda olduğunu söyledi. Nakilcioğlu, yaya yollarında yürümekte zorluk çekildiğini, asfalt tamirinin kesilerek yapılmasının sağlıklı bir yol olacağını sözlerine ekledi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti