Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Meclisin restorasyon kararını kutluyorum” – Kocatepe Gazetesi

Çekül Vakfı İl Temsilcisi
"Meclisin restorasyon kararını kutluyorum"

Çekül Vakfı İl Temsilcisi Mimar Eyüp Güngör, Afyonkarahisar Belediye Meclisi tarafından restorasyon kararı alınan Yeni Hamamın kültür mirasının geleceğe aktarımı konusunda büyük önem taşıdığını söyledi.
“BELEDİYE BAŞKANINI
KUTLUYORUM”
Yeni Hamamın özel bir vakıfa ait olduğunu hatırlatan Eyüp Güngör, Belediye Meclisi’nin restorasyan kararından haberdar olduğunu belirtti. Yeni Hamamın korunması tescilli eserler arasında bulunduğunu belirten Güngör; “Yeni Hamam mülkiyeti şahsa aittir. Daha doğrusu özel vakıf kişilere ait. Bu nedenle Afyonkarahisar Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü buraya yıllardır müdahale edemiyordu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban son derece akıllı bir tutum sergiledi. Tescilli bir eserin metruk durumdan kurtarılması, oraya Gençlik Merkezi gibi yeni bir fonksiyon getirerek istimlak edilmesi için gerekçe hazırladı. Bu sebeple Afyonkarahisar Belediye Başkanını kutluyorum” dedi.
ESKİ MAHALLELER
 İZBELİKTEN KURTULACAK
Eyüp Güngör, Yeni Hamam ile ilgili restorasyon projesinin uzun yıllar önce yapılmasına rağmen bir türlü hayata geçirilmediğini söyledi. Mal sahiplerinin de hiçbir şekilde bakım ve restorasyon çabası içinde olmadığını belirten Güngör; “Yeni Hamam son olarak kaderine terk edilmiş bir durumdaydı. Belediyemiz buraya sosyal bir fonksiyon getirerek istimlakine gerekçe hazırlamış oldu. Belediye meclisinin aldığı bu kararı yürekten kutluyorum. İnşallah bu çalışmalarla eski mahalleler izbelikten kurtulup böyle böyle, yeniden yaşanabilir bir hale gelecek diye düşünüyorum. Restorasyon sürecinde önce istimlak edilecek. Sonra proje ihalesine çıkılıp koruma kurulunun onaylayacağı bir proje yaptırılacak. Daha sonra yapım ihalesine çıkılacak. Eğer çalışma proje doğrultusunda yapılırsa Afyon gerçekten bir eser kazanmış olacak” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın özel haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti