• Haberler
  • Genel
  • Mermerin Başkentinde Uluslararası Mermer Kongresi Düzenlenecek

Mermerin Başkentinde Uluslararası Mermer Kongresi Düzenlenecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası iş birliğiyle 23-25 Ekim 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan 12. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi ve Sergisi (MERSEM 2025) kapsamında üçüncü yürütme kurulu toplantısı, AKÜ Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda, yaklaşık 16 ay önce başlayan hazırlık sürecinde gelinen aşama değerlendirildi. Ayrıca kongre programı, bilimsel bildiriler, oturum başlıkları, panel içerikleri ve organizasyona ilişkin diğer ayrıntılar ele alındı.

MERSEM 2025 Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Sedat Büyüksağiş, toplantı sonrası yaptığı açıklamada hazırlıkların planlandığı şekilde ilerlediğini belirterek şunları söyledi:
“Kongremize 11 farklı ülkeden yaklaşık 60 bildiri sunulacak. Sadece bilimsel bildiriler değil, sektörün AR-GE çalışmaları, teknolojik gelişmeleri ve uygulamalı yenilikleri de oturumlarda paylaşılacak. Mimarlık, iç tasarım, arkeoloji ve restorasyon gibi farklı alanları da kapsayacak olan MERSEM, disiplinler arası bir buluşma noktası olacak.”

Kongrenin 23 Ekim’de açılış konuşmalarıyla başlayacağını ifade eden Prof. Dr. Büyüksağiş, şunları kaydetti:

“Türkiye doğaltaş sektörünün geleceği, sorunları ve çözüm önerileri ile çevre ve verimli üretim konularının ele alınacağı panel düzenlenecek. İki gün sürecek kongremizde özellikle yurtdışından davetli konuşmacılar ve konuklar yer alacak. Bilimsel etkinliklerin ülkemize, Afyonkarahisar’a ve doğaltaş sektörümüze katkı sağlaması için tüm gayretimizi gösteriyoruz.”

MERSEM 2025’in, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Maden Mühendisleri Odası iş birliğinde hem ülke hem de şehir için önemli bir prestij organizasyonu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Büyüksağiş, “Ümit ediyoruz ki bu yıl da MERSEM’i geçmişte olduğu gibi başarıyla tamamlayacağız. Gelecek yıllarda da bu tür verimli etkinliklerin devam etmesini arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme