Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mevlid-i Nebi” gençlik bilgi yarışmasına yoğun ilgi

Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi

Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” Afyonkarahisar’da yoğun ilgi gördü. Yarışma kapsamında düzenlenen sınava 449 genç katıldı

 

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen umre ödüllü “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” Afyonkarahisar’da yoğun katılımla gerçekleştirildi.
449 GENÇ YARIŞMAYA KATILDI
Hz. Peygamber’in hayatına dair farkındalık oluşturmak, Başkanlığın gençlere yönelik hizmetlerini tanıtmak ve bu hizmetlere ivme kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışma, 7 Mart 2020 tarihinde saat 14.00’te üniversite öğrencileri arasında yapıldı. “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” kapsamında AKÜ Afyon MYO’da sınava giren 449 üniversiteli genç, Umre ödülü için ter döktü. Yarışmaya katılanlar arasından 20 gence sinema bileti hediye edilecek. Öğrencilerin yarışma için sorumlu tutulduğu, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “O’nun Gibi Yaşamak” adlı kitap İl Müftülüğünce yarışmaya katılan tüm öğrencilere ücretsiz olarak verilmişti. Yarışma kitabının daha iyi anlaşılması amacıyla İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce hazırlanan sorularla, Diyanet Gençlik Merkezi ve KYK yurtlarında atölye çalışmaları ile kitabın tahlili yapıldı. Yazılı sınav sonrası, katılımcılara İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezinde yemek ikram edildi.
UMRE VE PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK
Yarışmayı değerlendiren İl Müftüsü Şükrü Kabukçu şöyle konuştu:
“Yarışma sürecinde Müftülük olarak etkin bir çalışma yürütmeye çalıştık. Başkanlığımızın gençlik hizmetleri özellikle son yıllarda bir hayli ivme kazanmıştır. Bu yıl ikincisi yapılan Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması, Başkanlığımızın gençlik faaliyetlerini gençlerimize tanıtmak için çok güzel bir vesile olmuştur. Başkanlığımız yarışma neticesinde birinci olan 1 erkek ve 1 kız öğrencimizi umre ile ödüllendirilecektir. Müftülüğümüz de dereceye giren on kız ve on erkek öğrenciye para ödülü verecektir.”