Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mevlid-i Nebi Haftası başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu,
Mevlid-i Nebi Haftası başlıyor

Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu, 17-25 Kasım tarihlerinde idrak edilecek olan Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle açıklama yaptı.
“HAYIRLARA VESİLE OLSUN”
İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) Hz. Peygamber sevgisi etrafında topluma birlik ve beraberlik mesajları sunmak amacıyla, Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte Mevlid Kandilini de içine alacak şekilde 17-25 Kasım arasını Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutladığını belirtti.
Kabukçu, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in getirdiği rahmet ve sevgi etrafında gönülleri birleştirmeyi gaye edinen bu haftada, âlemlere rahmet Efendimizi gereği gibi anma ve anlama, bu noktada toplumumuzda bir bilinç oluşturma gayesiyle Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu yıl düzenlenecek Mevlid-i Nebi etkinliklerinin hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederiz.” dedi.
“PEYGAMBERİMİZ VE GENÇLİK ELE ALINACAK”
DİB’in her yıl dini gün ve haftalardaki etkinliklerde işlenmek üzere bir tema belirlediğini söyleyen Müftü Kabukçu, 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftasının ana temasının “Hz. Peygamber ve Gençlik” olarak belirlendiğini kaydetti. Kabukçu, “Rabbim bu anmaları anlamaya, anlamayı da hayata aktarmaya vesile kılsın. Başkanlığımız, öteden beri önemli dini gün ve haftalarda, özelde toplumumuz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, böylece toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu bağlamda, bu gerekçelerle 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nda ‘Hz. Peygamber ve Gençlik’ konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır.” diye konuştu.
“GENÇLERİN SORUMLULUĞU BÜYÜK”
Kur’an-ı Kerimde ve Hz. Peygamberin hayatında gençliğin ve gençlerin önemli bir yeri olduğuna temas eden Kabukçu, “Kur’an bizlere Hz. Yusuf gibi, Hz. İbrahim gibi, Hz. Musa’dan söz eder. Hatta gençliklerinin baharında şirke ve zulme başkaldırmak suretiyle yurtlarından çıkmak ve Cenab-ı Allah’ın izni ile bir mağarada 300 küsur yıl uyumak mecburiyetinde kalan Ashab-ı Kehf gibi genç şahsiyetlerden ve genç peygamberlerden söz ederek gençliğin önemi noktasında bizlere önemli telkin ve uyarılarda bulunmaktadır. Yine Hz. Peygamber (s.a.v) Efendimizin o sıkıntılı zamanlarında yanında olan arkadaşlarına baktığımızda, o ilk Müslüman olan ve tevhid mücadelesini beraber verdiği yol arkadaşlarına baktığımızda ekseriyetle gençlerin yer aldığını görüyoruz. Ve Hz. Peygamberin gençlere önemli sorumluluklar verdiğini ve İslam’ın topluma aktarılması adına onların dinamizminden istifade ettiğini kaynaklarımızdan öğreniyoruz.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti