Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Millet Partisi’nin Afyonlu Genel Başkanı vefat etti

Millet Partisi’nin Afyonlu Genel Başkanı vefat etti

 

Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali vefat etti.
Aslen Afyonkarahisarlı olan Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali yaklaşık 1 aydır kalp yetmezliği nedeniyle hastanede tedavi görüyordu.
Ankara’da’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Aykut Edibali için yarın (cumartesi) öğle namazını müteakip Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde cenaze namazı kılınacak. saat 15.00’de TBMM düzenlenecek törenini ardından Edibali’nin cenazesi İstanbul’ gönderilecek. Pazar günü öğle namazını müteakip İstanbul’da Marmara İlahiyat Cami’nde kılınacak cenaze namazı sonrası ebedi istirahatgahına uğurlanacak.
AYKUT EDİBALİ KİMDİR?

Doğum Tarihi: 13 Nisan 1942 Nereli: Sandıklı, Afyonkarahisar Meslekler: Siyaset adamı, Yazar Ölüm Tarihi: —
Aykut Edibali kimdir, Siyasetçi, yazar ve Millet Partisi Genel Başkanıdır.

Aykut Edibali, 13 Nisan 1942 tarihinde Afyonkarahisar, Sandıklı’da doğmuştur. Babası Ali Edibali, annesi Rahime Edibali’dir. Afyon Dumlupınar İlkokulundan 1953 yılında, Afyon Ortaokulundan 1956 yılında, Afyon Lisesinden 1959 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden de 1963 yılında mezun oldu.

Mezun olduktan sonra yeni bir siyâsi hareket başlattı. Lideri olduğu bu hareket “Yeniden Milli Mücadele” ismiyle Türk siyasal ve sosyal hayatında yerini aldı.

1970 yılında Otağ Yayınevi ve tesislerini kurdu. 3 Şubat 1970 tarihinde “Yeniden Milli Mücadele” dergisini çıkarmaya başladı. Aykut Edibali, Yeniden Milli Mücadele, Bayrak, Pınar, Çınar, Gerçek, Çağrı dergilerinde yazılar yazdı.

1974 yılında yazdığı “Türkiye’nin Kıbrıs Politikası ne olmalıdır” kitabında Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasını ve adanın ilhakını önerdi.

Mart 1975 de Yeni Ortam Gazete ve Matbacılık tesislerini satın alarak çıkardığı Bayrak Gazetesi, 4 yıl günlük yayını sürdürdükten sonra haftalık Gazete’ye dönüştü.

Yeniden Milli MücadeIe” kadroIarı 24 Mart 1984 tarihinde Islahatçı Demokrasi Partisini kurdu. Bu partide Kurucu GeneI Başkanı olarak hizmetlerini sürdürdü.

1991 yılında Islahatçı Demokrasi Partisi olarak, Refah Partisi ve Milliyetçi Çalışma Partisi ittifak kurdu.

6 Kasım 1991 tarihinde Refah Partisi Kayseri milletvekili olarak 19. dönemde milletvekili seçilerek TBMM‘ye girdi. Daha sonra istifa ederek, 1992 yılında Barış ve Birlik Partisini kurarak genel başkan oldu.

23 Kasım 1992 tarihindeki Islahatçı Demokrasi Partisi’nin ikinci olağan kongresinde Birlik ve Barış Partisi, Bayrak Partisi ve Millet Partisi birleşerek “Millet Partisi” adını aldı ve Genel Başkanlığına Aykut Edibali seçildi. Tüm kongrelerde olduğu gibi yine Millet Partisinin Mayıs 2012’de yapılan kongresinde tek liste ile aday oldu ve Genel Başkanlığa tekrar seçildi.

Aykut Edibali, 1975 yılında hukukçu ve yazar Filiz Kapusuzoğlu ile evlendi. Üç kız, üç erkek çocuğu vardır.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerine Aykut Edibali, eşi Filiz Edibali ve büyük kızı Rahime ile birlikte aday oldu.

Kitapları :
Türkiye’nin Kıbrıs Politikası ne olmalıdır
Sosyal Sistemlerin Temelleri
Milli mücadelede Kadroların Vazifeleri
Komünist İhtilale Karşı Tedbirler
İlmi Sağ
Kadroların Vazifeleri
İnkılap İlmi
Milli Mücadelenin stratejisi
Birlik Davamız
Kuran’ın Aksiyon Öğretisi
Beş Çayı