Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletler, bilgi üreterek ayakta durabilir

Bu haberin fotoğrafı yok
Milletler, bilgi üreterek ayakta durabilir

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Öğretmen Okulları’nın 162’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada milletlerin ayakta kalmasının koşulunun bilgi üretmek olduğunu belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Öğretmen Okulları’nın 162’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Yılmaz, öğretmenlik mesleğine günümüzde gereken önemin verilmediğini belirterek “İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, milletlerin ayakta kalabilmeleri, bilgi üreten ülkeler arasında yer almaları ile mümkündür. Öğretmen yetiştiren kurumlar eğitim tarihimizde, milli ve manevi değerle donatılmış, iyi vatandaş olma niteliği kazandırılmış, heyecanla mesleğine sahip çıkma ülküsünü gönüllerine nakış gibi işlenmiş iyi insan yetiştirmeyi amaçlamıştır” dedi.
1848’de başladı
Yılmaz, öğretmen okullarının tarihi ile ilgili de şu bilgileri verdi:“Ülkemizde bugünkü anlamda öğretmen yetiştirme sisteminin temeli 16 Mart 1848’de İstanbul’da eğitime açılan Dar’ul Muallimin ile atılmıştır. Bu ilk adım, izleyen yıllarda çeşitli aşamalar ve gelişmelerle günümüze kadar sürmüştür. Cumhuriyet döneminde farklı isimlerle çeşitli aşamalardan geçen öğretmen okullarının önemini Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek ortaya koymuştur.”
“Bu anlamlı günü kutluyorum”
Öğretmenlerin onurlu bir görevi üstlendiklerini kaydeden MHP İl Başkanı Yılmaz, “Bütün öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarının bu anlamlı gününü kutluyor, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan tüm eğitim camiası mensuplarını rahmet ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti