Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Misafir öğrencilerden protokole ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Misafir öğrencilerden protokole ziyaret

10. Türkçe olimpiyatlarının Afyonkarahisar’da yapılacak ayağı için kente gelen misafir öğrenciler, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı ziyaret ettiler

DÜNYANIN BİR ÇOK ÜLKESİNDE
TÜRK OKULLARI VAR
Neşeli dakikaların yaşandığı ziyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, yurtdışına çıktığında, dünyanın birçok ülkesinde Türk okullarının mevcut olduğunu, hatta dünyanın bir ucu denilen Avustralya’da dahi iki tane Türk okulu bulunduğunu söyledi.
Balkanlıoğlu, Türkçe’nin bu okullar sayesinde evrensel bir dil haline gelmesinden çok mutlu olduklarını bildirerek, “Yakın zamanda bizler artık insanlarla iletişim kurmak için İngilizce ya da Fransızca öğrenmek zorunda kalmayacağız” dedi.
Irak Erbil’den gelen bir öğrenciyle şakalaşan Balkanlıoğlu, kürtçe “Vara vara, zu vara (gel gel çabuk gel)” diyerek Erbilli öğrenciyi şaşırttı. Bingöl’de valilik yaptığı zamanlarda birkaç kürtçe kelime öğrendiğini belirten Balkanlıoğlu, öğrencilerle Türkçe sohbet etti.
Ziyaret sonunda öğrencilere mermer satranç takımları hediye eden vali Balkanlıoğlu, öğrencileri ilde misafir etmekten mutlu olduğunu ifade etti.
ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ
Daha sonra öğrenciler Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret ettiler. Ekip Sorumlusu Rıdvan Kalaycı başkanlığında gerçekleşen ziyarete, tüm yabancı öğrencileri temsilen, Kosova, Tacikistan, Somali ve Mısır’dan altı öğrenci katıldı. Tertip komitesi üyelerinin de yer aldığı ziyarette, yabancı öğrenciler yeteneklerini sergiledi. Etkinlikte okuyacakları şarkı, türkü ve şiirleri kendisi için özel olarak seslendiren öğrencileri tebrik eden Başkan Burhanettin Çoban, Türkçe Olimpiyatları’nın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Olimpiyatlar hakkında Başkan Burhanettin Çoban’a bilgi veren Ekip Sorumlusu Rıdvan Kalaycı, Afyonkarahisar’a gelen öğrencilerin Türkçe Olimpiyatları’nın 4. Turne Grubu’nu oluşturduğunu söyledi. Eskişehir’den başlattıkları etkinliklerin, Afyonkarahisar’ın ardından Marmara Bölgesi’ndeki illerde devam edeceğin kaydeden Rıdvan Kalaycı, program finalinin bin 500 öğrencinin katılımıyla İstanbul Türk Telekom Arena’da gerçekleştirileceğini ifade etti.
BÜYÜK İNCELİK
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’yi de ziyaret eden öğrenciler, makamda ağırlandı. Türkmenli, yüzlerce kilometre uzaklardan gelen öğrencilerin kendisini ziyaret etmesinin büyük incelik olduğunu söyledi. Türkmenli, öğrencilere hangi ülkelerden geldiklerini ve Türkiye’yi nasıl bulduklarını sordu. Daha önce İstanbul ve Eskişehir’i görmüş olan öğrenciler ise Türkiye’nin çok güzel bir ülke, insanlarının da çok sıcak kanlı olduğunu söylediler. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.
ÜNİVERSİTE
EĞİTİMLERİNE
TÜRKİYE’DE DEVAM EDECEKLER
26 ülkeden gelen 65 öğrenciden seçilen temsil grub son olarak İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı makamında ziyaret etti. Misafir öğrencileri Afyonkarahisar’ da görmekten dolayı memnuniyetini dile getiren Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Türkçe’nin evrensel bir dil olarak dünyadaki gelişmesine katkı sağlayan bu organizasyonun ana parçalarını oluşturduğunu belirttiği öğrencilere teşekkür etti.
Öğrencilerle sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, çocukların okul ve eğitimleriyle ilgili bilgiler aldı. Misafir öğrencilerin Türkçe’mizi düzgün ve güzel konuşmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalçın, iki öğrencinin üniversite eğitimlerini Ankara ve İstanbul’da devam ettirmek istediğini söylemeleri üzerine sevincinin bir kat daha arttığını, Türk kültür ve misafir perverliğinin, sıcakkanlılığının öğrencileri etkilediğini gözlemlediğini söyledi. Ziyaret sonrasında misafir öğrencilere çeşitli hediyeler veren Metin Yalçın, stadyum etkinliklerinde görev alacak öğrencilere başarılar diledi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti