Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mısırlıoğlu: İYİ Parti iktidara yürüyor

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, kentsel dönüşüm projesini kesinlikle muhalefetin kilitlemediğini, sokak köpekleri açıklamasında Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Belediye’yi hedef almadığını söyledi. Mısırlıoğlu, İYİ Parti’nin ilk yapılacak seçimlerde iktidara yürüdüğünü, iktidarın ciddi oy kaybı yaşadığını söyledi

 

Kocatepe TV’ye konuk olan İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak AYDIN’ın sunduğu programda sorulan soruları cevaplandırdı.
“35 YILDIR SİYASETİN İÇERİSİNDEYİM”
Yarı yıl tatili nedeniyle öğrencilere iyi tatiller dileyen Muhammed Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar özelinde 35 yıldır siyasetin içerisinde yer aldığını, siyasete öğrencilik yıllarından Ülkü Ocakları’nda başladığını söyledi. Gençlik heyecanı ve teşkilatçılık bilinciyle her türlü organizasyonda görev aldığını belirten Mısırlıloğlu, “Ben memleket sevdalısı olarak yetiştirildim. Önce ülkem, sonra partim, sonra ben diyen bir yapıya sahibim. Türk milliyetçiliği çizgisinden hiçbir şekilde sapmadan aynı şekilde devam ediyorum. Ben Ülkü Ocakları’nda görev aldığım dönemde kendime şunu şiar edindim; Kendimi hep sınavda bir öğrenci gibi görüp o sınavda başarılı olabileceğim çalışma performansını hayatım boyunca uyguladım. Başarıya odaklanarak çalışma programımı ona göre planladım. Her zaman için rakiplerini ciddiye aldım. Onlarla siyasetin kuralları gereği hiç kimsenin özel yaşantısı ile ilgilenmeden her zaman siyaset odaklı ve başında bulunduğum kurumu rakiplerindem bir adım daha önde çıkartmak için gayret gösteren bir insan oldum.” dedi.
“YARIN YAPILACAK SEÇİMLERDE İKTİDARIMIZ SÖZ KONUSU”
Sıkça ilçe ziyaretleri yaptıklarını, 2022 yılının kendileri için çok büyük plan ve programı hayata geçirmek için çalışakları bir yıl olacağını belirten Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Bir taraftan erken seçim olma ihtimaline karşı teşkilattaki eksikleri gideriyoruz, bir taraftan da partimizin üye sayısını artırıyoruz. Harıl harıl bir çalışma içerisindeyiz. Afyonkarahisarlı hemşerilerime ve bana inanan partimizin delegelerine en iyi hizmeti vermek üzere İl Başkanı olarak yarın yapılacak seçimlerde partimizin iktidarı söz konusu. Partimiz iktidara taşındığı takdirde İYİ Parti kadroları ile birlikte Afyon’un dağına, taşına, köyüne en ücra köşesine kadar İYİ Partili hükümet yönetimini seferberlik halinde ne eksik varsa yapılması gereken ne varsa yapılacaktır. Planlanan ama yarım kalan ne varsa tamamlayacağız. Malum devlette devamlılık esastır. Tamamını kendi meselemiz yapıp, bugün siyasete harcadığımız eforumuzu yarın da hem siyaseten hem de memlekete hizmet açısından sürdüreceğiz.”
“MHP’NİN TARLA KONGRESİNDE YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ
HAYALİMİZ SUYA DÜŞTÜ”
Ülkü Ocaklarında başlayan siyaset yolculuğunda MHP’den neden koptuğunu açıklayan Mısırlıoğlu şu ifadeleri kullandı: “MHP’den koparak İYİ Parti’ye geçme nedenim malum biz MHP’de bir tarla kongresi yaşadık. Bu tarla kongresinde aslında MHP yönetimi değişmişti. Delegenin büyük bir teveccühü Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ve diğer Genel Başkan adaylarımızın tüzük gereği yapılan olağanüstü genel kurulu delege yeter sayısını toparlamış orada tüzüğün belli maddelerini değiştirerek, bir olağanüstü kongreye gitme kararı çıkmıştı. Ancak bir delegenin, ‘O imza benim imzam değil.’ diyerek Sivas’ın Geverek ilçesinde açtıkları mahkeme ile beraber bizim o günkü MHP’de yönetim değişikliği hayallerimizi suya düşürdüler. O mahkeme lehimizde değil aleyhimizde karar verdi. O günkü ülkücü hareketin içerisinde benim gibi değişimden yana tavır koyan bütün arkadaşlarımız bizim MHP’de bir dönem görev alma şansımızın olmadığını hep birlikte gördük. İktidar da yanlı olarak MHP’nin yanında yer aldıktan sonra hukuksal olarak da bir şey yapamadık.”
“BİR LİDERİN İDDİASI, ÜLKE
YÖNETME DERDİ OLMALI”
Ülkü Ocaklarında lider odaklı yeni bir kadro istenildiğiden söz eden Mısırlıoğlu, “Yeni kadronun yeni işler yapacağına dair inancımız vardı. Genel Başkanımızın MHP Genel Başkanı olma sıfatını taşıdığında Başbakan olacağı ifade ediliyordu. Bu iddia ile yola çıkmıştık. Bugün de Genel Başkanımız İYİ Parti Genel Başkanı olarak Başbakan olacağını söylüyor. Yani bir liderin iddiası olmalı, Türkiye’yi yönetmek gibi bir derdi olmalı, sorumluluk almak gibi mesuliyeti olmalı. 50 yıl siyasi geçmişi olan bir partinin başında biz sadece muhalefet olmak için varız diyecek bir mantık bence siyaseten kendi duygu ve düşüncesinde olan insanları Türk siyasetinden tasfiye etmektir.” ifadelerini kullandı.
“İYİ PARTİ’NİN OY ORANI AFYON’DA İKTİDARIN ÜZERİNDE”
İYİ Parti’nin Afyonkarahisar’da şu anki durumu hakkında bilgiler veren Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “İYİ Parti olarak şu anda Afyonkarahisar’da iktidar partisinin üzerinde bir oy oranımız vardır. Yüzde 35 üstü bütün partilerin genel merkezlerinin otak olduğu havuzda her ilin anket sonuçları var. Bu iktidar partisinin elinde de var. Diğer tüm partilerde de var. Şu anda İYİ Parti ilçeleri ile beraber Afyonkarahisar’da birinci partidir. Biz İYİ Parti olarak şu anda yüzde 50’nin üzerinde ilçelerde çok güçlüyüz. Afyon’un 18 ilçesinin merkez ilçe başta olmak üzere yüzde 50’nin üzerinde çok güçlü teşkilatlarımız var. Yarın belediye seçimi olsa 10 ilçede belediye alabilecek durumdayız.”
“ADALETE GÜVEN YOK, HÜKÜMET’TE METAL YORGUNLUĞU VAR”
15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe kalkışması sonrası vatandaşın normalleşmek istediğini dile getiren Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Vatandaş bir an önce normalleşmek istiyor. Vatandaşın üzerinde bir korku var. Vatandaşın üzerindeki bu korku 15 Temmuz ile beraber Türk millerinin devletin içerisine sızmaya çalışan devlet düşmanlarının yaratmış olduğu refleksle beraber Türkiye’nin üzerine kara bulut gibi çöktü. Bunun sonucunda da insanlar artık akrabalarından bile korkuyor. Önümüzdeki seçimlerin en önemli noktası budur ve adaletin sağlanması gerekmektedir. Şu anda adalete güven çok az. Bundan 20 yıl önce adalet en güvenilir yerlerden biri iken, yapılan anketlerde en güvenilmeyen kurumlar arasında. Darbeden önce bu kurumların kılcal damarlarına kadar en üst makamlara getirilmesi ile mağdur edilen bir sürü vatandaşımız var. Birde şimdi darbeden sonra bunların işgal ettiği makamlarda, onlara karşı bir tavır var. Vatandaşımız devlet ile bu kişilerin arasında çoğu yerde kalmıştır. Dolayısıyla vatandaş önünü net görmek için siyasi iktidarın 20 yıldır yorgun iktidardan kaynaklı bu ülkenin sorunlarını çözebilme kabiliyetini yitirdiğini düşünüyor. Siyasi iktidarın bundan sonra Türkiye’nin sorunlarını çözebilecek bir kabiliyetinin olmadığını vatandaş görüyor. Şu an Türkiye Cumhuriyeti Devleti yürütmesinin başında olan hükümette bir metal yorgunluğu vardır. Bu yorgunluktan kaynaklı olarak şuan içerisine düşmüş olduğumuz ekonomik krizin bile yaz- boz tahtasına çevirdiler. İnsanlarımızı bir altına, bir dövize hücum ettirdiler. İnsanlar ne yapacaklarını şaşırdılar.”
“MERKEZ İLÇE İSTİFA EDEREK
GENEL MERKEZE JEST YAPTI”
“Türkiye’nin bugünkü durumdan kurtulacak her türlü gücü vardır.” diyen Mısırlıoğlu, “Ekonomik açıdan da devlet açısından da gücü var. Kurumlar arasında ciddi bir metal yorgunluğu oluştu. Kaç tane Maliye Bakanı değişti? Kaç tane Merkez Bankası Başkanı değişti? Ben 17 aylık İl Başkanıyım. Merkez İlçe Başkanımız Sayın Burhanettin Buğa, İYİ Partinin kurulduğundan itibaren bizimle çalışan bir kardeşimizdi. Bu ayrılık fikir ayrılığı nedeniyle olsaydı ben göreve geldiğim ilk ay yollarımı ayırırdım. Siyasette parti içi mücadelede Sayın Buğa ile il kongresinde ayrı düştük. O benim karşımdaki adayı destekledi, yanımda olmadı, ki olabilir. Kaldı ki o aday da benim adayım. Ancak 17 ay bir İl Başkanı, fikir ayrılığı olan bir İlçe Başkanını neden orada durdursun? Ama görevden ayrılışının sebebi bu değil. Partimizin genel merkezi Türkiye genelinde bundan 6 ay önce başlatmış olduğu ilçe hedef tabloları vardır. İl sayısı, teşkilatlanma, sandık kurulu oluşturma gibi, performans değerlendirmelerinde yorgun gördükleri ilçeleri ya yeni destek yönetim destek atayarak, güçlendirip bir şans daha veriyorlar ya da bayrak değişimi yaparak yeni bir yönetimle yeni bir vizyonla devam ediyorlar. Ama kesinlikle görevden almıyorlar. Sayın Orhan Okur, bizim Merkez İlçe Teşkilat Başkanımızdır. İlçe yönetiminin tamamı şu an Oran Okur da dâhil, 4 arkadaşımız hariç hepsi istifa etti. Önce Merkez İlçe Başkanımız istifa etti, akabinde 21 tane daha ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaşımız istifa ettiler. Bunların istifa nedeni genel merkezin atayacağı yeni yönetimin önünü açmaktır. Kendilerine de yeni bir görev verilirse bu görev süresinde genel merkeze jest yapıyorlar.”
“KÖPEKLER KONUSUNDA ART
NİYETİM, BAŞKANI ZORA
DÜŞÜRME NİYETİM YOKTUR”
Başı boş sokak köpekleriyle ilgili konuyu iki hafta üst üste yaptığı basın toplantısında dile getirdiğini ve bu konudaki çelişkili ifadesine değinen Mısırlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Başıboş köpeklerle ilgili konuyu görselleriyle basın toplantımda basın mensuplarıyla paylaşmıştım. Sözkonusu fotoğraf Afyon’un merkezinde bir mahallede çekilmiştir. Biz bununla ilgili Belediyemize tavsiyede bulunmuştuk. Bu köpeklerin hayvan barınaklarına toparlanıp veteriner kontrolünde bakılmasını önermiştik. Bunların yapıldığına inanıyoruz. Daha sonra Saadet köyü çevresinden bize gelen bir telefonla bir sürü köpeğin orada ölüme terk edilip, o köpeklerin oraya Afyonkarahisar Belediyesi ekipleri tarafından atıldığını iddiasını köylüleden öğrendik. Biz gittiğimizde Afyon Belediye yetkilileri orada yoktu. Sadece köpekleri orada gördük. Köydeki insanlarla taptığımız sohbette bize söylenen iddia bu yönde idi. Biz Belediye’nin köpekleri oraya götürdüğünü gördük demedik. Köydeki köpekleri gördük dedik. Yanlış anlaşılma olabilir. Samimiyetle söylüyorum, art niyet olarak bunu basın toplantısında söylemiyorum. Afyonkarahisar Belediyesi bizim Belediyemiz. Belediye’yi ulusal basında zora düşürmek için de söylemedim. Sadece bu hayvanların bir canlı olduğunu unutmayalım dedim. Belediyemiz tarafından oraya atıldığı söyleniyor ve belediye ekipleri oraya onu atıp gittikten sonra köpeklerin titreyerek can verdiğini anlatıyor köy sakinleri. İsimleri fotoğrafları tüm bilgileri bu insanların bende vardır. Sadece bu insanlar korktukları için isimlerini açıklayamıyorum. Ben sadece gördüğümü ve duyduğumu paylaştım. Kesinlikle Belediye Başkanını veya başkasını zan altında bırakmak için söylemedim. Ben Sayın Belediye Başkanına bu görüntüler hoş görüntüler değil, bunu yapanlardan hesabını sorun dedim. Biz gittiğimizde belediye ekipleri orada yoktu . Biz köpekleri oraya bırakanın belediye ekipleri olduğunu görmedik. Sadece vatandaşın iddia ettiğini basın aracılığı ile paylaştık.”
“AKŞENER’İN İKİNCİ
BİR AFYON GEZİSİ GÜNDEMDE”
Partisinin Lideri Meral Akşener’in Afyonkarahisar’da gidemediği bölgeler için bir ziyaret planlaması olacağından söz eden Mısırlıoğlu, “Genel Başkanımız Meral Akşener, 81 il gezisini tamamlıyor. 81 ilde tüm ilçelerin esnaflarını geziyor. Gezdiği yerlerde de sadece esnafın derdini dinliyor. Siyaset yapmıyor. Bu bağlamda Afyon ziyareti oldu. Bundan sonra ki programları da yine Afyonumuzun gidemediği diğer ilçeleri ile ilgili bir planlaması olacak.” ifadelerine yer verdi.
“ŞİMDİKİ VERİLERE GÖRE
MHP VEKİL ÇIKARAMIYOR”
Türkiye genelinde İYİ Parti’nin şu anda birinci parti olduğunu iddia eden Mısıroğlu, “Milletvekili dağılımında öncelikle partilerin genel durumu önemlidir. Türkiye genelinde İYİ Parti şuanda birinci partidir. Şu anda olası bir genel seçim sonucunda İYİ Parti ile AK Parti’nin ikişer Milletvekili çıkardığı görülmektedir. Diğerleri de belli zaten CHP’nin bir milletvekili var. Diğer partiler vekil çıkartamıyor. MHP Afyon’da vekil çıkartacak çoğunluğu elde edemiyor. Bir vekil de diğer partilerin performansına bağlı.” ifadelerini kullandı.
“KENDİ PARTİMİZİN ADAYLARIYLA SEÇİME GİRECEĞİZ”
Millet İttifakını oluşturan partilerin seçim işbirliğini anlatan Mısırlıoğlu, “Seçimlerde yapılan bi işbirliği vardır. Bununla ilgili Afyon’da şu anda dört parti bu işbirliğinin içerisindedir. Bu dört parti; CHP, İYİ Parti, DP ve SP’dir. Geçtiğimiz 2018 yılı milletvekilliği genel seçimlerinde beraber hareket ettik. 2019 Belediye seçimlerinde CHP ile beraber hareket ettik. Diğer partilerden destek vermeyenler oldu. Dolayısıyla Afyon’un seçmen yapısı yüzde 80’i sağ seçmen üzerine dönen bir yapıdadır. Anadolu’nun en net illerinden birsidir Afyon. Bu her dönem böyle olmuştur. Biz İYİ Parti olarak yüzde 80 bloğun içerisinde kalan bir partiyiz. Afyon’da seçimi kazanan parti Türkiye’de seçimi kazanmış desek doğru olur. Afyon siyaseti sağ seçmenin ağırlıkta olduğu bir yapıdır. Tüm geneli öyledir 3-4 ilçenin harici tüm ilçenin durumu böyledir. Önümüzdeki dönem Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanı adayında şu anda ki seçim sistemine göre yüzde 50 artı bir hedef olduğundan gerek Cumhur İttifakı gerek Millet İttifakı olarak iki ayrı grup iki aday ile seçime gideceğiz. Dolayısıyla biz Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayına destek vereceğiz. Cumhurbaşkanı ortak adayının dışında herkes kendi partisinden milletvekili çıkarmak için çalışacak. Seçmen sandığa gittiğinde bir Cumhurbaşkanı adayına oy verecek, bir milletvekiline adayına oy verecek. Biz o açıdan Millet İttifakı cephesinde kendi partimizin adayları ile kendi amblemimiz ile seçime gireceğiz. Biz kendi partimiz adına önce Milletvekilliği seçimlerine hazırlanıyoruz.” dedi.
“İL BAŞKANI İKEN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”
Millet İttifakının seçim konusunda izleyeceği yol hakkında açıklama yapan Mısırlıoğlu, “Milletvekilliği seçimlerinde Afyon’da birinci olacak parti hangi ittifak içerisinde olursa olsun, önümüzde ki belediye seçimlerinde de o ittifak içerisinde o parti ile seçime gidilir. Dolayısıyla ittifaklar içerisinde hangi parti daha çok oy aldıysa belediye seçimlerinde de onun adayı ile onun çatısı altında ortak belirlenen aday ile gideceğiz. CHP Milletvekilimiz Burcu Köksal ile her zaman dostluğumuz, arkadaşlığımız, kardeşliğimiz ön plandadır. Burcu Köksal’ın Belediye Başkanı adayı olması CHP’nin kendi tasarrufudur. İttifak adayımızı bugünkü şartlarda açıklamak için çok erkendir. Aynı zamanda Sayın Köksal’ın adaylığı CHP Genel Başkanın kendi ön görüsüdür. Ben il kongresinde Milletvekili adayı olmayacağımı net bir şekilde ifade ettim. İl Başkanının İl Başkanlığı yaptığı ilk dönemde Milletvekili adayı olarak yola çıkması partisi için büyük bir sıkıntı oluyor. Bir dönem il başkanı kendisi için kurumsal yapıyı oluşturmalı ve bir seçim denemeli, deneyerek de ilerdeki dönemde teşkilatlardaki eksikleri de görmeli ve onu göre de bir kadro oluşturmalıdır. İkinci dönemde il başkanı olmasanız da olur. Çünkü sistemi oturtmuş oluyorsunuz. Sistem devam eder, o zaman da acemilik oluşmaz, teşkilatta sıkıntı oluşmaz. Bu sefer senin önün açılır. Ama şimdi partiye inanan kardeşlerimizle bir yola çıktık, yüzde 50 bir hedef koyduk. Afyon’un yerel yönetimlerinde en fazla belediyeyi biz alacağız dedik. Merkez belediyeyi biz alacağız dedik. Bu hedeflerimi gerçekleştirmeden genel merkezim uygun gördüğü sürece aday olmayı düşünmüyorum ilk senelerde. Ama genel merkezimizin veya parti teşkilatlarımızın şahsımın adaylığı ile ilgili bir tasarrufu olursa görevde de kaçmam.” diye konuştu.
“SEÇİMDE HUKUK İHLALİ
YAPILMASA KOÇAK BAŞKANDI”
İYİ Parti’nin Afyonkarahisar’da gönüllü destekçileri olduğunu kaydeden Mısırlıoğlu, “Partimizin ilimizde gönüllü destekçileri vardır. Bizim partimiz şuanda iktidar partisi değil, mecliste grubu bulunan bir partidir. Bütçeden, partilere verilen oy oranına göre Hazineden yardım alıyor. Bu yardımda zaten bizim 18 tane ilçemiz var. Gelen yardım çoğu ilçemizin kirasını karşılayacak durumda değil, bunları biz parti gönüllülerimizle, eşimizle, dostumuzla desteklenerek ortak bir paydada buluşuyoruz. 2014 yılında Afyon Belediyesi tarafından 2014 seçimleri öncesi 10 tane köyümüz mahalle statüsünü dönüştürülmüştü. 2018 yılında da Küçükçobanlı’nın şuan ki muhtarı mahkemeye itirazda bulunarak, ‘Biz mahalle olmak istemiyoruz. Köy olmak istiyoruz.’ demiştir. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. 2018 yılında yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen İçişleri Bakanlığı tarafından karar uygulanmaya konulmamış. Karar olduğu gibi yok sayılarak, mahalle statüsünde köyler 2019 yılı seçimlerine götürülmüş. 2019 yılındaki seçimlerde bu on köy oy kullanmış. Mahkeme kararına rağmen seçimlerinde oy kullandırılarak bir hukuk ihlali yapılmış. Bu hukuk ihlalidir. Bu köylerde o gün seçimlerde sayılmasaydı o oyları İYİ Parti’nin adayı Dr. Mahmut Koçak alarak Belediye Başkanı seçilecekti.” şeklinde konuştu.
“İKTİDAR O KÖYLERE SEÇİMDE NE İSTENDİYSE VAAT ETTİ”
Sözkonusu köylerde hak mahrumiyeti yaşandığını vurgulayan Mısırlıoğlu, “Açıkladığımız gibi kararın uygulanmamasıyla bir hak mahrumiyeti yaşatılmış. Bu köylerin içerisinde mahalle statüsünü sürdürmek isteyenler de var. Ama yürütmeyi durdurma kararı bu 10 köyle ilgili verilmiş bir karardır. Bu durumdan 10 köyün 3’ü memnunsa, 7’si değil. Üçünde ulaşım sağlama noktasında köylerden merkeze taşınma noktasında Afyon Belediyesi’nin taşınma imkânından faydalandığı için razılar. Bugün Erenler Mahallesinde şuanda her haneye kanalizasyon bedeli, atık su bedeli olarak ihbarname gönderildi. Buna bağlı olarak bu adamlar halinden memnun değil, köyde yaşayan bir adamın bu bedellerin altından kalma ihtimali yok. Erenler ekonomik açıdan gelişmiş bir köy, diğer köyler bunun altından nasıl kalkacak? İktidar tarafından o köylere ne istiyorlarsa vaat edildi. 2019 seçimleri öncesi İl Genel Meclisi’nin bütün imkânlarını kullanmışlar, Afyon Belediyesi’nin bütün imkânlarını kullanmışlar oradan oy almak için. Bu 10 köy 2021 yılında verilen karar kesindir. Bu kararı şuanda uygulamıyorlar. Uygulamaya hemen koymaları lazımdır.” ifadelerini kullandı.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YAŞANABİLECEK PROJELER UYGULANMALI”
Türkiye’de en çok belde belediyesi olan illerden birinin Afyonkarahisar olduğunu belirten Mısırlıoğlu, “Şimdi iktidar partimizin milletvekilleri kendi partilerinin belediye başkanlarına, ‘Biz büyük şehir olamayacağız, siz rahat olun, siz önümüzde ki dönem de adayımızsınız.’ dediler. Eğer şu anda büyükşehir olacağız deseler orada top duman kopacak, orda belde belediyelerinin çoğu istifa edecek AK Parti’den. Biz İYİ Parti olarak Afyonkarahisar’da seçimi iki türlü kazanmaya ant içtik. İYİ Parti Belediyeciliğini tüm Afyonlulara yaşatacağız. Siyaset vatandaşa hizmet etme makamıdır. Biz siyasetçilerin görevi sorun yaratmak değil, sorunları çözmek, birlikte hareket ederek insanlarımızın mutluluğunu pik noktasına çıkartmaktır. Afyonkarahisar tarihi bir şehir, Türkiye için önemli bir şehir. Bu topraklar Cumhuriyetin kazanılmıasına şahitlik etmiş her açıdan dünya tarafından da bilinen bir şehir. Bu şehrin kadim mahalleleri var. Mısri Mahallesi benimde kökenimin olduğu bir mahalle. Mısri, Mecidiye, Karaman Mahallesi gibi yerlerde kentsel dönüşümle ilgili 2019 seçimleri öncesi bir çalışma yapılmış belediye tarafından. Bu projeyi uygulamaya konulması için öncelikle bu yörede yaşayan insanların sosyo-politik durumları göz önüne alınmalı. Ona göre proje yaratılmalı, ona göre proje uygulanmalı. O Mahallede yaşayan insanlar önce ikna edilmeli proje ile beraber. O insanların yaşayabileceği koşullarda ve şartlarda projeler üretilmeli. Cumhurbaşkanı dikey projeye karşıyım diyerek, yatay mimari istiyor. Ama bizim şehrimizde kentsel dönüşme geçecek mahallede yatay mimariye uygun bir yaşam koşulu var. Burada arsaların kimi yeterli, kimi yetersiz, kimi küçük, kimi büyüktür. Bunları adalar halinde ve bu adalara onların tamamını mağdur etmeyecek bir şekilde konuçlandırılacak bir yaşam alanları çizilmesi lazımdır. Bu insanların cebinden para çıkmamalı. Orada yaşanan olay, insanlara sizin arsalarınıza bir daire sığmıyor yapılacak yatırımı da kurtarmıyor denilmiştir.” dedi.
“MUHALEFET KESİNLİKLE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ KİLİTLEMEDİ”
Msri Mahallesi kentsel dönüşüm projesi konusunda önce 400 TL sonra bin TL arasında değişen metrekare fiyatları belirlendiğini aktaran Mısırlıoğlu, “Önce 400 lira ile 1000 lira arasında değişen bir metre kare bedeli belirlendi. Bu bedele göre almak istediğiniz daire 1+1 80 metre are ise, sizinde yeriniz 35 metre kare. 35 metre kare 400’lük kavramın içerisine giriyorsa 13 bin küsur lira, işte binlik kapsamın içerisine giriyorsa da 35 bin lira ama bu 80 metrekarelik daire 200 bin TL. Arada kalan fark TOKİ’ye borçlanılacak. Bu işler böyle biz iktidarız biz ne yaparsak onu kabul etmek zorundasınız dayatması ile olmaz. Hoşgörü ile insanlarla diyoloğa girerek, siyasetin iktidarı muhalefeti yan yana gelerek bir Afyonkarahisar masasının etrafında en az oy almış partinin bile temsil edildiği bir masada herkesin katkı sunacağı eşit, adaletli ve kimsenin mağdur olmayacağı bir durum çıkartmamız lazımdır. Muhalefet kesinlikle kentsel dönüşümü kilitlemedi. Orada bir hak mağduriyeti yaşanacağı için onun eleştirisini yaptı ve düzeltilmesini istedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin sözünü Başkanımız alıyor vatandaşlarımıza söylüyor. Vatandaş kentsel dönülümü cebinden para çıkmasın istemediği için kabul etmiyor, evinin yerine ev istiyorlar. Bu iş çözülür. Belediye Başkanımız ekibi ile beraber sorumluluktan kaçmayacak, muhalefeti de tüm milletvekillerini de yanına alacak bu işi hep beraber çözeriz. Bu işi Afyon masasında çözmeye davet ediyorum. Biz muhalefet olarak kilitlemiyor, vatandaşın sesini duyuruyoruz. Sayın Zeybek’in doğru yaptığı işleri de takdir ediyoruz. Zeybek’in son yaptığı Karayollarında ki alt geçidi takdir ediyorum. Belirlenen günden önce yapıldı, trafiği rahatlattı. Bunun gibi Afyokarahisar’a önemli hizmetleri bulunan herkesi takdir ediyorum.” diye konuştu.
“GERÇEKTEN ZOR DURUMDAYIZ
KIŞ ZOR GEÇECEK”
“Tarım konusunda hala hata üstüne hata yapılıyor. Çiftçi traktörüne koyacak mazotu alamayacak durumda.”diyen Mısırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Çiftçilerimiz perişan bir durumda ve bununla ilgili hiçbir önlem alınmadığı gibi hala üst perdeden konuşma yapılıyor. Bunlara üzülüyorum Afyonkarahisar adına siyaset yapan Milletvekilleri özellikle iktidar Milletvekilleri, çiftçimizin gözüne bakarak ‘Daha ne vereceğiz.’ diyorlar. Gelsinler beraber çiftçileri gezelim. 2022 yılı daha zor geçecek çiftçiler için ve bundan sonra da gelecek görüntüler bundan farksız olmayacak. Artık budan sonra pazarlar dağılırken vatandaşımız dökülenleri alacak. Gerçekten zor durumdayız. Bunu iktidarı kötülemek adına söylemiyorum. Afyon sanayisi, OSB esnafı adına söylüyorum. Afyon’da et üreticileri, süt üreticileri, pancar, patates üreticileri adına söylüyorum. Bu kış zor geçecek. İnsanlar için ve önümüzde ki bahar bizim için bahar olmayacak. Bu uygulanan ekonomi modeli ile kesinlikle rahatlanılacağını düşünmüyorum. Bu ekonomi modeli dünyada Türkiye ilk defa uygulamıştır. 1970’li yıllarda biz hedef 2023 diye yola çıktık. Hedef saptı 1970’lere geri döndük. Döviz ve faizde ki dalgalanmanın durduğunu düşünmüyorum. Hiçbir esnaf yüzde 14 faizle para kullanamıyor. Bankalar arası alınan para vatandaşa satılıyor. Yüzde 30’lara kadar faiz kullanan esnafımız var.”
“YÜZDE 10 BARAJI
SIKINTILI BİR DURUM”
Seçim yasasında barajın düşürülmesi halinde resmi olarak yasa onaylandıktan 1 yıl sora seçim yapılabildiğini belirten Mısırlıoğlu, “Bu yıl Şubat ayında yasa çıkarılırsa önümüzde ki Mart ayında seçim var demektir. Mart ayında yasa çıkarılırsa önümüzdeki yıl Nisan ayında seçim yapılır. Bu yasa çıkarsa seçimler bu şekilde olacak çıkartmazlarsa Haziran ayında biz erken seçim bekliyoruz. Yüzde 10 barajı Türkiye için, demokrasi için çok sıkıntılı bir durum. Her fikrin temsil edildiği, bir seçim sistemi olmalıdır. Demokratik bir şekilde bütün siyasi partiler sistemde bulunmalı ama siyasi partiler arasında da kriterler konulmalı. Parti kurmak işleri zorlaştırılmalıdır. Barajla insanların fikrine ipotek koymak değil de, siyasi partileri kuracak kişilere çok büyük şartlar getirilmeli, sorumluluklar getirilmeli. Vatana ihanetten, partinin ideolojisinden, partinin Türkiye ile ilgili projeleri gözden geçirilip parti kurma işi zorlaştırılmalıdır. Partilerin oy oranını yüzde 10 barajınla tutarak, onların meclise girmesini engellemek yerine, bugünkü mecliste tartışma konusu olan terör örgütleri ile yan yana olan parti kurucularının bir daha bu kadar rahat parti, kurmaları engellenmelidir. Afyonlu hemşerilerimize bu vesileyle sesleniyorum. Kara gün kararıp kalmaz. Güneş Türkiye’nin her yerine doğacak. Hep birlikte güzel günler göreceğiz. Geleceğe umutla bakacağımız günler yakındır.” dedi.
>> Burak AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti