Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mücadelemiz Emekli Olacakları Da Kapsıyor”

Emekli Memur-Sen İl Temsilcisi Yakup Yılmaz, emekliler için yaptıkları mücadelenin yalnız emekliler için değil aynı zamanda emekli olacaklar ve çalışanlar içinde yapıldığını belirtti.

Emekli Memur-Sen İl Temsilcisi

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliğinde sendika üyeleriyle bir araya geldiler. Toplantıya Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Keskin, Sendika Başkanları ile Emekli Memur-Sen İl Temsilcisi Yakup Yılmaz ve Emekli Memur-Sen üyeleri katıldılar.

“KUDÜS’TE KATLİAM DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPILIYOR”

Emekli Memur-Sen İl Temsilcisi Yakup Yılmaz, sendika üst yöneticilerinin ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İslam dünyasının yüz yıllık kanayan yarası olan esir Kudüs’ün ne yazık ki terörist İsrail’in katliam ve soykırımlarına maruz kaldığı bu günlerde yüreğimiz buruk bir şekilde toplanmış bulunmaktayız. Ne yazık ki bu katliam ve soykırım dünyanın gözü önünde yapılmaktadır. Bir kez daha anladık ki, demokrasi, insan hakları gibi kavramlar sadece insanların inanış, ten rengi ve ırkına göre uygulanmaktadır. Ölen insanların masum, hasta, çocuk, kadın ve yaşlı olmasının dünya devletleri nezdinde önemi yoktur. Fakat gerek Memur-Sen konfederasyonumuz gerekse hizmet kolları nezdinde her zaman mazlumun yanında yer alıp, zalime karşı dimdik durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Bu kutsal davada şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dilerim.” dedi.

“MÜCADELEYİ YARININ EMEKLİLERİ İÇİNDE VERİYORUZ”

Yakup Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emekli demek hizmet etmiş, hürmeti hak etmiş, iş yapma zorunluluğu biten kişi demektir. İnsanlar işinden emekli oluyor, yoksa hayatından değil. Kişiler Memur olsun, işçi olsun veya esnaf olsun emekli olduklarında hayatlarını insan onuruna yakışır bir şekilde devam ettirebilmeleri için maaşlarından belli bir oranda kesiti öderler. Emekli maaşları bu yapılan kesintilerden ödenir. Şunu herkesin bilmesi gerekir ki; bugün emekliler için yaptığımız mücadele yalnız emekliler için değil aynı zamanda emekli olacaklar ve çalışanlar içindir. Unutulmamalıdır ki; onlar da birer emekli adayıdır. Dünyadaki savaşlar iklim değişiklikleri, kıtlık, hastalıklar ve ekonomik krizler gibi nedenlere bağlı olarak hayat şartları ağırlaşmaktadır. Bu durum çalışanları etkilediği gibi, emeklileri daha fazla etkilemektedir. Çünkü emekli maaşlarına yapılan zamlar yetersiz kalmakta, çalışırken bordrolarında var olan ek ödeme, eş yardımı, çocuk yardımı, eğitim yardımı gibi haklardan yararlanamamaktadırlar.”

“EMEKLİ MAAŞLARINA İYİLEŞTİRME VE EK ZAM TALEBİNDE BULUNUYORUZ”

Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Ocak 2023 ayında asgari ücrete yapılan zam, çalışan işçilere yapılan zam, çalışan memurlara verilen seyyanen zam ve taban emekli aylığına yapılan zam oranları ne kadar iyiyse, emeklilere yapılan yüzde 25’lik zam bizler için bir o kadar da kötü olmuştur. Biz emekli olarak 2024 Ocak ayında bu haksızlığın giderilmesi için emekli maaşlarına iyileştirme ve ek zam talebinde bulunuyoruz. Çalışan ile emekli arasındaki maaş farkı giderek çoğalmakta, bu durumda insanlar ekonomik kaygılarından dolayı emekli olmak istememektedir. 15 Eylül 2020’de 32 üyeyle başladığımız bu görevde yaklaşık 300 üyeye ulaşmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. İl teşkilatının oluşturulmasında, 17 ilçe teşkilatının kurulmasında emeği geçen Memur-Sen il temsilcimiz ve şube başkanlarına ve de memur-sen ilçe temsilcilerimiz ile birlikte beraber çalışmaktan onur duyduğum tüm dava arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim. Bizler emekli olarak şunu gördük ki, toplu sözleşme masasında emekliler de temsil edilmeli, emeklilerin temsilcisi bu masadaki yerini almalıdır. İşte bu nedenledir ki, bir an önce 4688 sayılı yasada emeklilerle ilgili gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Öncelikle emekliler bir çatı altında toplanmalı yani örgütlenmelidirler. Bu örgütlenmenin adresi Emekli Memur-Sen’dir.”

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti