Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ne yapılmaya çalışılıyor? – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ne yapılmaya çalışılıyor?

Afyonkarahisar Futbol İl Temsilciliği seçimleri, deyim yerindeyse yılan hikayesine döndü. Cuma günü yaptığı basın açıklamasıyla adaylıktan çekildiğini açıklayan Mustafa Türkmen’in ardından ASKF, hem İdris Kahraman’ın, hem de Mustafa Türkmen’in adaylıktan çekildiğini bildirir bir yazı yayımladı. Ancak İdris Kahraman, Cumartesi günü yapılması planlanan kongrede hazır bulunarak adaylıktan çekilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti

Önce Mustafa Türkmen açıklama yaptı
Futbol İl Temsilciliği seçimleri, geçen Cumartesi günü çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. Seçimlerden önce yaşananlar ise Afyon spor kamuoyunu tam anlamıyla şaşkınlığa uğrattı. Yapılan açıklamalar, ‘bu insanlar ne yapmaya çalışıyor’ dedirtti. Cuma günü Futbol İl Temsilcisi Mustafa Türkmen bir basın açıklaması yaptı. Mustafa Türkmen basın açıklamasında adaylıktan çekildiğini bildirdi. Mustafa Türkmen yazılı basın açıklamasında aynı zamanda bazı isimlere de öfke kustu. Mustafa Türkmen’in basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “İdris Kahraman’ın basınımız ve yandaşlarının boy boy, hem de çift boy resimleri ve akıl hocalarının katkılarıyla yaptığı üzücü beyanları üzüntü ile izledim. 7 senelik göre-vim esnasında desteklerini esirgemeyen Spor Kulüplerimize ve Spor Kamuoyuna vicdani bir sorumluluk duygusuyla açıklamaları yapmayı uygun buldum. TÜFAD seçim bürosunu kendilerine mesken edinenler, bir çuval pirinçte buldukları bir kaç taşı, aç tavuklar gibi basınımızda hatıra fotoğrafları çektirerek avaz avaz bağırmakta ve Spor Kulüplerimizi germekte ve Spor Kamuoyunu mesnetsiz, yakışıksız ifadelerle yönlendirmeye çalışarak, kendilerine seçim öncesi avantaj sağlamaya çalışmaktadırlar.”

“Adaylıktan çekiliyorum”

Mustafa Türkmen açıklamasının son bölümlerinde ise adaylıktan çekildiğini bildirdi. Türkmen’in açıklamasının son kısmı şu şekilde: “Sayın ASKF Onursal Başkanı İsmail Bursalıoğlu dahi bu kurumu ben sana emanet ettim. Sen de kendin gibi birine emanet etmezsen hakkımı helal etmem dememişmidir. Böyle insanları bulmak çok zor ama kaybetmekte o kadar kolaydır. Sayın İdris Kahraman, arkadaşımızı tüm spor kulüplerimiz, spor kamuoyu ve basınımız yakinen bildiğinden, benim onun hakkında konuşmam bana yakışmaz. ASKF’ye geldiğinde gerek ASKF başkanımız ve kader birliği yaptığı arkadaşları ve şahsım herkese gösterilen ilgiyi görmektedir, görmeye de devam edecektir. Şurası açıkça bilinmelidir ki benim İl Temsilcisi olmak veya olmamak hiç önemli değil, birileri de istiyor diye de adaylıktan çekilmem. Ancak bu seçimi fırsat bilereki şahsımdan ziyade ASKF’nin değerli başkanı ve Yöneticilerini, Kulüplerimizi, diğer yöneticilerimizi sindirmek için her türlü yolu deneyen taktisyenler, sporumuza, gençlerimize kötü örnek olmaktan, camiamızı bölmekten öteye gidemezler. ASKF Başkanımız TV konuşmasında yine birlik beraberlik mesajı vermiş, insanların hata yapabileceğini belirmiştir, ama özür dilememiştir. Zorunlu Antrenörlükle ilgili madde ASKF başkanımızın gayretli girişimli sonuçlarında 2012-2013 Kitapçığında açıklığa kavuşturulmuştur. Kulüp yöneticisi arkadaşlara yapılan baskılar ve tehditler yüzünden zarar görmemeleri için İl Temsilciliği adaylığından çekiliyorum.”

Mustafa Türkmen ‘siyasi’ dedi

Mustafa Türkmen açıklamasında önemli konulara da değindi. Açıklamanın devamı ise şu şekilde: “Çünkü İdris Kahraman arkadaşımız ve destekçileri seçim politikalarını çok iyi bilirler. Belediye başkanlarını da yanlarına alarak kendi siyasi görüşleri doğrultusunda baskı yaparak kulüplerimizin hür iradelerine müdahale ederler. Benim İl Temsilcisi olmam için Allah’a şükür hiç bir engel yoktur. Hiç bir güç benim hür irademe müdahale etmeye, özellikle de toplum içindeki saygınlığımı ve 20 senelik ASKF Yöneticiliği döneminde sabırlı, hoşgörülü ve camiayı kucaklayan tavrım ile spor kamuoyunda takdir gören Sayın ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı’yı bu seçime alet ederek, tarafımdan yönetildiği gibi uygunsuz isnatlarda bulunulması, beni son derece üzmektedir. Ben tek başıma bir hiçim ve bir komite ile çalışmaktayım. Ama İl Temsilciliği görevimden dolayı TFF’ye ve spor kulüplerimize karşı sorumluluğumu ön planda tuttum. Birilerini memnun etmemiş olabilirim. Ama vicdanım rahat ve huzurluyum. Sayın ASKF Başkanımız çok sabırlı, hoşgörülü hatta tevazu sahibi olduğu gibi ben de dahil camiamıza da sürekli bu mesajı verir, herkesle istişare eder; ama asla başkaları tarafından yönetilmez.”

Her iki aday değil, yalnızca bir aday çekildi

ASKF’nin resmi internet sitesinde yer alan bu açıklamadan sonra, Cumartesi günü yapılacak seçimlerin iptal edildiği konusu gerek toplantıyı takip edecek basın mensuplarının, gerekse kulüp yöneticilerinin kafalarında netleşti. Mustafa Türkmen’in, seçimlerden bir gün önce yaptığı bu açıklamadan sonra adaylıktan çekildiği netleşmişti. Diğer aday İdris Kahraman ise seçimlerden çekilmediğini ve aday olduğunu bir kez daha açıkladı.

Bu açıklamadan sonra ne oldu?
Mustafa Türkmen’in bu açıklamasından sonra ise ASKF resmi internet sitesinden, iki adayın da adaylıktan çekildiği bu nedenle de Futbol İl Temsilciliği seçimlerinin yapılmayacağı konusunda bir açıklama yayımlandı. İşte o açıklama: “Tüm kulüplerimizin dikkatine: 07.07.2012 tarihinde Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi binasında yapılacak olan il temsilcilği seçimi her iki adayın adaylıktan çekilmesi üzerine, yapılacak seçim, iptal olmuştur. Bilgilerinize rica ederiz.”

İdris Kahraman:
“Ben adaylıktan
çekilmedim”

Futbol İl Temsilcisi adayı İdris Kahraman, ASKF’nin hangi akılla bu açıklamayı yaptığını anlamadığı dile getirdi. Kahraman, kendisinin adaylıktan çekilmediğini bildirdi. İşte İdris Kahraman’ın açıklamaları: “Ben adaylıktan çekilmedim. Adaylıktan çekildiğim yönünde bir açıklama yapılmış ASKF tarafından. Bundan sonra ayın 14’ünde tekrar bir seçim daha yapılacak. Bu seçimde de yine aday olacağım. Cumartesi günü yapılması gereken kongre çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Kongre bir hafta sonraya ettelendi. Ben de bu seçimde adayım. Resmi başvurularımı zaten yaptım.”

“Bir hafta sonra yapılsın şeklinde Küçüksağrıcı’dan teklif geldi”

İdris Kahraman, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Orhan Küçüksağrıcı’nın kendisine seçimlerin bir hafta sonraya ertelenmesi konusunda bir teklifle geldiğini kendisinin de bunu kabul ettiğini açıkladı. İdris Kahraman konuyla ilgili şöyle dedi: “Bana ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, ‘Şu anda Afyonkarahisar’da kulüpler gergin. Futbolun geldiği yer belli. Bir hafta sonra yapalım’ dedi. Ben de bu seçimlerin bir hafta sonra yapılması teklifini kabul ettim. Sonra da ASKF’nin resmi internet sitesinden de adaylıktan çekildiğim konusunda açıklama yapılmış. Böyle bir durum söz konusu değildir. Ben şu anda adayım.”

Haberler: R. Hüseyin Biçer

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti