Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Neyi takdir edeceğiz?” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Neyi takdir edeceğiz?"

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, AK Parti Milletvekili Halil Aydoğan’ın kendisi için sarf ettiği “Maden suyu içsinler” sözüne karşılık verdi. Yılmaz, hizmet yapılırsa takdir ettiklerini, ama yapılmazsa da takipçisi olduklarını söyledi

MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı yaptı. Yılmaz, Kurban Bayramı sırasında AK Parti’deki bayramlaşma töreninde verilen müjdeler sırasında AK Parti Milletvekili Halil Aydoğan’ın basına yansıyan “Maden suyu içsinler” sözlerine yanıt verdi. Yılmaz, “Bu türlü gerçek gündemin saptırılmaya çalışıldığı, sıkıntıların ötelenmeye çalışıldığı bir müjde bombardımanı ile halkımız karşı karşıyadır. Gerçekten biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak yapılan hizmetlerin takdiri, yapılamayanların takipçisi olacağımızı dile getiriyoruz. Hazmedilemeyecek bir olay yoktur. Yapılan değişimin takdiri bizim de olmazsa olmazlarımızdandır. Neyi takdir edeceğiz? SEKA’nın özelleştirme adı altında haraç mezat yandaşlara peşkeş çekilmesi, üretim dışı kalmasını mı hazmedemeyeceğiz? Afyon’da Afyon kaymağının hammaddesi olan manda konusundaki araştırma enstitüsünün kapatılmasını mı hazmedemeyeceğiz. AKP iktidarının ilk icraatlarından bir tanesi de Mandacılık Enstitüsü’nün de kapatılmasıydı. Akademik personelin mandacılık noktasındaki çalışmalarını takdirle karşılıyorum” dedi.
“Karın doyarsa maden suyu içilir”
“Kar Vadisi” hatırlatması da yapan Yılmaz, “Aylarca Afyonumuzu ulusal medyada ti’ye aldıran bir Kar Vadisi mi bizi rahatsız edecek de maden suyu içeceğiz. Hoş, maden suyunun da son yıllarda tadı tuzu biraz kaçtı. Afyonumuzun güzel yemeklerini yedikten sonra, yani insanımızın karnı doyduktan sonra maden suyunu içme gereğini hissederse içer. Keşke karnımız doysa da maden suyu içsek. Keşke mu müjdelerin hepsi gerçekleşse de bizler de gönül rahatlığı içinde maden sularımızı içsek. Ama gerçek gündemi gizlemek amacıyla milletimizi ciddi bir müjde bombardımanına tuttular” diye konuştu.
“Bir kulübe bile yok”
Şimdiye kadar 61 müjde verildiğini hatırlatan Yılmaz, “Soruyorum. Şimdiye kadar 61 müjde verdiler. Benim aklıma geliveren müjde: Bolvadin Organize Sanayi Bölgesi tamamlandı, diyor. Bilmiyorum gidip göreniniz var mı. Orada bir tane kulübe bile yok. Afyonlunun hakketip de Afyonlu’ya layık görülmeyen hizmetlerin de takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
Her yiğidin yoğurt yeyişi…
Basın mensuplarının AK Parti’nin müjdelerinden birinin CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe tarafından verildiğini hatırlatması üzerine Yılmaz, “her yiğidin yoğurt yeyişi vardır” atasözüne atıf yaptı ve şöyle konuştu:
“Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyaset anlayışında takdir etmek başkadır, birtakım vaatlere, birtakım gerçekleşmesi zaman alacak işlere müdahil olmak başka bir olaydır.” (Kocatepe)

Yılmaz’ın listesindeki 10 müjde

MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, toplantıda Afyonkarahisar için beklenen gerçek müjdelerin olduğunu, bu müjdelerin verilmesi durumunda hiçbir itirazlarının olmayacağını vurguladı

İşte MHP Kemalettin Yılmaz’ın müjde listesi:
“-Tüm ilçe belde ve köylerimize her türlü hizmetin götürüldüğü ve Çapalı köyü sakinlerinin de Afyonkarahisar’da kalmaya karar verdikleri müjdesini beklemekteyiz.
-Bakanlar Kurulu kararıyla Doğu ve Güneydoğu’daki 24 ilde uygulanan kilo başına 1,50 TL’lik besici desteği (ortalama hayvan başına 300 kg x 1,50 TL = 450 TL) ile damızlık süt sığır yetiştiriciliğinde uygulanan yüzde 40’ı hibe (100 süt ineği alana 40 tanesi bedava verilmektedir) uygulaması Afyonkarahisar’da da uygulanmaya başladı müjdesi köylümüzün hakkıdır.
-Hemşerilerimizin doğduğu yerde doymaya başladıkları ve dolayısıyla Afyonkarahisar’ın geri göç nedeniyle nüfusunun arttığı ve milletvekili sayısının tekrar yediye çıktığı müjdesi tüm Afyonkarahisar’lıların beklentisidir.
-Daha hizmete geçmeden ufak bir yağmurda su baskınına uğrayan devlet hastanesi gibi kamu binalarında bundan sonra Çin graniti değil Afyon mermeri kullanılması için gerekli düzenlemeler yapıldı müjdesi, çok zor durumda olan mermercilerimizi sevindirecektir.
-Çöl ovasında Tatarlı yakınlarında kurban bayramı öncesi meydana gelen trafik kazası da gösterdi ki ilk yardım çok önemli. O bölgeye bir 112 acil ünitesi kuruldu, Haydarlı’daki hastanenin personel ve ambulans ihtiyacı karşılandı müjdesi bölge halkının beklentisidir.
-Dinar Çay gibi ilçelerimizdeki devlet hastanelerimizde heyet raporu veriliyor müjdesi hakkımızdır. Zira buralarda 2002 yılında heyet raporu verilebiliyordu. Dolayısıyla her branştan doktor var idi.
-Kusura bakmayın havaalanımıza, Ankara-İzmir otobanımıza sahip çıkamadık. Ama trenimize sahip çıktık ve Ankara-İzmir hızlı treni Afyon’dan geçti müjdesini bekliyoruz.
-Afyonkarahisar havasıyla suyuyla çevresi, sağlık ve eğitim kurumlarıyla, sosyal tesisleriyle, trafiğiyle… yaşanılabilir iller arasında 58. sıradan ilk 10. sıraya geldi, müjdesi inanın kimseyi rahatsız etmez.
-Hele hele 2 bin 229 olan öğretmen açığımız (norm kadronun yüzde 25’i) son yapılan atamalarla sıfırlandı, derslik ihtiyaçları tamamlandı ve her okulda tam gün eğitim ve öğretim uygulamaları başladı. Her sınıfta en fazla 30 öğrenci var müjdesi tüm Afyonluları çok ama çok mutlu eder.
-Şu anda Afyonkarahisar’da 124 bin insanımız yeşil kartlı. İnsanlarımızın artık işi var dolayısıyla sosyal güvenliği var. Kimse yeşil karta ihtiyaç duymuyor müjdesi gerçekten tam sekiz yıldır büyük çoğunlukla tek başına iktidar olan AKP hükümetlerine çok yakışacaktır.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti