Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Öğretmenlik kanunu öğretmene destek olmalı”

Eğitim Bir-Sen Şubesinin İl

Eğitim Bir-Sen Şubesinin İl Divan Toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmene destek kanunu olarak tanımlamasını sağlayacak bir içerikle yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi

 

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şubesi, İl Divan Toplantısı Garden Kale Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya; Şube yönetimleri, ilçe yönetimleri, disiplin ve denetleme kurulu, kadınlar komisyonu, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi, Engelliler Komisyonu ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ile il temsilcileri katıldı.
“1 YILDA 15 BİN KİLOMETRE YOL YAPTIK”
Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan toplantıda yaptığı konuşmada sendikanın kurucusu merhum Genel Başkan M. Akif İnan’ı vefat yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Sendikanın Afyonkarahisar Şubesine emek veren merhum İrfan Ağılönü, İbrahim Özkul, İbrahim Yeşilırmak ve Arif Özdilek’i de rahmetle anan Arslan, “Yaklaşık bir yıl içerisinde 15 bin kilometre üzerinde yol yaptık. İlçelerimiz iki defa ziyaret etme imkânı bulduk. Belediye Başkanlarımızla, Kaymakamlarımızla, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ve personeli ile ve okullarda müdür, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimizle buluşma ve istişarelerde bulunma imkânı bulduk. Sendika faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız hakkında bilgiler verdik. Teşkilat eğitimlerimizi tamamladık. Merkezde bulunan okullardaki idareci, öğretmen ve eğitim çalışanlarını ziyaret ederek, sahada olduk. Karşılıklı istişarelerde bulunduk.” dedi.
“YETİMHANE TEMELİ ATILDI”
Mustafa Arslan, Afyonkarahisar Belediyesi, Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği, İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği işbirliğiyle “Bir yetim, Bir dilek, Bir yetimhane” projesini hayata geçireceklerini kaydetti. Arslan, “Projemizi gerçekleştirmek için adım atmış bulunmaktayız. Yaklaşık 500 bin liralık projenin ilk etapta beşti birlik kısmı il yönetimimiz tarafından beşte birlik kısmı da disiplin, denetleme, kadın kolları ve ilçe yönetimlerimiz tarafından taahhüt edilmiş bulunmaktadır. Erol Battal Yetimhanemizin temelleri de atılmıştır. Yapım çalışmaları devam etmektedir.’’ diye konuştu. Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi kapsamında Belediye finansmanı ile merkezde ve 8 ilçede gerçekleştirmek üzere gerekli adımları attıklarını söyleyen Arslan, “Önümüzdeki günlerde Komisyon tarafından seçilen, belediyelerimiz tarafından finans edilerek alınan kitaplarımızı öğrencilerle buluşturacağız.” dedi.
“TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDEKİ YÖNETMELİK GÖMÜLMELİ”
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa toplantıda yaptığı konuşmada, sendika olarak serbest kıyafet konusunda bir eylem kararı bulunduğunu dile getirerek şöyle konuştu:
“Fiili olarak da biz bu kararı uyguluyoruz. Sonuç alana kadar da devam edeceğiz. Zaten mevcut kılık kıyafet yönetmeliğine uyan öğretmen de yok. Öğretmenlerimiz bu yönetmeliği reddetmiş ancak bazı mülki amirler bunu uygulamakta ısrar ediyorlar. Bu yönetmeliği uygulamayanlar değil, bu çağdışı yönetmeliği uygulatmak isteyenler sorumludur. Hala kıl, tüy ile uğraşan küçük hesapların peşinden koşan bürokratlar var. Sakal, bıyık, pantolonun kumaşı gibi terzilik ve berberlik özentisi bürokratlara sesleniyorum. Eğitim çalışanlarının ne giyeceğine kılıf biçilmesi doğru bir yaklaşım değildir, gelin tarihin çöplüğüne attığımız bu yönetmeliği gömün.”
“KANUN ÖĞRETMENE DESTEK OLMALI”
Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmene destek kanunu olmasını gerektiğini belirten Kolukısa şunları söyledi:
“Biz Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmene destek kanunu olarak tanımlamasını sağlayacak bir içerikle yürürlüğe girmesini istiyoruz. Kanun ancak bu şekilde haklı talepleri ve beklentileri karşılayabilir. Bunun için de eğitim paydaşlarının katkısına ve katılımına fırsat verilmeli, görüş ve önerileri göz ardı edilmemelidir. Ek gösterge düzenlemesinin bir an evvel hayata geçirilmesi için daha fazla beklenmemesini, yapılacak düzenlemenin kapsamının hak ve adalet temelli olarak genişletilmesini istiyoruz. Bu çerçevede, 3600 ek göstergeden yararlanacak kamu görevlilerine ilişkin kapsam, seçim sürecinde ifade edilen unvan ve kadrolarla sınırlanmamalı, mutlaka genişletilmeli, bütün kamu görevlilerinin mevcut ek göstergeleri de en az 600 puan olacak şekilde yükseltilmelidir. Özellikle yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin ek gösterge yoksunluğu bu düzenleme kapsamında sona erdirilerek, uzun yıllardır bu konuda yaşadıkları mağduriyet giderilmelidir.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti