Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öldürdüğü hamile kadını dere yatağına atan katile ceza yağdı

Öldürdüğü hamile kadını dere yatağına atan katile ceza yağdı
Öldürdüğü hamile kadını dere yatağına atan katile ceza yağdı

Birlikte yaşadığı 7.5 aylık hamile Hacer Baskı’yı öldürdükten sonra Akçin Deresi’ne atan Kemal T.’ye ömür boyu hapis cezası verildi. Öldürdüğü Hacer Baskı’nın yetim aylığı ile kredi kartlarını kullanan Kemal T’ye müebbet hapis cezasına ek olarak 3 yıl 9 ay daha hapis cezası verildi

2 yıl önce merkeze bağlı Erenler Köyü’nde, iki yıl birlikte yaşadığı 7.5 aylık hamile 30 yaşındaki Hacer Baskı’yı öldürüp, dere yatağına attığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 30 yaşındaki Kemal T’nin karar duruşması Afyonkarahisar 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkemede evli ve iki çocuk babası olduğunu anlatan Kemal T., 2009 yılında tanıştığı Hacer Baskı ile bir süre sonra dost hayatı yaşamaya başladığı söyledi. Hacer Baskı’dan bir kaç kez ayrılmak istemesine rağmen Hacer Baskı’nın kendisini çocuklarını kaçırtmak ve kendisini öldürtmekle tehdit ettiğini iddia eden Kemal T., “Hacer ayrıldığı eşini de bıçakla yaralamıştı. Bana da ‘çocuklarını kaçırtırım’ ve seni öldürttürürüm’ diyordu. Beni de bıçaklayacağından korkuyordum. Bir kaç kez ayrıldım. Ama ben ayrıldıkça benim köyüme geliyordu. Ben de dönmek zorunda kalıyordum” dedi.
ÖLDÜRMEYE MECBUR KALDIM
Hacer Baskı’nın hamile kalması sonrası çocuğu aldırmasını istediğini ancak aldırma için geciktiğini ifade eden Kemal T. ‘hayat kadını’ olmakla suçladığı Hacer Baskı’dan çocuk sahibi olmak istemediğini kaydetti. Bu nedenle tartışmaya başladıklarını vurgulayan Kemal T., genç kadının kendisine hakaret etmesi üzerine bıçaklayarak öldürdüğünü kabul etti. Baskı’nın cesedini daha sonra arabasıyla Akçin deresine götürdüğünü kabul eden Kemal T. okuma yazma bilmeyen Hacer Baskı’nın bankamatik ve kredi kartlarını isteğiyle kendisine verdiğini açıkladı. Kredi kartındaki 800 TL’lik borcu ödediğini de söyleyen Kemal T., yağma iddialarını kabul etmedi. Hacer Baskı’yı hakaret ve tehditleri nedeniyle öldürmek zorunda kaldığını kabul eden Kemal T., pişman olduğunu söyledi. Kemal T. Baskı’nın cesedini kendi arabasıyla nasıl taşıdığını ve dereye attığını da mahkemede detaylarıyla anlattı.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
HAPİSE EK 3 YIL 9 AY YATACAK
Mahmekede yapılan son duruşmada ifadesini tekrarlayarak “karar mahkeme heyetinindir” demekle yetinen Kemal T.’nin karar okunurken sakinliğiyle dikkat çekti. Yüzünde hiçbir üzüntü ve pişmanlık ifadesi bulunmayan Kemal T.’ye mahkeme heyeti; gebe olduğu bilinen Hacer Baskı’yı öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. Kemal T. banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılmasından 3 yıl hapis cezası ile 120 tam gün adli para cezası ile cezalandırılırken, banka ve kredi kartlarını birden fazla kez kullanılması olması nedeniyle verilen 3 yıl hapis ve 120 tam gün para cezası 4’te 1 oranında arttırılarak 3 yıl 9 ay hapis ve ayrıca 150 tam gün adli para cezası karşılığı olan 3 Bin TL ile cezalandırılmasına karar verdi. Kararı sakince dinleyen Kemal T, yağma suçundan ise beraat etti.
Kararı kamu vicdanının rahatlaması açısından memnuniyetle karşıladıklarını anlatan müşteki Avukatı Erdem Karaağaç, “Bebek için de ayrıca ceza verilmesini beklenebilirdi. Ancak verilen cezanın ağırlaştırılmış müebbet olması ek bir cezaya bırakmayarak, tüm vicdanları rahatlatmıştır. Karar daha açıklanır açıklanmaz Baskı’nın yakınları verilen müebbet cezasına memnuniyetlerini belirttiler. Umarım karar toplumda şiddete karşı caydırıcı bir etki yapar” dedi. (Kocatepe)

Vahşi cinayet Asayiş’in
yoğun çabasıyla çözülmüştü

Hacer Baskı’nın kardeşinin Ekim 2011’de polise başvurarak kardeşinin kayıp olduğunu bildirmesiyle başlayan aramalarda Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri büyük bir başarıya imza atmıştı. Kadının yetim maaşı ve hesaplarını takibe alan Asayiş ekipleri, kayıp kadının babasının emekli maaşının düzenli çekildiğini tespit etmişti. Banka ATM kayıtlarından hesapları kullanan kişinin Kemal T. olduğunu tespit etmişti. Kemal T’nin evinde arama yapan asayiş ekipleri, Hacer Baskı’ya ait bankamatik, kredi kartı, harcama slipleri ve telefon sim kartını bulmuştu. Emniyette yapılan sorgusunda olayı itiraf eden Kemal T., cesedi Akçin Deresi’ne attığını söyleyerek, polislere yer göstermişti. Polisler tarafından iş makineleriyle yapılan aramada Baskı’nın cesedine ait kemik parçalarına ulaşılmıştı. Ulaşılmıştı. DNA testi sonucu kemiklerin Baskı’ya ait olduğunun kesinleşmesi üzerine Kemal T. yargıya teslim edilmişti.