Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ön sayaç Afyon’da uygulanamaz – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ön sayaç Afyon'da uygulanamaz

Afyon Gaz İşletme Müdürü M. Salih Ayaydın, halk arasında kartlı, kontörlü sistem olarak da adlandırılan ön ödemeli sayaç sistemi uygulamasının Afyonkarahisar şartlarında şu an için uygulanamayacağını bildirdi.

Ayaydın, bu uygulama için şirket kar marjının yüksek olması gerektiğini kaydetti

Doğal gaz aboneliğinde ön ödemeli sayaç sisteminin şu anda başkentte uygulandığını, emin olmamakla birlikte Eskişehir’de de uygulama ihtimalinin olabileceğini kaydeden M. Salih Ayaydın, sistemin Afyonkarahisar şartlarında geçerliliğinin olamayacağını ifade etti.
Ankara ve ihtimal dahilinde Eskişehir hariç hiçbir ilde, bölgede şu anda ön ödemeli sayaç uygulamasının olmadığını vurgulayan M. Salih Ayaydın, ön ödemeli sayaç aboneliğinde şirketin kar marjının yüksek olması gerektiğini belirtti. Doğalgazın Afyonkarahisar’da son derece ucuz olduğunu, kar marjı olmadığı için ön ödemeli sayaç uygulamasını şehre getiremeyeceklerini kaydeden Ayaydın şöyle konuştu: “Biz şu anda öyle bir uygulamayı düşünmüyoruz. O merkezi bir uygulama olur. Şu an için mevcut sistemde böyle bir uygulama mümkün değil. Doğal gaz fiyat tarifesine uzun zaman zam yapılmamıştı. Son olarak yüzde 10 oranında bir zam uygulandı. Vatandaşın ön ödemeli sayaç uygulansa bile ödeyeceği tasarlanan faturanın önüne geçme şansı yoktur.”
Doğal gaz abonelerinin verimli ve ekonomik gaz kullanımı için bina yalıtımlarına dikkat edip mevsim şartlarına göre giyinmeleri gerektiğine işaret eden Ayaydın; “Kış memleketinde doğal gaz kullanıldığı gerçeğine göre temkinli ve israftan kaçınarak doğal gaz kullanımı esas olmalı. Konutlarda yazlık giysiler ya da atletle dolaşmak yerine mevsime göre giyinilmeli. Bu söylediklerimiz sadece doğal gaz kullanımı için değil ister katı yakıt ister jeotermal enerji her ne ile ısınılıyorsa, yalıtımdan, mevsime göre giyinmekten taviz verilmemeli.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti