Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ön seçim isteyenlerdenim, çıkacak sonuca da saygılıyım”

İYİ Partili Av. Şeref

İYİ Partili Av. Şeref Olgun, basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenledi. Soruları cevaplandıran Olgun, Milletvekili aday adaylığını düşündüğünü ifade ederek, “Ön seçimi ilk isteyenlerden biri benim. Bu konuda her türlü taahhütnameyi veririm. Oradan çıkacak sonuca da sonuna kadar saygılıyım. Siyaset uzun soluklu bir iştir” dedi

 

Av. Hakan Şeref Olgun, 12 Kasım Cumartesi sabahı Garden Kale Otel’de basın toplantısı düzenledi. Toplatında eğitimci Bahadır Oğuz’da hazır bulundu.
“BASIN MENSUPLARININ FİKİRLERİ ÖNEMLİ”
Av. Hakan Şeref Olgun, basın mensuplarıyla sohbet etmek için bir toplantı düzenlediğini, kendisininde kamuoyunda bilinen bir siyasi çalışmasının olduğunu ifade etti. Olgun, “Yürüttüğümüz siyasi çalışmalar ilimizle, ilimize hizmet etmekle ilgilidir. Bu konuda ilimizin sorunlarının bilerek yakından takip eden değerli basın mensuplarıyla konuşmak istedim. Bundan sonra çizeceğimiz yol haritasında basın mensuplarının fikirleri çok önemlidir. Bu nedenle basın mensuplarıyla bilgi alışverişi yapmak istiyorum.” dedi.
“ANKARA İSTANBUL VE LONDRA’DA AVUKATLIK OFİSİM VAR”
Afyonkarahisar’da bir süre avukatlık yaptığını dile getiren Av. Hakan Şeref Olgun, “Şu anda Ankara’da, İstanbul’da ve Londra’da avukatlık ofisi sahibiyim. Ancak ben Afyon’dan ayrıldıktan sonra ne oturduğum evi ne de içindeki eşyayı, ne de yetiştirdiğim kiraz bahçesini hiçbir zaman bırakmadım. Annem ve babamın memlekette olmaları nedeniyle en az ayın iki günü Afyonda idim. Doğduğum, büyüdğüm memlekette sorunları takip ediyorum. Takdir Allah’ındır ama bir siyasi çalışma ile elimizden geldiğince Afyon’a hizmet etmeye çalışacağım.” diye konuştu.
“AKŞENER’İN LİDERLİĞİNE İHTİYAÇ VAR AFYON’A FAYDALI OLABİLİRİM”
İYİ Parti’den Milletvekili aday adayı olmayı düşündüğünü söyleyen Olgun, “Ama bir süreç vardır. Bu süreci takip ediyoruz. Bu toplantıda aday adaylığıyla ilgili bir açıklama yapmanın uygun olduğunu düşünmüyorum. Ama böyle bir niyetim vardır. Siyaset yapıyoruz başka bir siyasi partide de siyaset yaptım. Merkez sağdan gelme bir insanım. Yıllardır kendime uygun bir parti bulup siyaset yapamamıştım. Fakat Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, ne zaman parti kurdu ki öncesinde de Türkiye’yi sorunlarından onun kurtarabileceğine inanarak onun liderliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Artı mesleğim gereği siyaset yapma isteğimin en büyük nedeni ülkemizde hukukun çiğnenmesidir. Hukuk diye bir şey kalmadı. Dedim ki gerek memleketim gerekse Türkiye için insanların birşeyler yapması gerekir diye yola çıktım. Ben Afyonluyum dolayısıyla Afyon’a faydalı olabilirim. Böylece siyasete girdim.” şeklinde konuştu.
“PARTİMİN TÜM GİDERLERİNİ KARŞILAMIYORUM SADECE 1 YILLIK BÜRO KİRASI ÖDEDİM”
“Ben önce şuna bakarım. Eğer ben siyaset yapacaksam mensubu olduğum partinin bu ilde güçlü olması gereklidir. Elimden geldiği kadarda destek olmak isterim.” diyen Olgun şunları kaydetti: “Partime destek olma çabam abartılıyor. Partimin tüm giderlerini karşılamıyorum. Evet, Afyon’da Ordu Bulvarı’ndaki büroyu ben tuttum. Niye tuttuğumu da söyleyeyim. Önümüzde Milletvekili Genel Seçimleri var. Nasip olur aday olabiliriz veya olamayız. Ama biz milletvekili adayı olsakta olmasakta öyle bir büroyu her zaman boş bulamayız. Bu düşünceden hareketle boş durumda olduğunu gördüğüm bu büroyu partimin hizmetine sundum. Bir yıllık kira bedelinide ödedim. Hiç gizli saklı bir şey yoktur. Üzerine bakılırsa benim ismim dahi yazmaz. Partimizin Seçim Koordinasyon Merkezi olarak partimize sunduk. İl Başkanlığı giderleri ile ilgili olarak Siyasi Partiler Kanunu açıktır. Herkes yardım yapabilir. Sadece ben değil parti üyeleride isterlerse yardımda bulunabilirler. Milletvekilliği aday adaylığı düşünün bir başka kişi de, partinin yönetim kurulu üyeside partiye bağış yapabilir. Bende elimden geldiğince partime yardımcı olmaya çalışıyorum.”
“BENİM HOBİM HALKIMA AFYON’A HİZMET EDEBİLMEK”
Hakan Şeref Olgun sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanların hobileri vardır. Kimi kumar oynamayı sever kimisi tatile çıkmayı. Kimisi parası varsa ne bileyim gayrimenkul yatırımı yapmayı sever. Benimde hobim halkıma, Afyon’a hizmet edebilmektir. Bunun için elimden geldiğince yardım ediyorum. Başka bir şey yoktur. Adaylık konusuna gelince; sabaha çıkacağımızı Allah bilir. Seçimlere yaklaşık 8 ay var. Nasip olursada zaten düşündüğümü söyledim.”
“MENSUBU OLDUĞUM HİÇBİR PARTİMDEN İSTİFA ETMEDİM PARTİLERİM KAPATILDI”
1994 yılında Türkiye’nin en genç İl Genel Meclisi Üyesi seçildiğini dile getiren Olgun şunları söyledi: “Siyasete girişim Anavatan Partisi’nden oldu. Çay ilçesinin İl Genel Meclisi Üyesi seçildim. 1995 seçimlerinde yaşımı büyütüp milletvekili aday adayı oldum. Partim beni 4’ncü sıraya koydu ve böyle bir çalışmam oldu. Daha sonra 7 yıl Ticaret Odası Başkanlığı yaptım. Anavatan Partisinde Genel İdare Kurulu Üyeliğine kadar adaylık süreçlerim oldu. Malumunuz Anavatan Partisi kapatılıp Doğru Yol Partisi ile birleşip Demokrat Parti oldu. Bende o yıllarda Ankara ve İstanbul’da avukatlık ofisi açtığım için siyasetten uzak kaldım. 2010 yılında Türkiye Partisini kurdum. Partinin kurucu İl Başkanıydım. Ben hiçbir partiden istifa ederek ayrılmadım. Mensubu olduğum her parti kapatıldığı için ben partisiz kaldım.”
“ÖNCELİĞİM GENEL BAŞKANIMIN BAŞBAKANLIĞI GERİSİ TEFERRUAT”
AK Parti iktidarını 20 yıldır takip ettiğini dile getiren Olgun, “Ben AK Parti’yi 20 yıldır takip ediyorum. AK Parti, CHP ile karşılıklı olarak bu ülkede oldukları sürece, merkez sağda bir parti olmadığı sürece bu ülkenin bir değişim yaşamayacağına inanıyorum. Ne zaman ki Sayın Genel Başkanım Meral Akşener bu yola çıktı, aklımla, fikrimle, herşeyimle İYİ Parti’de yer aldım. Parti faaliyetlerine katılıyordum. Uzun süredir parti üyesi olmadığım dönemde çok yakın dostlarım ve arkadaşlarım aracılığıyla bana partimizden teklif geldi. Sonuçta dedim ki herkesin ülke için gençler için, geleceğimiz için birşeyler yapması gerekir. Bu vesileyle faal siyasete tekrar başladım. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Benim önceliğim Sayın Genel Başkanımın Başbakan olmasıdır. Onun dışındaki herşey teferruattır.”
“AKŞENER ÜLKEYİ KURTARACAK TEK LİDER, İYİ PARTİYİ SONUNA KADAR DESTEKLERİM”
Olgun sözlerini şöyle tamamladı: “Ben sadece milletvekilliği adaylığı için İYİ Partiye katılmadım. Ben Sayın Genel Başkanımı ülkemizin içinde bulunduğu sorunlardan kurtaracak tek lider olduğuna inanıyorum. Bu sebeple benim milletvekili adaylığım olmazsa hiçbir kırılganlığım olmaz. Canımın sonuna kadar İYİ Parti’yi desteklerim. Ben Afyon kamuoyuna çıkıpta; Ey Afyonlular ben milletvekili adayı olmak istiyorum, beni hangi parti aday gösterirse diye birşeyim yoktur. Ben siyasette varsam siyaset yapacaksam İYİ Parti de yapacağım. Geçmişte siyaset yaptım. Teşkilatçılığı iyi bilen bir insanım. Delege seçimi demokratik ölçülerde siyasi partilerin organlarının başlangıcıdır. Parti içerisinde insanlar delege olmak için uğraşırlar. İYİ Partili olduğunu iddia eden herkesin başımın üzerinde yeri vardır. Ön seçimi ilk isteyenlerden biri benim. Bu konuda her türlü taahhütnameyi veririm. Oradan çıkacak sonuca da sonuna kadar saygılıyım. Siyaset uzun soluklu bir iştir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti