Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Önder İmam Hatiplilerden Mehmetçiğe asker selamlı destek

Afyonkarahisar Önder İmam Hatipler

Afyonkarahisar Önder İmam Hatipler Dernek Başkanı Ahmet Akbaba, “Barış Pınarı Harekâtı”nı yürüten Mehmetçiklere asker selamı vererek destek olunmasını önerdi. Akbaba ve katılımcılar hep birlikte asker selamı verdi

 

Afyonkarahisar Önder İmam Hatipler Derneği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü’nce İmam Hatip Okullarının kuruluş yıldönümü nedeniyle Zafer Meydanı’nda dün öğleden sonra kutlama programı düzenlendi.
MEHTERAN TAKIMI GÖSTERİ YAPTI
Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İmam Hatip Osman Aykan tarafından yapılan Kur’an- Kerim tilaveti sonrası Hattat Ahmet Karahisari Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nurullah Yılmaz tarafından toplu dua yaptırıldı.
MEHMETÇİĞE ASKER SELAMLI DESTEK
Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Afyonkarahisar Önder İmam Hatipler Dernek Başkanı Ahmet Akbaba yaptı. Suriye de Mehmetçikler tarafından teröre karşı yürütülen harekâtta Türk askerine başarılar dileyen Akbaba, askerlere asker selamı verilerek destek verilmesini önerdi. Diyarbakır’da evlat acısıyla kıvranan annelerin acısını paylaştıklarını belirten Akbaba, “Selam olsun Mehmetçiğim. Belediye ve Dernek olarak ortaklaşa düzenlediğimiz bu program davetimize icabet eden Vali Mustafa Tutulmaz’a ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyorum. İmam Hatip Okullarında din eğitimi esas alınır. Mazisi 1913 yılına dayanır. İmam Hatip ailesi olarak geçmişte çok sıkıntılar yaşadık. Artık günümüzde İmam Hatip Okulları diğer okullarımıza eş değer ve eşit fırsatlarla eğitim öğretime devam ediyor. Afyonkarahisar il ve ilçelerinde geçmişte parmakla sayılacak İmam Hatip Okulu vardı. Bugün ise okullarımızın sayısı 80’i bulmuştur.” dedi.
“FEDERASYON FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR”
Geçen yıl Türkiye genelinde 5 bin 200 adet İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi mevcudunun olduğunu belirten Akbaba şöyle konuştu:
“Bu rakamlar övünülecek bir durumdur. Bir buçuk milyona yakın öğrenci de bu okullarda eğitim görüyor. Ne mutlu bizlere. Önder İmam Hatip Mezunları Derneği olarak 2004 yılında kurulan derneğimiz İmam Hatiplileri bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Türkiye genelinde kurulan Önder İmam Hatipliler Derneği Federasyonu faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu federasyon bizim gibi dernekleri bir araya getiriyor. İnşallah bu şekilde halkımızla daha fazla hemhal olacağız.”
Program katılımcılarına nohutlu pilav ikramında bulunulmasının ardından Yürüyüş Grubunun konseri ile sona erdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti