Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Önemli gün ve anma programlarını yasaklayanları tarih unutmayacak”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Önemli gün ve anma programlarını yasaklayanları tarih unutmayacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, büyük devlet adamı Ali Çetinkaya’nın vefatının 63. yıl dönümünü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Merhum Ali Çetinkaya’nın tarihi bir hafıza olduğunu kaydeden Toptaş, önemli gün ve anma programlarını yasaklayanları tarihin unutmayacağını söyledi

Yiğit bir Türk Subayı
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Toptaş mesajında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mayıs’ta Çorum’da Ali Çetinkaya hakkında yaptığı eleştirilere de yer verdi. Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden Ali Çetinkaya’nın İstiklal Harbi’nde Yunana ilk kurşun atan Komutan olduğun ifade eden CHP Milletvekili Toptaş; “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanlık koltuğunda oturan Tayyip Erdoğan 18 Mayıs 2011 tarihinde Çorum’dan şöyle seslendi; ‘Ali Çetinkaya. Bu ismi tanı-yor musunuz? Şimdi lakabıyla söylü-yorum Kel Ali, Cellât Ali. Şimdi bu ismi tanıyor musunuz? Ben size kim olduğunu söylüyorum. Bu Ali Çetinkaya, merhum Çorumlu, İskilipli Atıf Hocamızın idamına karar veren hakimdir.’ Tayyip Erdoğan’ın ‘Kel Ali, Cellât Ali’ dediği Ali Çetinkaya, Türkiye Cumhuriyetini demir ağlarla ören, Ulusal Kurtuluş savaşımızda Ayvalıkta Yunana ilk kurşunu sıkan, Afyonkarahisar’a yaptığı hizmetler ve eserlerle yıllardır halkımızın kahramanlarından yiğit bir Türk Subayıdır” şeklinde konuştu.
“Rahmet ve minnetle anıyorum”
Afyonkarahisar’ın tarihi hafızasına kazınmış anma programlarını genelgeyle yasaklamanın tarihi bir hata olduğunu söyleyen Toptaş; “Her ne kadar iktidar yasaklasa da yurttaşlarımız bu önemli günleri anmaya devam edecektir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programını, Gençliğe Hitabeyi ve Andımızı değiştirmeyi veya kaldırmayı tartışılır hale getirerek gündeme taşıyan siyasilere, aydınlara ve basına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı görevlerini hatırlatıyor, Afyonkarahi-sar’ın gururu, ulusal kahramanımız merhum Ali Çetinkaya’yı rahmet ve minnetle anıyorum.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti