Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OSB Eğitim Zirvesi’ne Yeşilay da katıldı

Sivas’taki bir otelde düzenlenen
OSB Eğitim Zirvesi'ne Yeşilay da katıldı

Sivas’taki bir otelde düzenlenen programa Afyonkarahisar’dan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Mutluer, OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu ve Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk katıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından düzenlenen 3’üncü Mesleki ve Teknik Eğitim Zirvesi programına katıldı. Sivas’taki bir otelde düzenlenen programa Afyonkarahisar’dan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Mutluer, OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu ve Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk katıldı.
Programda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ekonomik kalkınmanın sırrının becerilerde saklı olduğunu belirterek, “Bizim bütün gayretimiz; becerikli ve donanımlı insan sermayesini, ekonominin, sanayinin ve teknolojinin hizmetine sunmak olmalıdır. Bu nedenle, sanayinin gelişmesinde Mesleki ve Teknik Eğitim’in sistemdeki etkinliğinin artması, bir zaruret olarak ele alınmalıdır. Bu açıdan bakıldığında; Mesleki ve Teknik Eğitim, bizler için vazgeçilmez bir misyonu yerine getirmektedir. Hızla kalkınan ve sanayileşen ülkemizde, kalkınmanın en etkili ve en temel aracı, hiç şüphesiz Mesleki ve Teknik Eğitim olacaktır. Toplumun, ekonominin ve sanayinin ihtiyaçlarına göre teşekkül etmeyen bir eğitim sistemiyle, geleceğin güçlü Türkiye’sini kuramayız. Sadece okula bağımlı bir eğitim sistemiyle, kalifiye eleman yetiştiremeyiz. Bu nedenle, okul ve iş yeri, ortaklaşa görev ve sorumluluk almalıdır. Bu anlamda, Milli Eğitim Bakanlığımızın, OSB’ler içinde veya dışındaki okullara verdiği desteği çok önemli bir adım olarak görmekteyim. Bu destek; milli eğitim politikalarıyla sanayi politikalarının eş güdümü açısından da büyük önem arz etmektedir. Bilgi üreten, teknoloji geliştiren, sanayinin nitelikli istihdam ihtiyacını karşılayan bir milli eğitim politikasını, hayata geçirmek durumundayız” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti