Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OSB yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Afyonkarahisar OSB Yönetim Kurulu

Afyonkarahisar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, üretimde süreklilik için sanayicinin yükünü hafifletmek amacıyla OSB yönetimleri ve sanayicilerden gelen talep ve ihtiyaçların dikkate alındığını belirterek, hazırlanan OSB Uygulama Yönetmeliğinde değişiklikler yapıldığını söyledi

 

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Bekir Yeşilay, değişiklikler yapılan OSB Uygulama Yönetmeliğinin 16 Nisan 2020 tarih ve 31101 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığını ifade etti.

OSB Başkanı Bekir Yeşilay, OSB sanayi parselinde inşaat alanı kapasitesinin arttırıldığını bildirerek, “Toplam bölge büyüklüğünün en az yüzde 10’u kadar ortak kullanım alanı ayrılan bölgelerde sanayi parsellerinde emsal 1.00 olarak belirlenebilecek. Emsal harici bodrum ve asma katların toplamının parselin toplam emsale esas alanının yüzde 30’unu aşmaması şartı ile zemin altı ilk bodrum kat ve tek asma kat gibi unsurlar emsal hesaplamasının haricinde tutuldu. OSB’de yer alan sanayi ve hizmet destek parselinin boş kalan kısımlarında katılımcının kendi ihtiyacı için gerekli olan rüzgâr ve güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi kurabilmesine imkân tanındı. OSB’ye ait teknik alt yapı alanında olması ve OSB Müteşebbis Heyet veya genel kurul kararı alınması şartıyla geri dönüşüm ve bertaraf tesisleri OSB’lerde kurulabilecek. Yatırımcının mağdur olmasını engellemek adına, OSB’de kurulmasına izin verilmeyen tesisler hakkında nihai kararı Bakanlığa bıraktık. Bakanlık tarafından yatırıma geçmeyen sanayicilere süre verilmesi uygulamasına, yapı kullanma izni almış ancak henüz iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alamamış katılımcıları da dâhil ettik. OSB’lerde döviz cinsinden arsa satışı yapılmasına ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı. Yeniden değerleme oranlarında ki artış nedeniyle arsa iptal ve iadelerinde ödenecek bedelin hesaplanmasında parsel tahsis bedeli üst limit olarak belirlendi. Böylece sanayici mağdur edilmedi. OSB’lerin zarara uğraması engellendi.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti