Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Osmaniye’nin Doğal Güzellikleri Nelerdir?

Güney’de Osmaniye bölgesine geziye katılacak olanlar Osmaniye’nin doğal güzellikleri hakkında bilgi topluyor

Güney’de Osmaniye bölgesine geziye

Osmaniye’de; Zorkun Yaylası, Karaçay Şelalesi ve Mesire Alanı, Şarlak Şelalesi, Karatepe Aslantaş Milli Parkı, Maksutoğlu Yaylası, Sabun Çayı Şelalesi, Kırmıtlı Kuş Cenneti, Haruniye Kaplıcası, Çiftmazı Tabiat Parkı, Almanpınarı Yaylası ve Dumanlı Yaylası, şehrin en popüler doğal güzellikleri arasında yerini alıyor.

BERKE BARAJI ŞEHRİN DOĞAL POPÜLER GÜZELLİK ALANLARINDAN

Osmaniye iline yapılacak bir gezide uğranılması gereken doğal güzellikler vardır. Osmaniye, Akdeniz Bölgesi’nin en gözde ve turistik şehirlerinden biridir. Bünyesinde bulunan görülmeye değer tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri ile de bulunmaktadır. Şehir her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti, ağırlamaktadır. Osmaniye’yi görmek isteyenlerin mutlaka görmeleri gereken doğal güzelliklerin başında Berke Barajı geliyor. Zorkun Yaylası, Karaçay Şelalesi ve Mesire Alanı, Şarlak Şelalesi, Karatepe Aslantaş Milli Parkı, Maksutoğlu Yaylası, Sabun Çayı Şelalesi, Kırmıtlı Kuş Cenneti, Haruniye Kaplıcası, Çiftmazı Tabiat Parkı, Almanpınarı Yaylası ve Dumanlı Yaylası, şehrin en popüler doğal güzellikleri arasındadır. Berke Barajı, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 34 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Osmaniye Kadirli Yolu üzerinden hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Berke Barajı, şehrin en popüler doğal güzellik alanlarından biridir. Türkiye’nin en yüksek barajlarından birini oluşturan Berke Barajı, eşsiz manzarası ile gelen ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır. Yaklaşık 201 metre yüksekliğe sahip olan baraj, 1999 yılında yapıldı. Dünyanın en yüksek 16’ıncı barajı olma özelliğini taşıyan bölge, 2002 yılında ziyarete açıldı. Bölgede yapay bir göl bulunuyor. Berke Barajı’nı ziyaret ücretsizdir.

ZORKUN YAYLASI KÜLLÜ KÖYÜNDE

Zorkun Yaylası, Osmaniye’nin Merkez ilçesine bağlı Küllü Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 28 kilometre uzaklıktadır. Özel araçla Güney Çevre Yolu Bulvarı/D400 üzerinden ulaşım sağlanabilmektedir. Zorkun Yaylası, bölge halkı tarafından da sıklıkla ziyaret edilen doğal güzellik alanları arasında olup yaklaşık 1650 rakımlık bir yüksekliğe sahip olan yayla, bol oksijenli havaya sahiptir. Yayla çevresi tamamen birbirinden farklı ağaç türleri ile kaplıdır. Bölgede kamp alanları vardır. Ayrıca konaklama yapılabilecek sosyal tesisler de mevcuttur. Bölgeyi ziyaret için en uygun dönem ise yaz ayları olup Zorkun Yaylası’nı ücretsiz bir ziyaret edilmektedir.

KARAÇAY ŞELALESİ VE MESİRE ALANI KARACALAR KÖYÜNDE

Karaçay Şelalesi ve Mesire Alanı, Osmaniye’nin Merkez ilçesine bağlı Karacalar Köyü’ndedir. Şehir merkezine yaklaşık olarak 24 kilometre mesafede olup özel araçla Osmaniye Yarpuz Yolu üzerinden ulaşım sağlanıyor. Şehir merkezinden bölgeye giden minibüsler de tercih edilebiliyor. Karaçay Şelalesi ve Mesire Alanı, hem eşsiz şelale manzarası hem de yemyeşil alanları ile dikkat çeken doğal güzelliklerden biridir. Yaklaşık 30 metre yükseklikten akan şelalenin çevresi yemyeşil alanlarla kaplı olan bölge, kafa dinlemek için idealdir. Piknik yapılabilecek mesire alanları olup yeme, içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği hangi bir işletme yoktur. Karaçay Şelalesi ve Mesire Alanı’na giriş ücreti yoktur.

ŞARLAK ŞELALE ZİYARETİ ÜCRETSİZDİR

Şarlak Şelalesi, Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı İlbistanlı Köyü’ndedir. Şehir merkezine yaklaşık olarak 64 kilometre uzaklıktadır. Özel araçla Osmaniye Kozan Yolu üzerinden ulaşım sağlanabilir. Şarlak Şelalesi, küçük bir şelale olmasına rağmen özellikle bölge halkı tarafından sık ziyaret edilir. Bölgenin manzarası eşsizdir. Şelale yaklaşık 5 metre yükseklikten akmaktadır. Şelale çevresinde piknik yapabilecek alanlar vardır. Şarlak Şelalesi’ni ücretsiz şekilde gün boyu ziyaret etmek mümkündür.

KARATEPE ASLANTAŞ MİLLİ PARKI GÖRÜLMEYE DEĞER

Karatepe Aslantaş Milli Parkı, şehir merkezinin kuzey tarafındadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 41 kilometre uzaklıktadır. Osmaniye Kadirli Yolu üzerinden ulaşım mümkündür. Karatepe Aslantaş Milli Parkı, yaklaşık 7891 hektarlık bir alanda Osmaniye’nin görülmeye değer doğal güzelliklerinden biridir. 1958 yılında milli park ilan edilen bölge içerisinde yapılabilecek pek çok aktivite bulunmaktadır Bölge, birbirinden farklı ağaç ve bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Park içerisinde yemyeşil alanlarda sevdikleriniz ile birlikte keyifli bir piknik deneyimi yapabilir, doğa yürüyüşüne çıkabilir veya doğa fotoğrafı çekilebilir. Bölgede ayrıca çadır kurup kamp yapabilecek  alanlarda mevcuttur. Doğa ile baş başa zaman geçirmek isteyenler için oldukça ideal bir yerdir. Karatepe Aslantaş Milli Parkı’na kişi başı giriş ücreti 5 TL’dir. Özel araçla giriş ücreti ise 11 TL’dir.

MAKSUTOĞLU YAYLASI KADİRLİ İLÇE SINIRINDADIR

Maksutoğlu Yaylası, Osmaniye’ye bağlı Kadirli ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 45 kilometre mesafededir. Osmaniye Kozan Yolu üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Maksutoğlu Yaylası, şehrin görülmeye değer doğal güzellikleri arasındadır. Bölge, sıklıkla yaz aylarında tercih edilmektedir. Yazın aşırı sıcak havalarından kaçmak isteyenlerin uğrak noktaları arasında yer almaktadır. Bölgede konaklama imkânı sunan tesisler mevcuttur. Ayrıca restoranlar da bulunmaktadır. Bölgede aynı zamanda çadır kurup kamp yapılabilecek alanlar da vardır. Doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenler için oldukça ideal bir yerdir. Maksutoğlu Yaylası’na ziyaret ücretsizdir ve yayla gün boyu ziyarete açıktır.

SABUN ÇAYI ŞELALESİ GÖKÇAYIR KÖYÜNDE’DİR

Sabun Çayı Şelalesi, Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Gökçayır Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 40 kilometredir. Adana-Şanlıurfa Otoyolu/O-52/E-90 üzerinden ulaşım sağlanıyor. Sabun Çayı Şelalesi, yaklaşık 10 metre yükseklikten dökülmektedir. Birbirinden farklı dört şelalenin bir araya gelmesi ile oluşan Sabun Çayı Şelalesi, gelen ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaktadır. Bol oksijenli havası ile dikkat çeken bölgede, piknik yapılabilecek mesire alanları vardır. Piknik aktivitesinin yanı sıra doğa yürüyüşü yapılan Sabun Çayı Şelalesi’ne girişler ücretsizdir. Gün boyu ziyarete açıktır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti